İbrahim Doğan

İbrahim Doğan

Akçay’ın işini hazır olmayan futbolcular zorlaştırıyor

Akçay’ın işini hazır olmayan futbolcular zorlaştırıyor

İlk haftalarda alınan kötü sonuçlar, umut vadetmeyen oyunlar derken Atiker Konyasporlu oyuncular artık Mustafa Reşit Akçay’ın istediği sistemi sahaya yansıtmaya başladı. Zaten takımın en büyük dezavantajı sonradan takıma dâhil edilen 2 forvetin hazırlık kampı görmemesiydi. Ezekiel’in de Avusturya kampına vize sorunu nedeniyle götürülmediğini varsayarsak, Miloseviç, santraforlar takıma adapte olana kadar önemli bir görev üstlendi. Böylece kendisine yan mevki oluşturmuş oldu. Patrick Friday Eze’nin takıma ilk adapte olan forvet olduğunu söyleyebiliriz. Maç eksiklerini tamamlandığı takdirde yeşil beyazlı takıma daha fazla katkı sağlayacağı görülüyor. Zaten Akhisarspor maçında attığı takla ile taraftarın gönlünü kaydettiği ilk golde fethetmesini bildi. Malick Evouna ve İmoh Ezekiel de beklenen performansı sahaya yansıttığı takdirde Konyaspor, gol atamama sorununu çözecektir.

Ancak aynı durumu gol yeme sorunu için söylememiz mümkün değil. Mustafa Reşit Akçay, takıma bu yıl kazandırılan 2 defans oyuncusu Moke ve Flipoviç arasında tercih yapmakta zorlanıyor. Hocanın bu zorlanması her iki oyuncunun da iyi bir performans göstermesinden kaynaklanmıyor. Aksine iki oyuncunun da yaptığı hatalar, Reşit hocanın stoper ikilisini belirlerken zorlanmasına sebep oluyor. Ali Turan’ın bugüne kadar oynanan maçlarda kendi görevinin yanı sıra diğer stoperlerin açığını kapatmakla uğraştığını söyleyebiliriz. Konyaspor, Vukoviç’in açığını daha kapatamamış bir görüntü veriyor.

Vurgulanması gereken önemli bir konu da kaptan Ali Çamdalı’nın takıma dönmesi olacaktır. Kaptanın tekrar forma giymesiyle birlikte orta sahada hocanın eli daha da güçlenecek. Mehdi, Jönsonn ve Çamdalı üçlüsünden ikisini 11’de tercih edeceğini varsayarsak, kulübede yedek bekleyen diğer oyuncu değişikliklerle orta sahanın daha güçlü olmasını sağlayacaktır.

Dikkat çekilmesi gereken bir konu da Moryke Fofana’nın son tercihlerinde etkisizliği… Fofana 3-4 oyuncuyu çalımlıyor Evet, yetenekli bir isim… Ancak çok eksiği var. Mesela şut çekemiyor, ceza sahasına kadar topu götürüp kaleciye pas veriyor. Mustafa hocanın bu konu üzerinde durması gerekiyor. Fofana ile özel olarak ilgilenmesi şart! Hatta Moryke’ye antrenmanlar bittiğinde şut çalışması için tavsiyelerde bulunmalı! Çünkü 3-4 kişiyi çalımlamak skorboarda gol olarak yazılmıyor. Hem asist hem de gol olarak sonuca giden bir Fofana’nın takıma katkısı muhteşem olur.

 

Önceki ve Sonraki Yazılar
İbrahim Doğan Arşivi
SON YAZILAR