Seyfullah Koyuncu

Seyfullah Koyuncu

Ak Parti Kulu’da neler oluyor?

Ak Parti Kulu’da neler oluyor?

AK Parti Kulu İlçe Başkanı İsa Ölçer, 2017 yılından bu yana yürüttüğü görevinden istifa etti.
 
Ölçer, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, şunları kaydetti: "2017 yılından bu yana yürütmekte olduğum AK Parti Kulu İlçe Başkanlığı görevimden bugün itibarıyla istifa etmiş bulunmaktayım. Bugüne kadar birlikte çalıştığımız Genel Merkezimize, Konya İl Başkanlığımıza, birlikte görev yaptığım yönetim kurulu üyelerimize, Kadın Kolları ve Gençlik kollarımıza, encümen üyelerimize ve tüm dava arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum. Şükranlarımı sunuyorum. Hepsini Allah'a emanet ediyorum. Göreve yeni gelecek arkadaşlarımıza da başarılar diliyorum."
 
Ölçer'in ardından, yönetim de görevlerinden istifa etti.
 
İlçe yönetim kurulu üyeleri, sosyal medya hesaplarından istifa ettiklerini duyurdu.
 
Üyeler, mesajlarında şu ifadelere yer verdi: "AK Parti Kulu İlçe Başkanlığı yönetim kurulu üyeliğimden dün itibariyle istifa etmiş bulunmaktayım. Bu süreçte birlikte çalıştığım ilçe başkanım ve yönetim kurulu üyesi arkadaşlarıma teşekkür ederim."
 
Bu istifalar sosyal medyada farklı cenahlar tarafından spekülatif yorumlarla köpürtülmeye başladı. Bunun üzerine meselenin iç yüzünü öğrenmek adına birkaç görüşme gerçekleştirdim.
 
AK Parti kulislerinden aldığım bilgiye göre, AK Parti Kulu İlçe Başkanı İsa Ölçer, işlerinin yoğunluğunu mazeret göstererek görevinden istifa etmek istemiş.
 
Bu isteğini de AK Parti Konya İl Başkanlığı’na daha önce bildirmiş. AK Parti il yönetimi bu istifayı ilk süreçte kabul etmemiş. Devreye, Kulu’dan sorumlu olan Konya Milletvekili Abdullah Ağralı ve Kulu Belediye Başkanı Murat Ünver de girmiş. Başkan Ölçer’i kararından vazgeçirmeye çalışmışlar.
 
İsa Ölçer kararını bir süreliğine ertelediğini ifade etse de geçtiğimiz gün sosyal medyadan yaptığı açıklamayla istifasını resmileştirmiş. Kulu yönetimi de İsa Ölçer’in kararının peşinden giderek görevi bırakmış.
 
İsa Ölçer’in ne AK Parti Konya İl Yönetimiyle ne de AK Parti Genel Merkezi ile bir fikir ayrılığı beyan etmediği, bir şikayet öne sürmediği bilgisine de ulaştım.
 
Öğrenebildiğim bilgiler şimdilik bu kadar.
 
AK Parti Konya İl Başkanlığı’nın 7. Kongre Süreci’nde kongresini gerçekleştirdiği üçüncü ilçe Kulu’ydu. Ölçer, partisinin Kulu İlçe Başkanlığının 7. Olağan Kongresi’nde yeniden başkan seçilerek güven tazelemişti. Yeni dönemi çok kısa sürdü.
 
Madem istifa kararı alacaktı neden yeniden başkan adayı oldu o da ayrı bir muamma. İsa Ölçer bence bu konuda kamuoyunu tatmin edecek bir açıklama yapmalıydı.
 
Nihayetinde bundan sonraki süreçte AK Parti Konya İl Başkanlığı tarafından Kulu’ya yeni bir başkan ataması yapılacak. Yeni bir yönetim oluşturulacak.
 
Kulu ile ilgili olarak AK Parti Konya İl Başkanlığı hızlı ve titiz bir karar alacak.

Önceki ve Sonraki Yazılar
Seyfullah Koyuncu Arşivi
SON YAZILAR