Hasan Ekelik

Hasan Ekelik

Yaralı Kartal

Yaralı Kartal

İlhan Palut'un zamansız gönderilişiyle başlayan Konyaspor'daki kaos ortamına alınan saha sonuçları da eklenince bu durum büyük bir buhrana dönüştü. Maalesef yapılan bir hata ve alınan fevri kararların domino etkisiyle kulübü ve camiayı nasıl etkileyebildiğini üzülerek bir kez daha görmüş ve yaşamış olduk. Bu köşeden defalarca bu kadro kalitesiyle maceraya atılmamamız gerektiğini sürekli söylemiştik halbuki , fakat kişisel ego ve kaprisler kulüp menfaatinin önüne geçince işin içine mantık giremiyor.

SON ÜÇ MAÇTA TAKIM ÇARESİZ KALDI

Yeni Teknik Direktörümüz ile birlikte çıktığımız son üç maçta oyun içinde takımın çaresizliğini ve mental anlamda nasıl bir kırılma yaşadığını gördük. Yaşanan bu özgüven kaybı son maçlarda bizi dakika dakika geriye doğru itti. Girdiğimiz pozisyonlarda bile ne futbolcular heyecanlanıyor nede biz izleyenler. Oyun olarak diri olduğumuz anlarda yapılan bir hatadan yediğimiz basit goller mental çöküşün ne derece vahim olduğunu gösteriyor.

Hem Ankaragücü hemde son oynadığımız Başakşehir maçında şunu gördük ki kaybetmeye tahammülü olmayan bir takım olan Konyaspor, artık golü kalesinde gördüğü anda maçtan kopuyor ve reaksiyon gösteremiyor. Futbol böyle bir oyundur bazen kötü oynarken de kazanır bazen ise sahada çırpınsan bile yaşadığın özgüven kaybıyla birlikte istediklerini yapamaz ve kaybedersin. Kaybetmekten daha kötüsü ise bu mağlubiyetleri artık özümsemek ve buna dur diyecek reaksiyonu gösterememektir.Maalesef biz şuan bu süreci yaşıyoruz kupa dahil oynadığımız son dört maçıda kaybettik. Halbuki bu süreçten önce, ligde oynadığımız 18 maçta sadece 2 mağlubiyet almıştık. Takımın bu noktaya nasıl geldiği orta yine tekrara düşüp kadro yetersizliğimizden bahsetmek anlamsız.Topladığımız iyi kötü 27 puan olmasa şuan çok farklı şeyler konuşuyor olurduk. Fakat şunu da belirtelim Takımın saha içindeki görüntüsü, yönetimin ve camianın ruh hali bize bu 27 puana da çok fazla güvenmememiz gerektiğini de gösteriyor. Sezon ortasında bu riski alanlar bu işe acil çözümler üretemezse sezonun geri kalanını kabuslar içinde tamamlayabiliriz. Allah Konyaspor taraftarının yardımcısı olsun...

Önceki ve Sonraki Yazılar
Hasan Ekelik Arşivi
SON YAZILAR