İbrahim Doğan

İbrahim Doğan

Trabzonspor, 10 kişi kaldığı maçı 11-11 tamamladı

Trabzonspor, 10 kişi kaldığı maçı 11-11 tamamladı

Hedefi olmayan ya da hedeflediği konuma ulaşan takımlar son maçlara gazozuna çıkıyor.

Konyaspor ve Trabzonspor arasında oynanan maç da gazozuna geçeceği önceden belli olan bir maçtı. Artık futbolcuların tamamı “Lig bitse de tatile çıkalım” modundalar... Hal böyle olunca da “Pozisyon denk gelirse atarız, savunabildiğimiz kadar da savunuruz” düşüncesiyle oynuyorlar. Ekstra çaba gösteren, ya da lig bitine kadar disiplini bozmayan takımlar son maçlarda kazananlar oluyor.

Gazozuna dedik maç için ama kazanılan parayla bir gazoz fabrikası açılır.

Trabzon’la oynanan son maçlar hep gergin tamamlandı. Bunda genellikle hakemlerin takdir haklarını hep Trabzonspor’dan yana kullanması etkili olmuştu.

Henüz maçın başında Trabzonspor’un 10 kişi kalması sahaya çıkan kadronun oyun anlayışını da bozdu. Adil’in ön liberoya alınması önlemdi. Ancak 10 kişi kalınca önlemi, Trabzonspor’un alması gerekti. İlhan hoca da hamleyi devre arasında yaptı. Ve 10 kişi kalan takıma karşı Jevtovic’i alarak normal oyununa döndü. Abdulah Avcı ise pas oyunuyla Konyaspor’u yormaya çalıştı.

Saçma sapan bir duran toptan geriye düşen Konyaspor, baskıyı kurarak maçı beraberliğe getirmesini bildi.

Maçın ilk yarısındaki Trabzonspor’un kırmızı kart görmesiyle maçın dengesi tamamen kaybeden hakem Ali Şansalan, Trabzonspor’a gol yedirmemek, Konyaspor’a da gol attırmamak için elinden geleni yaptı. Uğurcan’ın elinden kaçırdığı topta Konyaspor golü buldu. Ancak hakem Ali Şansalan faul çaldı. Halbuki pozisyon oldukça temizdi. Orta sahadaki bütün takdir haklarına da Trabzonspor’dan yana kullanınca hakem Şansalan 1 puanı konuk takıma hediye etti.

Sonuç olarak Trabzonspor, 10 kişi kaldığı maçı 11-11 tamamladı.

Önceki ve Sonraki Yazılar
İbrahim Doğan Arşivi
SON YAZILAR