Hamdi Bağcı

Hamdi Bağcı

AK Parti’nin 12. Kuruluş Yılı

AK Parti’nin 12. Kuruluş Yılı

Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) 14 Ağustos 2001 tarihinde kuruldu. Tam 12 yıl önce bugün siyaset tarihimize zamanın akışını değiştirecek bir kutsal gücün inayeti olarak girdi.

Sadece 1 yıl sonra iktidara geldi, tam 11 yıldır da iktidarda.

Kuruluşunun üzerinden 12 yıl geçmiş bir partinin 11 yılını iktidarda geçirmesi dünya siyaset tarihinde bile kolay kolay rastlanılmayacak bir durumdur.

             AK Parti ile ilgili çok şey yazmalı ve söylemeliyiz aslında… Türkiye siyaset tarihine baktığımızda yaptığı işler bakımından kıyaslarsak AK Parti kadar başka hiçbir parti kendine oy verilmeyi bu kadar hak etmemiştir. Bunları yazmaya yarın devam edelim…

Biz dün AK Parti İl Teşkilatının Dedeman Otelde düzenlediği “12 Yılda Fark Ortada” temalı basın toplantısındaydık, bugün bu toplantıdaki izlenimlerimizi sizinle paylaşmaya çalışacağız.  

Öncelikle şunu ifade edelim, tam anlamıyla AK Parti’ye yakışır düzeyde bir toplantı yapıldı.

              AK Parti Konya Milletvekillerinden Mustafa Kabakçı, Kerim Özkul, Gülay Samancı, Mustafa Baloğlu, Mustafa Akış, Ayşe Türkmenoğlu, Hüseyin Üzülmez, Harun Tüfekçi, Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, Merkez İlçe Başkanları Serdar Kalaycı, Uğur İbrahim Altay, Mehmet Hançerli ile AK Parti İl Başkanı Ahmet Sorgun, Kadın ve Gençlik Kolları Başkanları, İl Yönetim Kurulu Üyeleri bu toplantıya tam kadro katıldılar.

Konya Basınımızın ilgisi de oldukça fazlaydı, nerede ise bütün gazete ve televizyonların yöneticileri, köşe yazarları ve muhabirleri basın toplantısına katıldı.

AK Parti Konya İl Başkanı Ahmet Sorgun günün önemi ile ilgili kısa bir konuşma yaptı. Daha çok gazeteciler sordu, Milletvekilleri, Belediye Başkanları ve Başkan Ahmet Sorgun yanıtladı.

Başkan Ahmet Sorgun Ağabeyin konuşmasından altını çizilmesi gerekli olarak ifade edebileceğimiz birkaç husus var onları sizinle paylaşalım.

Bunlardan birisi, Başbakanımız Recep Tayyip Erdoğan Liderliğinde AK Partinin ülkemizde yapmış olduğu en önemli hizmetin bu milletin tekrar kendine güvenir hale getirmiş olduğu noktasındaki açıklamadır. Başlı başına bir yazı konusudur, bir gün yazarız İnşaAllah.

            Bununla birlikte, Ahmet Sorgun Bey, Türkiye’de bu kısa zamanda yapılan büyük hizmetlerin özetinin özetini birkaç cümle ile anlatmaya çalıştı.

Tabi zaman olayları eskitiyor, mesela bu ülkede Olağan Üstü Hal Bölgesinin var olduğunu ben tekrardan dün Ahmet Sorgun Ağabeyi dinlerken hatırladım. Aynı şekilde beklediğimiz ilaç sıralarını, devlet hastanelerinde adam yerine konmayan SSK’lıları, IMF’ye bu ülkenin yüklü miktarda borçlanamazsa yaşayamaz zannedildiği günleri, iki de bir her konuda cuntacıların açıklama yapıp durmasını… vs. vs.

Hepimiz o günleri hatırlamalıyız, hepimiz bu ülkede ne büyük değişimlerin olduğunun farkına varmalıyız. Bu milletin Başbakanımız Recep Tayyip Erdoğan’ı niye çok sevdiğini bir kez daha aklıma getirmeliyiz.

Başkan Sorgun bu altı çizilmesi gerekli açıklamaların bir bölümde ise Alevi ve Kürt kardeşlerimizde bahsetti.

AK Parti’nin büyüklüğü işte buradan gelmektedir. Toplumun geneline yayılmamış bir özgürlüğün, zenginliğin, gerçekten özgürlük ve zenginlik olmadığını bilen kadrolardır AK Kadrolar… Alevi’si de, Kürdü de, Dindarı da, hatta Ateisti bile kendinin bu devlette temsil edildiğini bilecek. Farklılıklar zenginlik olarak görülecek, ayrıştırmaya malzeme olmayacak.

Bir devletin büyük olabilmesi için içinde barındırdığı bütün halkların kendisini özgür ve temsil konusunda tatmin hissetmeleri basit siyasi kavramlar değildir. Ve bu kavramlar Büyük Türkiye’nin sigortasıdır. Bu adımlar ayrışmayı değil, birlik ve beraberliği beraberinde getirecektir.  İşte AK Parti’nin büyük sırrı da buradadır, AK Parti bütün Türkiye’yi kapsamaktadır.

            Uzun lafa gerek yok, AK Parti sıradan bir parti değildir.

AK Parti bu milletin geleceğidir. Başbakanımız Recep Tayyip Erdoğan sıradan bir lider değildir.

Başbakanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın, ilk insanın yeryüzüne gelmesinden bugüne geçen zaman içinde sayıları bir milyon bile olmayan tarihin akışının değiştirmiş büyük liderlerden olduğuna inanıyorum.

             AK Parti Konya il teşkilatı da dünkü toplantıda göstermiştir ki genel olarak bu büyük liderin büyük davasına layık insanlardan oluşmaktadır.  

Ayrıca şu notu da belirtelim; AK Partinin içinde bile bu büyük davayı anlamayanlar elbette vardır ve olacaktır. Fakat işin güzel tarafı anlayanların sayısının çok fazla olduğunu görmemizdir.

İşte isimsiz o kahramanlara, Başbakanımız Recep Tayyip Erdoğan’a, Bakanlarımıza, Partinin en üst kademesinden müşahidine kadar bu büyük millete hizmet için birlik beraberlik içerisinde çalışanlara, büyük Türkiye sevdasıyla atan kalplere…

Hepinizi saygı ve hürmetle selamlıyor ve AK Parti’ye İsrafil Sur’unu üfleyinceye kadar ömür diliyoruz…  

 

Önceki ve Sonraki Yazılar
Hamdi Bağcı Arşivi
SON YAZILAR