Macit Uluçamlıbel

Macit Uluçamlıbel

Seçime hazır mıyız?

Seçime hazır mıyız?

Gazetecilik denilince benim aklıma doksanlı yıllarda emniyet, adliye, hastane koridorlarında kocaman kameralar ve fotoğraf makineleriyle koşturan abilerim ablalarım geliyor.

Kendimi şanslı hissediyorum…

O abilerimin ve ablalarımın bir kısmı basın denilince akla gelen isimler olarak genç meslektaşlarına yol göstermeye devam ediyorlar.

Kendimi şanslı hissediyorum…

Değişen ve gelişen teknolojiyle daha minimal ekipmanlarla emniyet, adliye, hastane koridorlarında koşturan kardeşlerimi görüyorum. Onların mesleklerine olan aşklarını görüp umutlanıyorum. İşini severek yapan mesleğini hayatının en önemli noktasına koyan dostlarımı görüp mutlu oluyorum. Üniversitelerin iletişim fakültelerinde gazeteci olmak için heyecanlanan gençlerle bende heyecanlanıyorum.

Usta çırak hiyerarşisinin kaybolmaya yüz tuttuğunu görüp üzülüyorum…

İletişim meslek kanunuyla ilgili gereken çalışmaların yetersiz olduğunu görüp üzülüyorum…

İletişim fakültesine sadece puanı tuttuğu için gelen gençleri görüp kahroluyorum…

Lakin;

Araştıran, ustalara saygı duyan, mesleğini seven, heyecanlanan arkadaşları ve gençleri gördükçe her şeyin mesleki anlamda daha güzel olacağına inanıyorum…

Gazeteciler bayramı münasebetiyle çok güzel bir programla basın sektörünü bir araya getiren başta büyükşehir belediyemiz olmak üzere Meram, Karatay, ve Selçuklu belediyelerimize teşekkür ederim.

Gazeteci büyüklerimin ve arkadaşlarımın 10 Ocak çalışan gazeteciler gününü kutlarım…

Seçim öncesi muhalefet kanadının bilmem kaçıncı masa toplantısında aldıkları seçilen aday ülkeyi altı liderle ortaklaşa yönetecek kararıyla süreç devam ediyor. Hala adayın belirlenemediği masada yazı fontu kararının ardından seçim ittifakı için istişare kurulu kurulması kararı da alındı. İstişare kurulunda kimlerin yer alacağıyla ilgili istişareler de uzun bir süre devam edebilir… Tüm bu süreçler devam ederken seçim zamanı oy verecek olan okurlarımdan Ülkeyi her konuda uzun uzun istişarelerle ve dünya görüşleri birbirinde farklı altı yapının nasıl olacaksa ortak görüşlerde birleşmeleri ihtimali üzerine oluşacak bir yönetim anlayışına oy verme konusunda uzun uzun düşünmeye davet ediyorum.

Seçim atmosferine hala girememiş olsak da seçime az bir zaman kaldığı gerçeğini göz ardı etmemeliyiz.

Bizler seçmen olarak seçime hazırız… Görünen o ki seçime sadece altılı masa hazır değil…

Önceki ve Sonraki Yazılar
Macit Uluçamlıbel Arşivi
SON YAZILAR