Ali Kaya

Ali Kaya

 Seçimin Kazananları

 Seçimin Kazananları

Sadece Türkiye değil tüm mazlumların ve de İslam dünyasının merakla beklediği 24 haziran genel seçimleri geçtiğimiz pazar yüksek bir katılımla gerçekleşti. Öncelikle 24 haziran seçim sonuçlarının ülkemize ve milletimize hayırlı olmasını diliyorum ve özellikle de  hangi siyasi görüşten olursa olsun  ülke yönetimine yön vermek için sandığa giderek oy kullanarak seçme hakkını kullanan   tüm halkımıza teşekkür ediyorum. Seçim kampanyaları döneminde özellikle ana muhalefetin Cumhurbaşkanı adayı sayın İnce mitinglerde bazı gaf ve hatalar yapsa da  seçimden sonra basın mensuplarının karşısında “seçim sonuçlarını kabul ediyorum” diyerek erdemli bir kişi olduğunu göstermiştir. Sayın İnce’ye oy veren ve  seçim sonuçlarından memnun olmayan tüm tabanına   ülke içinde olası muhtemel gerginliklere mahal vermeyerek böyle bir durumdan faydalanmak isteyecek ve provake edecek odaklara da malzeme vermeyerek tüm milletin takdirini almıştır. Diğer taraftan sayın İnce bu seçim sonucu ile mensubu olduğu Chp nin kırk yıldır aşamadığı yüzde otuz barajını aşarak Chp deki  siyasi gücünü özellikle de Chp tabanında ki umudun yeni ismi olmayı başardığını düşünmekteyim. Ana muhalefet lideri sayın Kılıçdaroğlu seçim sonuçlarını yorumladığı basın toplantısında bu seçimin tek kaybedeni Ak Parti olmuştur diyerek partisinin kaybettiği oyları perdelemeye çalıştığını görmekteyiz fakat seçimden sonra Chp tabanında olan bazı kişilerle yaptığım söyleşide hemen hemen hepsi Chp oylarının azalmasını ve de Chp’den Hdp oy gitmesini hazmedemediklerini söylemeleri  önümüzdeki dönemde Chp tabanında kazanların kaynamaya başladığını hissetim. Bu seçim sonuçları Chp de yeni bir yapılanma işaretleri olarak üst yönetimin başını  çok ağrıtacağını bekleyip  görmek çok uzak değil.

                Seçimin kaybedeninden daha çok birkaç yerde Pkk teröristlerinin sadece Ak Parti destekleyen ve gönül veren iki masum vatandaşımızı yaptığı hain infazlar ile öldürmesi dışında seçime gölge düşürecek olaylara mahal verilmedi buda seçimi Türkiye’nin kazandığıdır. Kaldı ki bu seçim Türkiye’nin hangi şart veya koşulda olursa olsun yapılan seçimlerin huzur ve güven içinde yapıldığını göstermektedir.

                24 haziran seçimlerin de Ak parti mecliste temsil edecek Milletvekili sayısının artmasına karşılık milletvekili sayısında ve  bir kasım seçimlerinde aldığı oydan yaklaşık iki milyon daha az oy aldığını görmemize karşılık Cumhurbaşkanımız sayın Erdoğan on ağustos 2014 Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde aldığı oyun yaklaşık 6 milyon artırarak yine girdiği tüm seçimler de aldığı oyları artırarak kazanan bir lider olduğunu göstermiştir.24 haziran seçimleri iki ayrı oy pusulası ile gerçekleştirilmesi  partiye verilen oylar ve lider verilen oylar arasındaki farkın fazla olması Sayın Cumhurbaşkanımız Erdoğan tarafından halkımızın verdiği mesaj alınmıştır diyerek yeni bir döneme girileceğinin sinyalini vermiştir. Bana göre bu farkın ortaya çıkmasında sadece Cumhur ittifakı bu sonucu meydana getirdi olarak yorumlanamaz çünkü Ak Parti tabanında hem Teşkilatlara hem yerel yönetimlere ve hem de milletvekillerine parti içinde yükselen tepkiden kaynaklandığını düşünmekteyim. Buradan şu sonuca varmaktayız oda toplumun daha doğrusu parti tabanda herkesi memnun edemediğimizdir. Oğlunu işe  konyak isteyip koyamayan teşkilatlara kızanlar,  yerel yönetimlerden beklentisinin karşılanmaması sonucu Belediye başkanlarına kızanlar veya Ak Partiye oy vermeme kararı alıp Milletvekili listelerini beğenmiyorum bahanesine sığınanlar bu seçimde Cumhurbaşkanlığını Sayın Erdoğan’a Milletvekili seçimlerini de Mhp kullanan hatırı sayılır Ak Parti küskünleri seçmen sayısının artmasına ve meclis toplam Milletvekili sayısının 550 den 600 e çıkmasına karşılık Ak Parti’nin  Mecliste sandalye kaybetmesine sebep olmuştur. Kanımca  Ak Parti Myk’sı bunu tartışmaya başlamıştır ve bir sonraki seçimlere  oy oranını artıracak  uygun bir yol çizeceğini de düşünmekteyim.

                Diğer taraftan 24 haziran seçimleri seni başkan yaptırmayacağız iddiaları batılı devletlerin engellemeleri   karşısın da  Filistin, Somali, Endonezya veya  Myanmar da Müslümanların ve  mazlumların duaları ile globalleşen bir  seçim  yapılmıştır  ve  seni Başkan yapacağız söylemleri ile Erdoğan ve Cumhur ittifakı bu seçimin diğer kazanımlarıdır.   Türk siyasi tarihin de ilk kez yeni bir sitem ve dünya da girdiği tüm seçimlerde aldığı oyları artırarak  Başkan olan Sayın Erdoğan’ın zaferiyle sonuçlanan 24  haziran  seçiminin  mutlak galibi Sayın Erdoğan ve Türkiye olmuştur. SAYGILARIMLA

Önceki ve Sonraki Yazılar
Ali Kaya Arşivi
SON YAZILAR