Seyfullah Koyuncu

Seyfullah Koyuncu

Allah-u Ekber! Ayda’ya sevgiler…

Allah-u Ekber! Ayda’ya sevgiler…

İzmir'de meydana gelen depremin ardından bölgede hüzünlü bekleyiş sürerken, geçtiğimiz gün yaşanan mucize kurtuluşlar umutları yeniden yeşertmişti. Depremin 58. Saatinde Emrah Apartmanı’ndan 14 yaşındaki İdil Şirin yaralı olarak çıkarıldı. Depremin üzerinden 65 saat geçtikten sonra Doğanlar Apartmanı'ndan sağ olarak kurtarılan 3 yaşındaki Elif Perinçek ise Türkiye’ye duygu dolu anlar yaşatmıştı.
 
Depremin 91. saatinde enkaz altından burnu bile kanamadan sağ çıkarılan Ayda Gezgin ise tüylerimizi diken diken etti. Enkazdan çıkınca annesine seslendiği o anda gözlerimden yaş süzüldü. Köfte ayran istediğinde ise neyim var neyim yok satıp köfte ayran alasım geldi. Öyle bir duyguydu…
 
Allah-u Ekber!
 
Ayda bebeği kurtaran görevlilerin tekbir seslerine eşlik etmeyen yoktur herhalde...
 
91. saatte bu ne güzel bir umut, ne güzel bir mucize. Allah sana uzun ömürler versin Ayda bebek. Keşke annene kavuşturabilseydik seni…
 
HELAL OLSUN KONYA UMKE
 
Bazen iç meselelerde birbirimizle dalaşıyoruz ama ne olursa olsun böyle kötü günlerde kenetlenmeyi çok iyi başarıyoruz. Yine öyle zamanlardan birini yaşıyoruz.
 
Türkiye'nin dört bir yanından AFAD ekipleri, UMKE ekipleri, Jandarma Arama Kurtarma ekipleri, Sivil toplum kuruluşları, Kızılay, Akut, neredeyse tüm şehirlerin itfaiye teşkilatlarına kadar herkes yardıma koştu.
 
Hepsi canla başla çalışıyor. Başka canları kurtarmak için, kendi canlarını ortaya koyuyorlar. Kimileri parklarda, kimileri yol kenarlarında, kimileri enkaz parçaları üzerinde, kimileri kamyonetlerde kısacık uykuyla ayakta durmaya çalışıyorlar.
 
O kadar başarılı, uyumlu ve fadakârlıkla çalışıyorlar ki, bu kahramanların hepsine çok büyük teşekkür borçluyuz.  Bu koordinasyonun sağlanması kolay iş değil. Hepsine helal olsun.
 
Bu insanüstü çabayı gösteren ekiplerden birisi olan Konya UMKE ekibine ayrı bir parantez açmak istiyorum.
 
Depremin olduğu ilk saatlerde bölgeye giden 14 kişilik Konya Ulusal Medikal Kurtarma Ekibi, Rıza Bey Apartmanı’nda çalışmalarını yürütüyor. Ayda bebeğin ilk müdahalesini, Konya UMKE ekibinde görevli Samet Doğançay yaptı.
 
Konya UMKE görevlisi Ömer Göksu ile bir telefon görüşmesi gerçekleştirdim. O anları gazetemize anlattı. Çok heyecanlıydı. Sesi titriyordu. Ayda bebeğin enkaz altında damar yolu açılırken de ilk isteği ayran olmuş. Ayda bebek kurtarıldığı ilk anda bile çok sağlıklı görünüyormuş. Çok duygusal anlar yaşandıklarını ifade etti. Ayda bebeği enkazdan alıp hastaneye yetiştiren kahraman Konya UMKE ekibine başarılar diliyorum.
 
Kovid-19 sürecinde en büyük yükü de onlar çekmişti. Konya İl Sağlık Müdürlüğü’nün adeta eli ayağı olmuşlardı. Şimdi de deprem bölgesine, hiçbir zorunlulukları olmamasına rağmen gönüllü olarak seve seve koştular. Hepsine helal olsun.

Buradan hareketle Ulusal Medikal Kurtarma Ekibi UMKE'ye yeni bir isim buldum. Bundan sonra UMKE'ye, Ümmeti Muhammedi Kurtarma Ekibi diyeceğim.
 
HAYDİ KONYALILAR, ŞİMDİ VEFA ZAMANI!
 
Selçuklu Belediyesi ve Selçuklu Kızılay Şubesi, Çanakkale temalı bir kan bağışı kampanyası düzenleyerek çok önemli bir etkinliğe imza attı. Dün, Selçuklu Belediyesi önünde kurulan bağış alanını ziyaret ettim. O kadar özenli ve güzel bir çalışma hazırlamışlar ki gerçekten de takdir edilesi.
 
Alana girer girmez kendimi Çanakkale şehitliğinde hissettim. Çanakkale’ye gidip o havayı koklayanlar bilir, insanın tüyleri diken diken oluyor. Dün de öyle oldu. Arkada çalan fon müziğinden alana koyulan dekorlara kadar her şey çok iyi düşünülmüş. Çanakkale’yi gerçekten hissediyorsunuz.
 
Hilal-i Ahmer’den Kızılay’a geçiş sürecini anlatan resim sergisi ve bağış çadırlarının önünde sergilenen tiyatro gösterileri de insanı duygulandırıyor.
 
Osmanlı askerleri, doktorları, hemşireleri, memurları tek tek canlandırılıyor. Kan verdiğiniz esnada bir Osmanlı hemşiresi çadıra gelerek duygusal bir konuşma yapıyor. Çadırların önünde Osmanlı paşası ve Osmanlı doktoru geçmişi bugüne taşıyor. Vefa örneği gösterdiği için torunlarına teşekkür ediyor.
 
Sadece onlar değil, Genç Kızılay Gönüllüleri de adeta arı gibi çalışıyorlar. Gerçekten tebrik ediyorum. Hepsinin emeklerine sağlık.
 
Çanakkale temalı bağış alanını görünce insanın kan veresi geliyor. Nitekim de öyleydi. Dün çok kalabalıktı bağış alanı.
 
Bizim insanımız yardımseverdir. Kızılay’ı yalnız bırakmamaya çalışır. Kovid-19 nedeniyle kan stokları bir süredir azalma eğilimindeydi. Bu sebeple, yapılan bu etkinlik çok yerinde ve doğru olmuş. Tam da ihtiyaç anında imdada yetişmiş Selçuklu Belediyesi ve Selçuklu Kızılay Şubesi.
 
Selçuklu Belediye Başkanı Ahmet Pekyatırmacı’nın sosyal medya hesabından çağrıda bulunduğu etkinlikte 1071 ünite kan toplanması hedeflenmişti. Konyalı vatandaşların vefa örneği gösterdiği etkinlikte, belirlenen hedefin çok üstünde bir kan bağışı sağlandı.
 
29 Ekim -04 Kasım tarihleri arasında düzenlediği Çanakkale temalı Kan Bağışı etkinliğinde bugün son gün!
 
Haydi Konyalılar şimdi vefa zamanı.

Önceki ve Sonraki Yazılar
Seyfullah Koyuncu Arşivi
SON YAZILAR