Gülşen Yılmaz

Gülşen Yılmaz

AFAD hayatın olduğu her yerde!

AFAD hayatın olduğu her yerde!

Afetle mücadele, hem ülkemizde, hem de yardım bekleyen felakete maruz kalmış ülkelerde büyük önem arz ediyor.

Hiç kuşkusuz bu görevi yıllardan beri en mükemmel şekilde yerine getiren kurumlardan birisi AFAD…

AFAD’ın çalışmalarına bir göz attığınızda, sadece Türkiye’de değil; Orta Doğu’da, Afrika’da, savaşın olduğu bölgelerde ve doğal afetlere maruz kalmış bölgelerde yardıma koşan ilk kuruluşlardan biri olduklarını görüyorsunuz. Bu etkin tutumları ile de zaten kendilerini kanıtlamış bir kurum.

Özellikle, son dönemde Endonezya ve Arakan’da yürüttükleri faaliyetler bunun en büyük göstergesi.

AFAD, TİKA Türk Kızılayı ve Türkiye Diyanet Vakfı gibi kurumlarla birlikte, “İnsanlığın Yanında Ol! Arakanlılara Sahip Çık!” parolası ile Myanmar Ordusu’nun sistematik katliamlarından kaçan Arakanlı mültecilere, barınmadan beslenmeye, hijyenden içme suyuna kadar yardımda bulundu.

Bunun yanı sıra Endonezya'nın Sulawesi Adası'nda meydana gelen deprem ve tsunami felaketinden etkilenen afetzedelere yapılan yardımda da yine AFAD seferber oldu.

Tabi yardım çalışmaları ve acil durumlarda müdahalelerin yanısıra, hem ülkemizde hem de yurtdışında eğitim anlamında da çalışmalarını sürdürüyorlar.

Şimdi mevzuyu biraz daha özele yani şehrimize indirgeyecek olursam, bu kapsamda Konya İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü’nün yürüttüğü çalışmalar da fazlasıyla takdire şayan. Özellikle öğrenci yurtlarına, okullara, emniyet müdürlüklerine, polislere ve muhtarlara varana kadar herkese ulaşıp, hemen hemen neredeyse her gün afet eğitimleri veriyorlar. Bıkmadan!

İşini hakkıyla yapmak bu olsa gerek! Özellikle böyle insan hayatını temel alan kurumların bu denli emek vererek çalışması bence büyük bir özveri!

AFAD’ın resmi sitesini de sıklıkla takip ediyorum. Bu konuda birkaç bir şey söylemek istiyorum aslında. Konya AFAD İl Müdürü Yıldız Tosun hanımefendi, işini hakkıyla yapan bir kadın. Bunu sitelerini ve sosyal medyalarını takip eden her insan rahatlıkla görebilir. Dur durak bilmeden eğitimler vererek insanları afetler konusunda bilinçlendiriyorlar. Siteye baktığınız zaman Yıldız Tosun ve Konya AFAD her yerde diyebilmek mümkün!

Burada tabi kurumsallık konusuna da bir parantez açmak istiyorum. Özellikle AFAD’ın çalışmalarını duyuran, siteyi ve Twitter’ı etkin bir şekilde kullanan, çalışmaları metin ve bol fotoğraf halinde sitede servis eden kişiler de gerçekten teşekkürü hak ediyorlar.

Birkaç eksiklerine de deyinmiş olalım ki daha da güzel işler çıksın ortaya. Bu kadar çalışkan bir kurumun ve site çalışanlarının bu haberleri biz gazetecilere de mail olarak geçmesi daha faydalı olur diye düşünüyorum. Bence haberlerinin basına servis edilmemesi büyük bir eksiklik. Biz haber yapacağız ki kurumlar arası rekabet oluşacak ve böylece AFAD gibi herkes işini daha profesyonel yapmaya çalışacak. Umut ediyorum ki ilerleyen süreçte böyle bir değişime giderler.

 

Önceki ve Sonraki Yazılar
Gülşen Yılmaz Arşivi
SON YAZILAR