Osman Uzunkaya

Osman Uzunkaya

AŞK, ÖZLEM ve ÖTESİ (23)

AŞK, ÖZLEM ve ÖTESİ (23)

                Zaman durmuş, mekan dürülmüş; sonsuzluk yolunun ilk eşiği yavaş yavaş belirmeye başlamıştı.Ancak kalp gözüyle görülebilen ilahi atmosfer; ruhların derinliğine kadar nüfus ederek adeta ruhları kirlerinden arındırmış ve gönülleri gül bahçesine çevirmişti.Burada bulunan mahşeri kalabalık, Kabe-i Muazzama’ya kavuşmanın mutluluğunu yürekten hissetmekte, sanki galaksi etrafındaki yıldızlar gibi durmadan, dinlenmeden aşk ve şevk ile Kabe-i Muazzama’nın etrafında tavafa devam etmekteydi.

                Yıllardır binlerce kilometre uzaklardan yöneldiğim Kabe-i Muazzama şimdi tam karşımdaydı. Artık Kabe-i Muazzama ile aramdaki mesafe kalkmış, hasret bitmiş ve vuslat gerçekleşmişti.Şu an içim seyr-i süluk yolculuğuna çıkmanın tatlı telaşı ile kıpır kıpır’dı. Kabe-i Muazzama’ya nazar etmek beni rehabilite etmiş; vücudumdaki tüm hücreler adeta ilahi aşkın yörüngesinde dönmeye başlamıştı. Kabe-i Muazzama’ya  her bakışımda ömrümün bir rüyadan ibaret olduğunu hatırlamakta ve Hz.Ömer (r.a.)’ın  “hesaba çekilmeden önce kendinizi hesaba çekiniz”sözü sanki kulaklarımda yankılanmaktaydı.Şimdi bilerek ve bilmeyerek işlediğim günahlarımın affı için dua zamanıydı.Tavafa başlamadan önce Kabe-i Muazzama’yı dolduran bütün müslümanlar gibi ellerimi semaya kaldırıp O’na teslim olmanın huzuru ile ondan medet diliyor,  O’na hamd ve dua ediyor ve O’ndan afv ve mağfiret diliyordum.

                Gurubumuz tavafa başlamak üzere Hacer-i esved taşının hizasına doğru yürürken; gurup hocamızın gür sesine dikkat kesilmiştim.Hocamız gurubumuza hitaben; “ size söyleyeceklerim var!” Diyerek konuşmasına başlamış, devamında da;  “Kardeşlerim, böyle bir yoğunlukta tavaf etmenin ne denli zor olduğunu tahmin edebiliyorum.Lütfen guruptan kopmadan tavaf etmek ve özellikle de tavaf esnasında eşlerinizi kaybetmemek için dikkatli olunuz.Ola ki gurubumuz da kopmalar olur, bir birimiz den ayrılırsak, daha önce de ifade ettiğim gibi buluşma noktamız –yeşil ışık’ın-altı olacaktır.Tavaf anında kimseyi itip kakmayınız.Diğer tavaf eden müslümanlara karşı hoşgörü ve tavazu ile  yaklaşınız.Şimdi sıra tavaf için niyet etmeye geldi.Benim söylediklerimi sesli olarak tekrar ediniz. –Allah’ım umre yapmak istiyorum.Bunu bana kolaylaştır ve benden kabul eyle-“ diyerek konuşmasını tamamlamıştı. Daha sonra da gurubumuzdaki bütün hacı adayı arkadaşlarımız hep birlikte hocamızın söylediklerini coşkuyla tekrar ederek umre tavafına niyetimizi beyan etmiş olduk.

                 Tavafa başlar iken ,sol tarafımızda kalan Allah’ın evim diye buyurduğu Kabe-i Muazzama ile Allah’ın nazargah-ı olan kalbimiz karşı karşıya gelmişti.Bu durum Kabe-i Muazzama ile empati kurmayı anlatmak bakımından simgesel bir örnek niteliğindeydi.Hacer-i esved taşına yaklaşmak mümkün olmadığından,ellerimizin iç kısmını hacer-i esvedi görecek şekilde yukarıya kaldırmış “Bismillahi Allahü ekber” deyip ellerimizin içlerini öpmek suretiyle yüzümüze sürmüştük. Bu fiil Hacer-i esved taşını bizzat öpmek sünnetini ifa etmiş olmak anlamına gelmekteydi.  (devam edecek)

                Selam, sevgi ve muhabbetle..

Önceki ve Sonraki Yazılar
Osman Uzunkaya Arşivi
SON YAZILAR