Seyfullah Koyuncu

Seyfullah Koyuncu

Yeni bir sayfa yeni bir anlayış!

Yeni bir sayfa yeni bir anlayış!

Süper Lig’in 14. hafta karşılaşmasında Konyaspor bugün Alanyaspor deplasmanına çıkıyor. İki takım için de kritik öneme sahip olan mücadelede Konyaspor çiçeği burnunda yeni yönetimiyle birlikte galibiyet alarak tertemiz bir sayfa açmak istiyor.

Konyaspor’a bu kritik karşılaşmada başarılar diliyorum ve bugünkü yazımda Konyaspor’un yeni yönetimine dair bir şeyler yazmak istiyorum.

Malum, geçtiğimiz hafta yapılan Olağanüstü Genel Kurul’un ardından Fatih Özgökçen görevi bıraktı. Konya’nın önemli iş adamlarından Ömer Korkmaz bu ateşten gömleği giymek için kolları sıvadı.

Herkesin mutabık kaldığı, çoğulcu, kucaklayıcı ve iletişimi güçlü bir yönetim oluşturarak başkanlık görevini devraldı.

Süreç aslında çok yıpratıcıydı. Futboldan anlayan da konuştu, anlamayan da. Konyaspor’un dinamiklerini bilenler de konuştu, bilmeyenler de.

Ama iş öyle sanıldığı kadar kolay değildi. Bilgisayar başında oturup ya da elinde cep telefonuyla sosyal medyadan ahkam kesenler, Konyaspor’un içinde bulunduğu cendereden bir haber gibiydi.

Oturduğun yerden konuşmak kolay tabi!

Pandemi sürecinden bu yana ülke futbolumuzda başlayan geriye gidiş, hakem hatalarından(!) tutun da çifte standartlı lig anlayışına kadar belli sebepler nedeniyle takımlarımız adeta dibi gördü. Bu çöküş doğal olarak gelirlere yansıdı. Üstüne bir de dövizde yaşanan yükseliş futbol takımlarını resmen kepenk kapatmaya zorladı. Süreç öyle dışarıdan görüldüğü gibi kolay değildi.

Buna rağmen günahıyla sevabıyla Fatih Özgökçen döneminde takım ayakta kaldı. Elbette yanlış transferler ve en önemlisi de alçakgönüllülükten uzak iletişim anlayışı Özgökçen döneminin en bariz hatalarıydı. Bunların üstüne bir de saha sonuçları eklenince, adeta bir çöküş süreci yaşandı.

Hal böyleyken bu ateşten gömleği giymek bana göre aslında intihar etmekle eş değerdi.

İşte Ömer Korkmaz bu riski göze alarak Konyaspor bayrağını devraldı.

Elbette Konyaspor Başkanlığı makamı çok değerlidir, o makama oturana değer katar. Fakat o makamın ağırlığının yanında bir de getirdiği sorumluluk ve yıpratıcı süreç var.

O yüzden Ömer Korkmaz’ın Konyaspor’u kayyuma gitmekten kurtarması, sağına soluna bakmadan ‘ben varım’ demesi, kim ne derse desin değerlidir.

Kendisine başarılar diliyorum.

Yukarıda da bahsettiğim gibi, iletişim ve alçakgönüllülük konusunda geçmişte yapılan hatalardan ders alacağını düşünüyorum.

Zaten bunun ilk adımını da Nalçacılılar Tribün Lideri İbrahim Apalı ve Nalçacı Grubu Tribün Lideri Ertan Soğancı ile kulüpte bir araya gelerek verdiği tarihi fotoğrafla attı.

Yıllarını Konyaspor’a vermiş tribün liderlerini bir araya getirmek, birlik ve beraberlik vurgusu yaparak tribünde kardeşliği sağlamak, tek vücut olmalarını sağlamak çok isabetli bir hareket.

Bundan iyi bir başlangıç olamazdı. Bir de bugün deplasmandan 3 puanla dönülürse tadından yenmez.

TRİBÜNLERİN AYŞE ABLASI!

Ömer Korkmaz’ın yaptığı iyi başlangıçlardan biri de yönetim listesindeki güzel bir ayrıntıyla oldu. Konyaspor’da kulüp tarihinde ilk kez bir kadın yönetici yönetim kurulunda yer aldı. Konya’nın en başarılı iş kadınlarından Ayşe Atsan yeni dönemde Konyaspor’un Genel Sekreteri olarak görev yapacak. Kurumsal ilişkileri yürütecek olan Ayşe Atsan sosyal sorumluluk projeleri geliştirmede de aktif rol alacak.

Kendisini yakından tanıyan isimlerden biri olduğum için Ayşe Atsan’ın yeni görevini oldukça sevinçle karşıladım.

Çünkü başarılarıyla, insani ilişkileriyle, bürokrasinin yanı sıra siyasette aldığı aktif görevlerle dikkat çeken, Konyaspor bayrağını layıkıyla taşıyabilecek bir isim olduğunu çok iyi biliyorum. Zaten görev tevdi edilir edilmez Konya sosyal hayatında ne kadar kadın tanıdığım varsa Ayşe Atsan’ın fotoğrafıyla birlikte kutlama mesajları ve paylaşımlar yapmaya başladı.

Konyaspor’a sadece kadın eli değmedi yani, Konyaspor’a başarılı bir kadının eli değdi.

Ayşe Atsan’ın Konyaspor yönetiminde yer alması, Konya’daki kadınları ve genç kızları da kulübe yakınlaştıracaktır. Tribün algısına, taraftar yapısına önemli katkısı olacaktır.

2013 yılında aile şirketinde iş hayatına atılan Ayşe Atsan, 2021 yılı Kasım ayında hizmete açtığı MOAATS Atsan Grup Otomotiv’in Yönetim Kurulu Başkanlığı görevinde bulunuyor. Eğitim, kadın, aile, çocuk üzerine çalışmalarının yanı sıra iş dünyası ve sivil toplumda çalışmalarını sürdürüyor. Ayrıca siyaset akademisi 18. dönem mezunu olan Ayşe Atsan, bir dönem gazetemiz Yeni Haber’in de kıymetli yazarlarından biriydi.

Dolayısıyla Ayşe Atsan’ın başarılarından bizler de gururlanıyoruz.

Önceki ve Sonraki Yazılar
Seyfullah Koyuncu Arşivi
SON YAZILAR