Erol Çimen

Erol Çimen

OSMANLI

OSMANLI

Osmanlı bu cihana 600 sene hükmetmiş, İslam’ın bayraktarlığını yapmış ve yeryüzüne adaleti hakim kılmıştır.

Fatih Sultan Mehmet Han İstanbul’u fethettiğinde 21 yaşında idi. Bizans surlarını kendi döktürdüğü toplar ile günlerce dövdürdü. Bir gece gemileri karadan yağlı kalaslar üzerinden yürüterek Haliç’e indirdi. Bizanslılar sabah kalktıklarında gözlerine inanamadılar. Osmanlı gemileri Haliç limanına demirlemişlerdi. Fatih İstanbul’a bir Cuma günü girdi. Bütün Bizanslılar sağa sola kaçışıyorlardı. Fatih herkesin can, mal ve namusunun korunacağını Bizans halkına ilan ettirdi. Halk sakinleşti.

Fatih Sultan Mehmet Han Ayasofya’ya vardığında ikindi vakti olmuştu. Ordusuna döndü:“ömründe ikindi namazının sünnetini hiç geçirmeyen biri çıksın imam olsun”dedi. Hiç kimse çıkamadı. Kendisi imam oldu. Allahuekber dedi. Bir müddet sonra tekrar Allahuekber dedi. Üçüncü sefer Allahuekber dedikten sonra namaza başladı. Tüm Osmanlı ordusu Padişahının arkasında ikindi namazını kıldı.

Allah’a verdiği galibiyet için şükrettiler. Namazdan sonra Fatih’in yanındaki vezirleri, sadrazamları ve hocaları 3 sefer tekbir almasının sebebini sordular. Fatih Mehmet Sultan Han onlara şöyle cevap verdi.

Birinci tekbirde Kabe’yi göremedim, İkinci tekbirde Kabe’yi bulanık gördüm, üçüncü tekbirde Kabe’yi net gördüm ve namaza başladım dedi.

Bir çağı kapatıp yeni bir çağı açan 21 yaşındaki Fatih Sultan Mehmet Han Ayasofya’da namaz kılıp karşısında Kabe’yi gören kalp gözü açık bir ulema idi. Gençler kendinize gelin biz bu ataların torunlarıyız.

Batılıların Kızıl Sultan diye yaftaladıkları Sultan Abdülhamit Han tam 33 sene dünyaya adaleti İle hükmetti. Hicaz demiryolunu yaptırdı. Ümmet birbirine yakın olsun istiyordu. Demiryolu Peygamber Efendimiz (s.a.v)in mezarına yaklaşırken rayların üzerine keçe döşetti. Peygamber Efendimiz (s.a.v.) mezarında rahatsız olmasın diye.

Sultan Abdülhamit Han Filistin, Kerkük, Musul, topraklarının tapusunu kendisi üzerine yaptırdı. Yahudilerden bir heyet Sultan Abdülhamit Han’a geldi. Filistin topraklarını para karşılığı kendilerine satmalarını istediler. Onlara bedeli çok ağır olur dedi. Onlarda ne kadar altın isterseniz verelim dediler.

Sultan Abdülhamit Han’ın cevabı şöyle oldu: ”Biz orayı kanla aldık, bedeli ancak kanla ödenir.” 2. Dünya Savaşında Almanlarında içinde bulunduğu İttifak devletlerini destekledik. O devletler yenildiği için Osmanlı’da yenik sayıldı. 2. Dünya Savaşında desteklediğimiz Almanya şimdi teröristlere arka çıkıyor. Ülkelerinde teröristleri barındırıyor. Kandil’den tele konferans sistemi ile Cemil Bayık’ın konuşmasına izin veriyor. Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın konuşmasına izin vermiyor.

Almanya Türklere oy kullanma hakkını veriyor, fakat oradaki Türklere Adalet Bakanı’nın konuşmasına izin vermiyor. Buradan Deniz Baykal’ında hakkını vermek gerekir. Devlet adamı olduğunu gösterdi. Almanya’daki konuşmasını Adalet Bakanı’nın konuşması engellendiği için iptal etti.

Osmanlı torunu bu Milleti ALLAH dışarıdaki ve içerideki düşmanlarından korusun. Selam ve dua ile  

Önceki ve Sonraki Yazılar
Erol Çimen Arşivi
SON YAZILAR