Seyfullah Koyuncu

Seyfullah Koyuncu

Piston aşşa indi!

Piston aşşa indi!

Daha önce seçimlere kendi ismi ve logosuyla gireceğini açıklayan Yeniden Refah Partisi, tutumunda değişikliğe giderek Cumhur İttifakı'na katıldı. AK Parti, MHP, BBP ve Yeniden Refah Partisi temsilcileri, Cumhur İttifakı protokolünü Yüksek Seçim Kurulu'na teslim etti.

Hem AK Parti için hem Yeniden Refah Partisi için hem de Cumhur İttifakı için olması gereken oldu, yapılması gereken yapıldı, isabetli bir karar verildi diyebiliriz.

Çünkü bu öznelere gönül veren seçmenlerin kahir ekseriyetinin bu haberinin ardından büyük bir mutluluk ve memnuniyet verici mesajlar paylaştığını gördüm.

Cumhurbaşkanlığı Seçimlerinde Recep Tayyip Erdoğan’a, milletvekili seçimlerinde ise Fatih Erbakan’a oy vereceğini söyleyen bazı tanıdıklarım vardı. Fatih Erbakan ittifak teklifini reddetmesiyle birlikte özellikle bu tanıdıklarımın gözünde büyük bir sempati kaybetmişti.

Neyse ki bu fazla uzun sürmedi.

Fatih Erbakan’ın gözünü de bazılarının ki gibi hırs bürümemiş de isabetli bir karar vermeyi bildi.

Yoksa pekala o da HDP ile CHP ile yol tutabilirdi.

BEYLER DAĞILIN!

HDP'nin aday çıkarmayarak Altılı Masa'nın adayı Kemal Kılıçdaroğlu'nu işaret eden açıklamasına İYİ Parti'den cılız bir ses yükseldi. Öncesinde Akşener'le görüşen ve sonra kişisel bir basın toplantısı yapan Yavuz Ağıralioğlu'nun tepkisi, 'kitleyi sakinleştirme' hamlesinden başka bir şey değildi.

Sayın Yavuz Ağıralioğlu'nu severim. Kendisi çok iyi bir hatip olmasının yanı sıra siyasette de tecrübeli bir isimdir.

HDP ve Altılı Masa hakkında yaptığı açıklamalar çok değerli ve dikkat çekiciydi. Hakikaten altına imza atılacak açıklamalardı.

Ama ne var ki, Sayın Yavuz Ağıralioğlu'nu samimi bulmadım. Çünkü çok şey anlatıp hiçbir şey yapmadı.

Söylediği cümlelerden sonra bir dakika bile görevinde durmayıp istifa etmesi gerekirdi. Bunu da yapmadığına göre akla başka bir şey gelmiyor.

Sayın Yavuz Ağıralioğlu, İYİ Parti tabanındaki milliyetçileri sakinleştirmek amacıyla bir konuşma gerçekleştirdi. Meral Akşener’in ve parti kurmaylarının bilgisi dahilinde.

İYİ Parti bunu yapmak zorundaydı çünkü, HDP’nin Altılı Masa’nın üstüne çıkıp artık kendini ayan etmesiyle özellikle milletçi ve Atatürkçü seçmen büyük rahatsızlık duymaya başladı.

Bu durum da ittifak ortakları arasında en fazla da İYİ Parti’yi zor durumda bıraktı.

Bundan sonraki süreçte HDP meselesi sık sık önlerine gelmeye devam edecektir.

Hatta geçtiğimiz gün İYİ Parti Grup Başkanvekili Müsavat Dervişoğlu ve yanındakilerin düştüğü durum gibi çok fazla olay yaşanacaktır.

Kemal Kılıçdaroğlu'nun adaylık başvurusu sonrası YSK önünde açıklamalarda bulunan Müsavat Dervişoğlu'na HDP ile ilgili soru sorulunca, Dervişoğlu, "Dağılın" diye seslenerek yanındaki partilerle birlikte YSK önünden apar topar ayrıldı.

Bu dağılma sahnesi, sosyal medya fenomeni eski bir video olan ‘Piston aşşa indi’ efsanesini hatırlattı herkese.

İYİ Parti’nin işi zor, seçim sürecine kadar piston aşşa inmeye devam edecek gibi görünüyor.

Önceki ve Sonraki Yazılar
Seyfullah Koyuncu Arşivi
SON YAZILAR