Seyfullah Koyuncu

Seyfullah Koyuncu

Silahlanma sorunu...

Silahlanma sorunu...

Son zamanlarda ne kadar çok asayiş olayı oluyor, dikkatinizi çekti mi?

Türkiye’nin hemen hemen her bölgesinde özellikle silahla işlenen cinayetler ve yaralamalarda büyük bir patlama yaşanıyor.

Sosyal medyada neredeyse her gün bu konuda can sıkıcı haberlere ve görüntülere rast geliyorum.

Sadece 25-26 ve 27 Ağustos tarihlerinde İhlas Haber Ajansı’na düşen silahla öldürme ve yaralama konulu 17 tane haber saydım.

Bağcılar’da halı saha maçı sonrası çıkan sözlü tartışmada 18 yaşındaki bir şahsın silahla ateş etmesi sonucu, Mücahit C. başından, Batuhan Y. B. İse baldırına isabet kurşunlarla yaralandı. Olay anında şoke olan Ahmet H. Y. İsimli şahısın ise dili tutuldu.

Denizli’de iki amcaoğlu arasında çıkan kavgada, kavganın taraflarından birisi markete kaçarak genç kasiyer kız Merve Acar’ın arkasına saklandı. Pompalı tüfekle markete gelen karşı taraf Merve Acar’ı ve kavga ettiği kişiyi yaraladı. Hastaneye kaldırılan genç kız hayatını kaybetti.

Hırsızı kovalayan vale silahla öldürüldü. İstanbul’un Başakşehir ilçesinde hırsızın silahla ateş ettiği vale hayatını kaybetti.

Kağıthane’de uyuşturucu operasyonu sırasında polise ateş açıldı. Çıkan çatışmada 2 polis memuru yaralandı, saldırganlardan 1 kişi öldü. Yaralı polislerimizden Hakan Telli şehit oldu.

Geçtiğimiz hafta yaşanan onlarca silahlı asayiş olayından bir çırpıda sayabileceklerim bunlar. Oturup liste yapsam inanın köşeye sığdıramam.

Bu silahlar nereden geliyor, nasıl geliyor, nasıl satılıyor?

18 yaşındaki çocukların ellerinde bile oyuncak gibi silah var!

Bu tehlikeli gidişatın önüne ne zaman geçilecek?

Emniyet Genel Müdürlüğü’nün ve Jandarma Genel Komutanlığı’nın çok acil bu işe bir el atması gerekiyor. Polis ve jandarmanın topyekun katılımı ile tüm şehirlerde ve köylerde operasyon şart!

Ev, işyeri, araç, üst araması gibi baskın asayiş uygulamaları yapılması gerekiyor.

Bakın mesela dün haber merkezimize düşen bir gelişmeyi aktarayım.

Konya’da polis ekiplerinin devriye attığı sırada şüphe üzerine aranan otomobilden 36 adet kurusıkıdan bozma ruhsatsız tabanca ele geçirilirken, olayla ilgili 2 kişi gözaltına alındı.

Görüldüğü gibi sadece şüphe üzerine durdurulan bir araçtan bile nasıl bir cephanelik çıkıyor…

Bu konuda acil önlem almazsak bizi çok kötü günler bekliyor olacak.

Hemen şimdi önlem almaya başlamalıyız. Düğünlerde atılan silahları önlesek bu bile başarı! Ailelerin mutlu günü bozulmasın diye merhamet göstermeye falan gerek yok. Yasa neyse uygulamak gerekiyor.

Emniyet kuvvetlerinin bu konudaki sorumluluğunu bir kez daha hatırlatırken asıl çağrıyı adli mercilere yapmak istiyorum.

Polisin, ensesinden tutup getirdiği sokak eşkıyaları adliyeye ön kapıdan girip arka kapıdan çıktığı sürece bu işlerin sonu gelmez.

Bilmem anlatabildim mi?

Önceki ve Sonraki Yazılar
Seyfullah Koyuncu Arşivi
SON YAZILAR