Seyfullah Koyuncu

Seyfullah Koyuncu

AK Parti Konya’da kim ne diyor?

AK Parti Konya’da kim ne diyor?

Yerel seçimin Konya özelindeki analizlerini hafta boyunca ilçe ilçe yapacağımızı, kazananı kaybedeni ile analiz etmeye çalışacağımızı dünkü yazımda belirtmiştim.

Konu ile ilgili olarak analize başlamadan önce dün meydana gelen bazı gelişmelerden bahsetmek istiyorum.

Seçim sonuçlarıyla ilgili olarak AK Parti temsilcilerinden görüş almak için dün yoğun bir trafik yaşadım.

İlk olarak Altınekin Belediye Başkanı Muharrem Dere’yi aradım. Dere’yi hem tebrik etmek hem de görüşünü almak istedim.

Muharrem Dere gayet neşeliydi. Seçim sürecinde sık sık ziyaret ettiğim ilçelerden biri olan Altınekin’de oluşan hava çok farklıydı oysa.

İP Adayı Sırrı Ezdemir, seçim sonuçlarını gördükten sonra hayal kırıklığına uğramıştır herhalde. AK Parti’ye küskün isimlerin de desteğini almasına rağmen ortaya çıkan bu sonucu muhtemelen hiç beklemiyordu Ezdemir, tıpkı Muharrem Dere gibi.

Muharrem Dere, hesapladığından daha fazla oy aldığını söylüyor çünkü. Altınekin için yeni dönem şimdiden hayırlı olsun.

MEHMET KALE DERİN NEFES ALDI

Dere’den sonra aradığım bir diğer isim ise Mehmet Kale oldu. Tıpkı Muharrem Dere gibi o da çok mutluydu.

Nasıl mutlu olmasın ki, Anadolu’nun göbeğinde bir HDP’li bir ilçe belediyesi hem onun adına hem de AK Parti adına çok ağır bir hezimet olurdu.

Süreç içerisinde Cihanbeyli’yi ziyaretimde bu riski çok net görmüştüm. Açıkçası Cihanbeyli’de makasın bu kadar açılacağını düşünmüyordum. Gerçekten fark attı Mehmet Kale.

HADİM’DE KIYASIYA YARIŞ OLDU

Seçim akşamı gazetemizi hazırlarken Ereğli ve Beyşehir’den sonra en fazla takip ettiğim ilçelerden biri de Hadim’di. Orada da kıyasıya bir yarış yaşandı.

Bağımsız aday Özdemir, beklenenden fazla oy aldı.

Hadim çok güzel bir ilçe, Başkan Hadimioğlu’nun çalışmalarını sürecin son haftasında yerinde gördüm. Çok çalışıyordu.

Başkan Hadimioğlu’nun sesi telefonda yorgun geliyordu. Uykusuz kalmış sanırım. Süreci o da başarıyla atlattı. Yeni döneminin hayırlı olmasını diliyorum.

LEYLA ŞAHİN USTA TEMKİNLİ

AK Parti İnsan Hakları Başkanı Leyla Şahin Usta’yı arayarak ondan da bir görüş almak istedim. Leyla hanımın genel bir değerlendirmesinden sonra; Ankara, İstanbul, Ereğli ve Beyşehir’deki süreci sordum.

Leyla Hanım buralardaki neticelere temkinli yaklaşmakla beraber, milletin kararına sonuna kadar saygı duyduklarını belirterek, konunun üzerinde çalıştıklarını belirtti.

Genel Başkan Yardımcısı olarak, Bakanlar olarak gerekli çalışmaları Ereğli ve Beyşehir’de sonuna kadar yaptıklarını ifade etti.

Leyla Şahin Usta’nın da morali oldukça yerindeydi.

HASAN ANGI İLE YENİ DÖNEM ÇOK FARKLI OLACAK

Günün sonunda AK Parti Konya İl Başkanı Hasan Angı ile seçim değerlendirmesi yaptık. Hem sürecin yoğunluğu hem de havanın dengesizliği nedeniyle olacak ki Başkan Angı biraz hastaydı. Buna rağmen zaman ayırarak Seçim Koordinasyon Merkezi’nde bizi misafir etti.

Öncelikle şunu belirtmeliyim ki Hasan Angı, yeni dönem çok farklı hazırlanıyor.

Kısa bir ip ucu verecek olursam, Hasan Angı’nın masasında, ‘Türkiye İsraf Raporu 2018’ başlıklı bir kitap vardı. Yine rantçılara yönelik çok önemli açıklamaları oldu.

O açıklamaları da inşallah ilerleyen günlerde gazetemizde yayınlayacağız.

Başkan Angı seçim sonuçlarından mutlu görünüyor. Ereğli ve Beyşehir konusunda Hasan Angı’dan da Leyla Şahin Usta’ya yakın açıklamalar geldi.

Fakat benim dikkatimi çeken, Hasan Angı; Ereğli ve Beyşehir’de, belediye meclis üyelikleri ve belediye başkanlıklarında alınan oy oranları arasındaki makası masaya yatırmış durumda. Bu makasın analizini mutlaka yapacaklarını, alınan sonuçların sebeplerini tek tek ortaya koyacaklarını söylüyor.

****

Mesai bitiminde ise Selçuklu Belediye Başkanı Ahmet Pekyatırmacı ile konuştuk. Ahmet Başkanın sesi de çok gür çıkıyordu.

Konya; Büyükşehir Belediyesi ve merkez ilçeleri ile önümüzdeki süreçte çok daha gür sesle bağıracak.

Önceki ve Sonraki Yazılar
Seyfullah Koyuncu Arşivi
SON YAZILAR