Seyfullah Koyuncu

Seyfullah Koyuncu

Seçim kulisleri…

Seçim kulisleri…

31 Mart 2024 tarihinde yapılacak olan Mahalli İdareler Yerel Seçimlerine artık çok kısa bir süre kaldı. AK Parti ve MHP’de seçim hazırlıkları artık hızlandı. Artık adaylar da yavaş yavaş netleşmeye başladı.

Normalde geçtiğimiz pazar günü AK Parti’nin büyükşehirlerde ve diğer illerdeki adayları da açıklanacaktı ama PKK terör örgütü tarafından gerçekleştirilen hain saldırı nedeniyle bir erteleme olmuştu.

AK Parti, bu ertelemeden dolayı açıklayamadığı adaylarını yarın açıklayacak.

Herkes gibi ben de Konya için bir sürpriz beklemiyorum.

AK Parti, Konya merkezde mevcut başkanlarla yola devam edecek. Taşra ilçelerde ise bazı değişiklikler olacak.

Taşra ilçelerin adaylarının belirlenmesi için öncelikle Uğur İbrahim Altay’ın adaylığının resmileşmesi gerekiyor. Bu karar açıklandıktan sonra taşrada da isimler yavaş yavaş telaffuz edilmeye başlanır. Ya da en azından şu anda kulislerde konuşulan bilgiler resmi bilgi haline gelir.

Konu kulislerden açılmışken, birkaç kulis bilgisine değinmemiz gerekiyor.

BOZKIR’DA NELER OLUYOR?

Kulis bilgilerinin başına tabi ki Bozkır’ı eklememiz gerekiyor. Bozkır siyaseti son günlerde adeta çalkalanıyor.

Pazartesi günü, haber merkezimize düşen bir basın açıklaması oldukça dikkat çekiciydi.

AK Parti Bozkır İlçe Teşkilatı, Teşkilat Başkanı Kadir Güven imzasıyla yapılan açıklama ile istifasını duyurdu. İstifa metninde Başka Cumhurbaşkanı Erdoğan olmak üzere, AK Parti Konya İl Başkanlığına, İl Başkanı Hasan Angı’ya, Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay’a, bölge milletvekili Ziya Altunyaldız’a, AK Parti İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Murat Kurum’a ve Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’ya teşekkür edildi ama Bozkır Belediye Başkanı Sadettin Saygı’nın ismi bile anılmadı.

Kulislerde Sadettin Saygı’nın görevine devam edeceği konuşuluyordu. AK Parti Bozkır Teşkilatı’nın istifası ve istifa açıklamasındaki mesajı bu kulis bilgisini doğrulamış oldu.

Öte yandan, Bozkır Belediye Başkanlığı için AK Parti’den aday adayı olan Nazif Karabulut’un da bu kulis bilgisinin doğruluğu nedeniyle Büyük Birlik Partisi’ne geçiş yapıp aday gösterilmesi de dikkat çekici gelişmelerden biri oldu.

Diğer aday adayı Avukat Mustafa Akgül’ün ise bağımsız aday olma ihtimali olduğu duyumları geliyor.

Görünüşe göre Bozkır ilerleyen günlerde epey hareketlenecek!

ÇUMRA ARTIK MHP’NİN

MHP’nin 55. kuruluş yıl dönümü nedeniyle, kesinleşen belediye başkan adaylarını 55’li gruplar halinde açıklayan MHP, daha önce açıkladığı 110 belediye başkan adayına ek olarak iki gün önce de 55 adayını kamuoyuna duyurdu.

Daha önce Konya’dan; Akören Belediye Başkan Adayı İsmail Arslan'ı, Ereğli Belediye Başkan Adayı Hüseyin Oprukçu'yu ve Halkapınar Belediye Başkan Adayı Mehmet Bakkal'ı açıklayan Milliyetçi Hareket Partisi, son açıklamasında Çumra ile sürpriz yaptı.

Aslında sürpriz bir gelişme değildi, MHP uzun süredir Seydişehir veya Çumra ilçelerinden birini istiyordu. Karar Çumra’da kılındı.

Milliyetçi Hareket Partisi; Çumra Belediye Başkan Adayı Fatih Demirci'yi, Doğanhisar Belediye Başkan Adayı Savaş Özdemir'i ve Emirgazi Belediye Başkan Adayı Nurişen Koçak'ı duyurarak Konya’da 6 ilçede aday açıklamış oldu.

AK Parti’ye her fırsatta destek veren, Cumhur İttifakı’na sıkı sıkıya bağlı olan MHP, bu dik duruşunun neticesini almış oldu.

Önceki ve Sonraki Yazılar
Seyfullah Koyuncu Arşivi
SON YAZILAR