Prof. Dr. Ramazan Altıntaş

Prof. Dr. Ramazan Altıntaş

16. UFUK TURU KAYSERİ’DE YAPILDI

16. UFUK TURU KAYSERİ’DE YAPILDI

24-28 Nisan 2019 tarihlerinde Konya Sivil Toplum Kuruluşları Platformunun düzenlediği 16. Ufuk Turu programı Kayseri Ommer Otel’de yapıldı. Konya’dan yaklaşık 180 vakıf, dernek ve sendika ile birlikte 81 vilayetten sivil toplum temsilcileri katıldı. Bu program, yaklaşık 500 kişiden oluşan kalabalık bir heyet tarafından ilgiyle takip edildi.

Ufuk Turu programı 25 Nisan Perşembe günü sabah saat dokuzda çalışmalarına başladı. Açılışta Konya milletvekillerimiz, Konya valimiz, Kayseri vali yardımcısı ve her iki ilin belediye başkan yardımcıları ve bürokrasiden önemli temsilcilerin katılımıyla Ufuk Turu programının açılışı yapıldı.  Kalabalık ve duyarlı katılımcıların iştirakiyle başlayan program KONTV tarafından canlı olarak verildi.

Programın açılışında Konya STK platformu başkanı Sayın Muhsin Görgülü ve Kayseri STK başkanı ve diğer sendika temsilcileri birer konuşma yaptılar. Bütün konuşmacılar Türkiye’nin içinde bulunduğu can alıcı sorunlara ve çözüm yollarına işaret ettiler. Konya STK platformu başkanı Sayın Muhsin Görgülü yapmış olduğu konuşmada platformun çalışma alanları üzerinde durdu. Başkan Muhsin Görgülü döneminde Konya STK platformu,  Türkiye’nin en büyük ve en etkin, sözü dinlenir, görüşlerine itibar edilir sivil düşünce kuruluşu haline geldi. Adı üzerinde Ufuk Turu olan bu programlar 16 yıldır yapılıyor. Türkiye’nin sorunlarına dönük sivil çözüm önerilerinde bulunuyor.

 Başkan Görgülü,  üniversitelerimizden katılan çok değerli bilim adamlarıyla birlikte tam bir düşünce kuruluşu gibi çalışıyor. Görgülü başkanlığındaki heyet,  ilim adamlarının görüşlerine büyük değer veriyor. Bu platform, her sene Türkiye’mizin sosyal, kültürel, dini vb. alanlarda ortaya çıkan âcil çözüm bekleyen bir problemini tespit edip masaya yatırıyor. Bu senenin konusu “Sosyal Sorumluluk ve İş Ahlakı” idi. Açılışta devlet ricalinin ve misafir katılımcıların da üzerine basa basa vurguladıkları gibi konunun seçimi çok isabetli görüldü ve takdir topladı.

16 yıldır Türkiye’nin değişik illerinde yapılan Ufuk Turu programı,  bu sene Kayseri de yapıldı. Programın iki ayağı var. Bunlardan birisi, bilimsel, diğeri de kültürel.  Bilimsel ağırlıklı “Sosyal Sorumluluk ve İş Ahlakı” konulu oturumlar,  iki gün sürdü. Bu bilimsel şölende Türkiye’nin değişik üniversitelerinden katılan bilim adamları tarafından 15 bildiri sunuldu ve tartışıldı. Her oturumun konusu genel başlıkla irtibatlı olmak üzere hazırlanmıştı. Bu başlıklar şunlardır:  Sosyal sorumluluğun temelleri, aile ve eğitimde sosyal sorumluluk, sosyal sorumluluk bağlamında ekonomi ve iş hayatı, yönetim ve sosyal sorumluluk..  Bu sene  16.sı yapılan Ufuk Turu, Konya ve Kayseri ticaret odaları başkanları, organize sanayi başkanları ve Hak-İş gibi işçi sendika başkanlarının katılımları ile de büyük ses getirdi. Ayrıca akşamları da sivil toplum ve aile çalıştayının yapılması önemliydi. 

Ufuk Turu programının ikinci ayağı ise, gidilen ilin tarihi ve turistik mekânlarının katılımcılar tarafından gezilmesidir. Bu da bulunulan şehrin tarihi, dini, kültürel, sosyal ve ekonomik yapılarını tanıma açısından büyük önem arz etmektedir. Böylece Kayseri programı dolu dolu ve hareketli geçti. Son gün Konya STK platformu başkanı Sayın Muhsin Görgülü Bey’in çözüm odaklı basına okuduğu sonuç bildirgesiyle bu yılın 16. Ufuk Turu programları tamamlanmış oldu. Umarım bu çalışmanın metinleri de kısa zamanda yayınlanır ve tarihe not düşülmüş olur.

Ben tekrar Konya STK Platformunun başta muhterem başkanı Muhsin Görgülü Bey olmak üzere, bu programın düzenlenmesinde emeği geçen icra ve ilim heyetine, katkıda bulunan ilim adamlarına, özellikle Konya’mızdan ve diğer illerden katılan tüm sivil toplum kuruluşları temsilcilerine yürekten teşekkür ediyor, platformun çözüm odaklı çalışmalarından sivil ve resmi tüm yetkililerin ülkemiz ve insanlık adına yararlı sonuçlar çıkarmak suretiyle hayata taşımalarını temenni ediyorum.

Önceki ve Sonraki Yazılar
Prof. Dr. Ramazan Altıntaş Arşivi
SON YAZILAR