Alper Doğan

Alper Doğan

“Rejisörün Yatak Odası”

“Rejisörün Yatak Odası”

Dedikten hemen sonra, aklınıza kötü şeyler gelmeden güncel konumuza dönelim.

24 Haziran 2018 Seçimleri “Kimlerle Kimlerin” arasında yapılacak, farkındamıyız ?

Hiç sanmıyorum !

24 Haziran  2018 Seçimleri, bir yanıyla evet istikbalimize matuf bir önem arzederken bir yanıyla da belki ilk kez göreceğimiz bir seçim olacaktır, neden mi ?

Çünkü 24 Haziran 2018 seçimleri, geçmiş birçok seçimde olduğu gibi;

“hayatımızın seçimi”

“yüzyılın seçimi”

“istikbalimizin seçimi”

“bu son şansımız”

“köprüden önce son çıkış”

“çocuklarımızın geleceği bu seçimlere bağlı”

vb. vs.……gibi standart klişelerle anlatılamaz, anlatılsa da anlaşılamaz, çünkü bu seçim, uygulanacak seçim sisteminin basitliğiyle ve ilklerin seçimi olmasıyla öne çıksa da “aktörlerin-figüranların-aktrislerin-yardımcı oyuncuların-prodüktörlerin-yapımcıların-sponsorların-senaristlerin ve sonuçta orkestrasyonu yapan “Yönetmen”lerin yani eski adıyla “Rejisör”lerin kim olduklarına bakılırsa daha bir önem arzediyor !

E tabi Sinema deyince, Rejisör deyince, ben de azbuçuk Sinema-Film düşkünü bir kişilik olduğumdanmıdır nedir, birdenbire aklıma eski bir söylem geliverdi;

“Rejisörün Yatak Odası”

Burada bir es verip hemen bakalım-bakalım Rejisör kimdir, nedir, ne iş yapar, ne işe yarar?

Rejisör, yeni adıyla Yönetmen, Sinema ve Tiyatro oyunlarında, oyuncuların rollerini dağıtıp oyunu düzenleyen, metinleri, yorumları, dekorları, müzikleri vs. tüm öğeleri koordine ederek birlikteliği sağlamaya çalışan bir Sanatçıdır !

Ancak halk kitleleri genelde bu Rejisörleri pek tanımaz-bilmez, daha çok oyuncuları tanır !

Ha, oyuncular da ünlü olmak için, belli bir konuma gelmek için, bazı gecelerde Rejisör’ü tanır………………nokta.

Şimdi buraya kadar olan kısımda ana konular nelerdir, ne öğrendik ?

24 Haziran Seçimleri güncel konumuzmuş ve bir de Rejisörün Yatak Odası varmış….

Peki, Seçimlerin önemini anladık diyelim de Rejisör ve Film ne alaka ?

Hah, tam da burası asıl anlamaya çalışmamız gereken kısım !

“Rejisör ve Film” ve birşeyler verdikten sonra belli bir konuma gelmek……

Rejisör yani Yönetmen kimdir ?

Rejisörün Yatak Odasından kimler geçti ?

Bunu anladığınızda, en başta yazdığım 24 Haziran 2018 Seçimleri “Kimlerle Kimlerin” arasında yapılacak, işte bunun farkına varacaksınız !

Tabi ki ben yine işinizi kolaylaştıracağım merak etmeyin !

Ne demiştik hatırlayalım, Rejisör yani Yönetmen ne yapardı ;

Sinema ve Tiyatro oyunlarında, oyuncuların rollerini dağıtıp oyunu düzenler, metinleri-yorumları-dekorları-müzikleri vs. tüm öğeleri koordine eder ve bunların birlikte hareket etmelerini sağlar, size “seyretmenizi istediği” filmi hazırlar ama bunun karşılığını Seçimden pardon filmin çekimlerinden önce “yatak odasında” oyunculardan peşin olarak tahsil ederdi, neyi tahsil ederdi “belli bir konuma gelmenin karşılığını” yani oyuncuları o film için satın alır, şöhret uğruna onlara istediğini yaptırırdı !

Pekala, 24 Haziran Seçimlerine giderken bu malum Rejisör ne yapıyor ?

Birbirinden çok farklı ve ilginç karakterleri, bugüne dek sürekli birbirine saldıran azılı düşmanları, aynı film setinde biraraya getirip, filmdeki ana karakterlerden “kötü” olanına karşı bir Süperman’miş gibi göstermeye çalışıyor !             

Malum, Rejisör’ün işi bu tamam da Rejisör’ün bu nevzuhur oyuncularına, homojenize ve biraz da homoseksüalize komüne, gerçek hayatta şöyle uzaktan ve sonra da yakından bir nazar eylersek ne görüyoruz ?

Bu aktör ve aktrislerin davranış dinamiklerinin bilimsellikten çok uzak olduğunu, temel insani fonksiyonlarının hiç uyuşmadığını, sonradan edinilmiş eğitimsel algılarının-olgularının da çok alakasız olduğunu, tüm bu sosyal-beşeri-ideolojik-fiziki-dinsel-cinsel dışavurumlarının sokakta yaşayan Kediler tarafından bile kolayca hissedilebileceğini söylemek zor olmasa gerek !

Hadi bunları “film icabı” yedik ama ya şunları ;

Demokratik yarış ayağına Pkk’yla birlikte miting yapan aşağılıkları,  

Herkes eşit olmalı ayağına Pkk’lı Vatan Hainlerine baraj aşırtma çabalarını,

Rakı-Balık gecelerinden U dönüşüyle Hafızlığa geçiş törenlerini,

Başörtüsü Müzesi takiyyeciliğiyle zıvanadan çıkıp Maymuna dönme seanslarını,

Birkaç oy fazla almak uğruna Bebek Katillerinden icazet dilenirken bir yandan da zevahiri korumak için barış güvercini azadetmeleri,

3-5 Pkk oyu için Teröristlere bile özgürlük isteyen sütü bozukları,

Bunların daha dün birbirini boğazlarken bugün kanka olmalarını,

Bunları nasıl yiyeceğiz yahu ?

Yemeyeceğiz tabi !

Çünkü şunları görmeli ve Rejisör’ün yatak odasına girenleri tanımak zorundayız !

Bu  seçim 5 tane Milletvekilliği için herşeyi öğrendiği Hocasını-Teşkilatını-İlkelerini-İnandıklarını-Savunduklarını-Kendisini satan Şeref yoksunlarıyla, Vatan Millet için hatası-sevabıyla beraber ortak bedel ödemeye hazır olanların arasındadır !

Bu seçim, beyninde kopan paranoyak fırtınalar/hasetler sebebiyle Tayyip Erdoğan'ı devirmek için gerekirse Vatan Hainleriyle, Tescilli Ajanlarla, Kripto Münafıklarla, Müslüman Düşmanı Kâfirlerle hiç utanmadan anlaşma yapan-bir zamanlar din-iman-memleket meselesi dediği prensiplerini bile peşkeş çeken Namussuzlarla, Türkiye'nin bekası için birlikte canını vermiş-verecek Hilal Bıyıklı/Yağız Sakallı Aslanların/Nene Hatunların/Şalcı Bacıların arasındadır !

Bu seçim, Tayyip Erdoğan'ı devirmek uğruna 40 yıldır bu milletin aslan gibi evlatlarını öldüren Vatan Haini SoLcu Teröristleri birdenbire kardeş edinenlerle, Vatansever Özgürlük Savaşçılarının Ruhları arasındadır !

Bu seçim, hangi yoldan gelirse-gelsin yeterki gelsin diye 5 tane milletvekilliği karşılığında kiralanmış Bunaklarla “Temel”siz-Kimliksiz Dansözlerle, yedi düvele karşı Ülkesinin Başkomutanıyla birlikte safları sık tutanların arasındadır !

Bu seçim, kravatlı Pkk Teröristi, 53 masum vatandaşımızın katili Silho'ya "inşAllah özgür kalır" diye dua edecek kadar soysuzlaşabilen midesiz, ciğersiz, beyinsiz, cibilliyetsiz, Terörist Sevicilerle, Yasin Börü'ler arasındadır !

Bu Seçim, 28 Şubatta Hocasının, Camiasının, Dininin, Mukaddesatının Katilleri tarafından satın alınmış Soysuzlarla, yüzbinlerce Başörtüsü mağduru arasındadır !

Bu Seçim, Atatürkçülük ve Laiklik maskesi takmış yüzyıllık lanetli Kemalist Vampirlerle, Asım’ın Nesli arasındadır !

Bu seçim, Haçlı-Siyonist-Evanjelik-Masonik İttifaklarla, Selçuklunun/Osmanlının torunları arasındadır !

Bu seçim, Amerika’ya, Yunanistan’a kaçmak için mazgallara-menfezlere gizlenmiş lağım fareleriyle, öleceğini bile-bile Vatan Hainlerini tek şarjörle karargahta bekleyen  Ömer Halisdemirler arasındadır !

Bu Seçim, Üst Aklın oyuncularıyla-In Pectore Fetö’nün figüranlarıyla-Özerklik Sevdalıları-Pkk/Ypg/Dhkpc Sevicileriyle, 15 Temmuzda tankın önüne yatan Türk Milleti arasındadır !

24 Haziran 2018 Seçimleri “Kimlerle Kimlerin” arasında yapılacak, Rejisörün yatak odasındakiler kimlerdir, hâlâ anlamadıysan filmi seyretmeye devam et…….

Anladıysan, Rejisörün Yatak Odasına girenlere OY VERME !

Önceki ve Sonraki Yazılar
Alper Doğan Arşivi
SON YAZILAR