Macit Uluçamlıbel

Macit Uluçamlıbel

Seçim Yaklaşıyor

Seçim Yaklaşıyor

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, erken seçim tartışmalarıyla ilgili "Seçim takvimi ile gündem 18 Haziran'da yapılması yönünde. 18 Haziran'da çıkabilecek sorunlar, vatandaşlarımızın seyahatte olabilmesi nedeniyle bir değerlendirme yapılıyor. Bu tabii erken seçim anlamına gelecek bir değerlendirme değil. Tarihin az geriye çekilmesi için değerlendirme yapılıyor" diye konuşmuştu.

MHP Genel başkanı Sayın Devlet Bahçeli’de seçimle ilgili "Türkiye'nin 100. yıl dönümünde hem 13. cumhurbaşkanı hem de 28. dönem TBMM belirlenecektir. Genel seçimler ister zamanında yapılsın isterse erkene alınsın. Biz iki seçeneğe de varız ve hazırız." Diye konuştu.

Bu açıklamalar ışığında seçim tarihinin erkene alınma ihtimali oldukça fazla görünüyor.

Lakin Ak Parti’de alışık olduğumuz ön seçim havasında geçen aday adaylığı süreci hala başlamış değil.

Önümüzdeki seçimde Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın milletvekili listelerinin oluşturulması konusuyla bizzat ilgileneceğini ve temayül yoklamalarının bu seçimde listelerin hazırlanmasında önceki seçimlerdekinden daha önemli bir belirleyici unsur olacağını düşünüyorum.

Milletvekili listelerinde şehirlerin önde gelen isimlerini göreceğiz… Vitrin isimler bilinirlikleri sayesinde hem temayül yoklamalarında avantajlı olacaklar hem de bulundukları konumlardan dolayı seçim çalışmalarında sahada karşılık bulacaklar.

Ak Parti’de önümüzdeki günlerde il başkanları, ilçe başkanları, büyükşehir belediye başkanları, belediye başkanları, oda başkanları, sendikacılar, stk başkanları ve iş dünyasının tanıdığı isimlerin aday adaylıklarına şahitlik edeceğiz muhtemelen.

Uzun bir seçim dönemi olmayacağı aşikar, fakat çok yoğun geçeceği belli…

Gündeme gelmek için manevi değerleri kullanma modası artık can sıkıcı hale gelmedi mi?

Camide moda çekimi yapmak nedir yahu…

Namazları, abdestleri var yok bizi ilgilendirmez… Lakin namaz kılmak için girilmemişse camilerimizi, mescitlerimizi kirletmeye kimsenin hakkı yok.

Affınıza sığınarak bir fıkrayla yazımı bitireyim;

Karganın biri her gün kilisenin çanına pislermiş. Papaz ne yaptıysa yakalayamayınca çanın bulunduğu yere bir bardak şarap koymuş. Karga şarabı içip sızınca da yakalamış. Sonra demiş ki: Müslüman olsan şarap içmezsin, Hristiyan olsan çana pislemezsin. Söyle bana sen nesin?

Önceki ve Sonraki Yazılar
Macit Uluçamlıbel Arşivi
SON YAZILAR