Erol Çimen

Erol Çimen

Cebimizdeki el

Cebimizdeki el

        Kıymetli okurlarım sizinle çok üzüldüğüm bir konuyu paylaşmak istiyorum. Biliyorsunuz memlekette yabancı paralarla ilgili bir kriz var. Amerika bizi dolar üzerinden sıkıştırıyor. Ekonomimizi alt üst etmek istiyor. Yetkililer Türk parasına güvenilmesini, tasarrufların Türk parası olarak yapılmasını ve hatta Türk parası ile dışarıdan mal alınmasını istiyorlar. Bunun içinde çalışmalar yapıyorlar. Bende Türk parasına güvenen insanlardan biriyim.

        Şimdi gelelim esas konuya: 17 Eylül  Pazartesi günü işyerinde kullandığım cep telefonun, evin sabit telefonun, evin internetinin ve küçük oğlanın cep telefonunun son ödeme günü idi. Konya’da Kule Sitenin içerisinde bir Türk Telekom bayii var. Her ay oraya öderim. Fatura ödeme ücreti de vermem. Yine pazartesi aynı bayiye gittim. Genç bir çocuğa şirket hattının faturasını uzattım. Amca para mı kart mı dedi. Ben de Türk parası dedim. Para alamıyoruz amca kart varsa alayım dedi. Niye burası yurt dışımı Türk parası geçmiyor mu dedim. Limitimiz bitti amca dedi. Peki dedim oradan ayrıldım. 2 gün sonra Çarşamba günü iş çıkışı tekrar gittim. Bu sefer bir hanım kız karşıladı. Faturayı uzattım. Paramı kart mı dedi. Bende Türk parası dedim. Para alamıyoruz amca limitimiz bitti dedi. Kızım adının başında Türk olan bir bayide Türk parası geçmiyor mu dedim, ve çok üzüldüm. Bodrum kattaki fatura merkezine vardım.Türk parası geçiyor mu dedim. Evet amca dedi. Her bir faturaya 1.5 tl fatura ödeme ücreti ile faturaları ödedim. Çünkü ben Türk parası ödemekte ısrar ettikçe Türk parası fark gelecek.

          Türkiye Cumhuriyeti’nde, bir Türk Telekom bayiinde, Türk parasının geçmemesi  sizce oturup ağlanacak bir durum değil mi?

          Amerika ile dolar kavgamız var. Peki bu ceplerdeki kredi kartlarının kökü de onlarda değil mi? Adam senin cebine bir kart koymuş elini cebine sokmuş. Sen o kartı kullandığın müddetçe o adamın eli senin cebinde. Biz ne ara ruhsuz bir millet olduk. Ne ara kendi ülkemizde kendi paramızla işlem yapamaz olduk. Bu işler ruh meselesidir ruh. Adamın eli senin cebinde adamla kavga ediyorsun, insana gülerler yahu.

            Bu millet titreyip kendine dönmezse batması yakındır. Zaten kredi kartları bu milletin yarısını batırdı. Halen adamların elleri ceplerinde hiç kimsenin çıkarmaya niyeti yok.

            Ey Türk Milleti titre ve kendine dön. Gavurun eli cebindeyken, gavurla baş edemezsin. Özüne dön. Türk lirasına sahip çık.

            ALLAH bu milletin akıbetini hayreylesin. Amin. Selam Ve Dua İle.

Önceki ve Sonraki Yazılar
Erol Çimen Arşivi
SON YAZILAR