Hamdi Bağcı

Hamdi Bağcı

Altınekin, Cihanbeyli ve Kulu Konya’nın Vizyonu Olmaya Hazırlar

Altınekin, Cihanbeyli ve Kulu Konya’nın Vizyonu Olmaya Hazırlar

Seçim dönemi verimli geçiyor benim için. İlçe adayları ile görüşüyorum, Tv 42’de Seçim Gündemi İsimli Programımda konuklarımı ağırlıyorum hem ilçeleri ile ilgili gelişmeleri hem adaylarla ilgili, seçim süreçleri ile ilgili bilgi ediniyorum.

Geçtiğimiz pazartesi günü de AK Parti’nin Altınekin Belediye Başkan Adayı Agah Yılmaz, Cihanbeyli Belediye Başkan Adayı Mehmet Kale ve Kulu Belediye Başkan Adayı Abdürrahim Sertdemir’i konuk aldım. İzlenimlerimiz ve ilçelerde edindiğim bilgiye göre son durumları size aktarmaya çalışayım.

Önce isterseniz adayları aktaralım.

Altınekin Belediye Başkan Adayları şöyle: AK Parti Agâh Yılmaz, Cumhuriyet Halk Partisi Mehmet Mutlu, İYİ Parti Atilla Sayın, Saadet Partisi Ahmet Develi, Yeniden Refah Partisi Fatih Orhan, Büyük Birlik Partisi Yusuf Sade, Demokrat Parti Mahmut Horasan, Hür Dava Partisi Davut Ödemiş, Bağımsız Türkiye Partisi Necip Taha Keskin, Millet Partisi Muhuttin Eser, Gelecek Partisi İrfan Noras, Demokrasi ve Atılım Partisi Dursun Yeşilkaş, Zafer Partisi Hakan Oğuz.

Cihanbeyli Belediye Başkan Adayları: Adalet ve Kalkınma Partisi Mehmet Kale, Cumhuriyet Halk Partisi Fırat Kızılkaya, Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi Eylül Yaylacı, Hür Dava Partisi Adnan Özaras, Bağımsız Türkiye Partisi Fatih Yetgin, Halkın Kurtuluş Partisi Duran Kırıkgöz, Millet Partisi Fahrettin Kapçı, Demokrasi ve Atılım Partisi Mulla Sarı, Zafer Partisi Tevfik Erdoğan.

Kulu Belediye Başkan Adayları: Adalet ve Kalkınma Partisi Abdürrahim Sertdemir, Cumhuriyet Halk Partisi Özlem Demir, İYİ Parti Cebrail Uygur, Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi Bekir Karakurt, Saadet Partisi Semih Saraç, Yeniden Refah Partisi Orhan Yüksel, Hür Dava Partisi Erhan Sevmiş, Bağımsız Türkiye Partisi Hacer Didem Erdoğdu, Halkın Kurtuluş Partisi Mustafa Sunucu, Milli Yol Partisi Mehmet Uçucu, Demokrasi ve Atılım Partisi Sami Bilici, Zafer Partisi Şahin Günkaya.

Bölgede oldukça canlı, oldukça dinamik ama centilmen, kavgasız gürültüsüz, rekabetçi bir seçim süreci yaşanıyor. Cihanbeyli ve Kulu’da CHP, Altınekin’de ise YRP, SP AK Parti ile ciddi bir rekabet içindeler.

AK Parti Kulu ve Altınekin’de çok rahat gibi görünüyor anketlere baktığımda, Cihanbeyli’de ise AK Parti ile CHP adayları arasında bir mücadele var. Bu rekabete rağmen, Mehmet Kale’nin yaptığı önemli çalışmalar ve hizmetlerin de oluşturduğu ivme ile rahat bir şekilde AK Parti seçimi göğüslermiş görüntüsü var, bunu da sizlere aktarmış olayım.

AK Partiyi ilçelerde ilginç bir şekilde yapılan çalışmalardaki eksikler değil de daha çok emekli maaşlarının kötü olması ve ekonomik sorunlar zorluyormuş görüntüsünü de seçim sürecinde son düzlüğe girdiğimiz bu günlerde ilgililerin dikkatlerine sunmuş olayım.

Fakat Mehmet Kale tam bir siyasetçi onu belirteyim, “sözünü verdiğim bütün projeleri yaptım” demek biliyorsunuz her yiğidin söyleyebileceği bir söz değildir ama Mehmet Kale bunu rahatça söylüyor, zira sözünü verdiklerinden bile fazlasını yapmış Cihanbeyli’ye… Verdikleri sözleri unutanlardan değil Mehmet Kale sizin anlayacağınız.

Altınekin 15 bin civarlarında bir nüfusa sahip, Cihanbeyli’nin nüfusu 51 bin civarında, Kulu’nun Nüfusu ise 53 bin civarında… Doğal olarak da aslında bölgeye baktığımızda en fazla nüfusa sahip olan ilçenin Kulu olduğunu görebiliyoruz. Cihanbeyli’nin nüfusu ile elbette birbirine çok yakın. Burada altını çizmemiz gereken bir nokta var o da şu, Kulu, Altınekin ve Cihanbeyli’ye göre daha fazla nüfus alıyor. Altınekin ile Cihanbeyli de geçtiğimiz yıllara göre nüfuslarını bir miktar artırmışlar ama bu rakam bini bulmuyor, fakat Kutlu’daki nüfus artışı binin üzerinde. Yani bir yılda yüzde 20’nin üzerinde bir nüfus artışı olmuş Kulu’da.

Neyse bunların hepsini yazdıktan sonra biraz da isterseniz seçim sürecini aktarmaya çalışayım. Önce Cihanbeyli ile başlayalım. Mehmet Kalem mevcut başkan ve bir dönem daha aday. Şu anda da Cihanbeyli’de 9 aday yarışıyor. En güçlü adaylar bakımından konuyu değerlendirdiğimiz de ise Mehmet Kale’nin yine başat bir noktada durduğunu görebiliyoruz. En güçlü rakip ise Cumhuriyet Halk Partisi’nin adayı Fırat Kızılkaya… Kendisi hekim Fırat Beyin. Sanırım “başkan olursam, Mansur Yavaş bize yardım edecek” türünde ifadeler de kullanmış. Buna çok fazla kızıyor Mehmet Kale… Haklı mı? Bence haklı. Kimse kusura bakmasın da Ankara’ya Konya belediyeciliği öğretir. Fırat Bey baksın bakalım, Cihanbeyli’nde Belediyenin yaptığı yüzme havuzu, spor salonları, meydanlar… Mansur Yavaş’a belediyecilik öğretecek mahiyette değil mi? Ankaralılar yüzmeyi bilmez ama Konyalılar bilir. Niye bilir? Çünkü belediyelerimiz her mahalleye havuz yapmıştır, ondan dolayı biliriz. Bu önemli mi? Hem de çok önemli. Konya’ya kimse belediyecilik öğretemez. Biz bazen eleştiriyoruz da biz daha üst projeler için eleştiriyoruz, bununla birlikte şunu da biliyoruz, Konya’nın belediyecilikte geldiği nokta, başardıkları bugün Türkiye’de birçok ilin daha başlayamadığı bir seviyeyi ifade ediyor, bunun da hakkını verelim.

Mehmet Kale, Konya Şeker Fabrikasının temelinin atıldığı hususunun özellikle altını çiziyor ve gerçekten bu konuda büyük bir mücadele veriyor. Şeker Fabrikasını Konya Şeker borçlarından dolayı yapamayacak olsa, nerede ise Mehmet Kale Başkan fabrikayı kendi yapacak ve hizmete açacak. O kadar kararlı. Çünkü Mehmet Kale bu fabrikanın bölgeye gelmesini çok önemsiyor, bunun Cihanbeyli ve havza için kalkınmanın anahtarı olduğunu çok iyi biliyor.

Neyse biraz da Kulu ve Altınekin’e bakalım. Altınekin’deki AK Parti Adayı Agah Beyin Altınekin ile uyumlu, başarılı bir başkanlık yapacağı noktasında hiç şüphe duymuyorum. Agah Bey, zaten yapacaklarını planlamış, seçimden sonra hemen işe başlayıp, hizmetleri birer birer Altınekin’e getirecek. Altınekin’i Konya Ankara yoluna çekme projesi var, o bölgede bir tarım ve gıda sanayi havzası oluşturacağını belirtiyor. Agah Bey, Altınekin’in bütün mahallelerini, yaylalarını tek tek geziyor, sorunları tespit etmiş ve hepsinin teker teker çözüleceğini de belirtiyor. Tabi bir de yeni belediye binası projesi var, onu da hemen hayata geçireceklerini ifade ediyor.

Kulu ile ilgi de şunları yazayım. Kulu’ya daha önceki seçimlerde gittiğimde AK Parti’nin adaylarını hep biraz soğuk bulmuştum ama bu sefer değişmiş, Kulu’da hakikaten enerjisi yüksek, belediyeciliği yıllardır yapan, donanımlı bir mühendis aday gösterilmiş. Kulu Belediye Başkan Adayı Abdürrahim Sertdemir’in bu anlamda çok doğru bir isim olduğu kanaati oluştu bence, bunu da sizlere aktarmış olayım. Konya Ankara yoluna dönük proje ile yurt dışındaki hemşerilerimiz için yapacağı çalışmalar, kıymetli.

Bu arada Altınekin, Cihanbeyli ve Kulu’ya Cumhurbaşkanımız bir konuda söz vermiş, onu da Başkanlarımız bölge açısından önemsiyorlar. Konya şehir merkezinin de su sorununu çözen Mavi Tünel ile Konya Ovasına gelen Torosların suyu yakın bir gelecekte Altınekin, Cihanbeyli ve Kulu’nun içme suyu sorununu da tamamen çözecek. Tarihi bir proje… Yüzlerce kilometrelik borularla su bölgeye gelecekmiş.

Bu üç ilçemiz Konya’nın Konya- Ankara yolunda yer aldıkları için şehrimizin vizyonu olmaya da hazır durumdalar. Kululu, Cihanbeylili ve Altınekinli hemşerilerimize selamlarımızı iletiyorum, seçimlerin hayırlar getirmesi duamızla üç adaya da başarı diliyorum.

Önceki ve Sonraki Yazılar
Hamdi Bağcı Arşivi
SON YAZILAR