İbrahim Doğan

İbrahim Doğan

Bajic’in yerinde direk olsa çarpar gol olurdu

Bajic’in yerinde direk olsa çarpar gol olurdu

     Konyaspor’un ligin ilk yarısında diğer maçlara moralli çıkması için mutlaka kazanması gereken bir maçtı. Çünkü geriye kalan 3 maç da zorlu rakiplerle oynanacak. Başakşehir, Trabzonspor ve Alanyaspor maçları yeşil beyazlılar için hiç de kolay geçmeyecek. Hatta bu moralle Konyaspor’un bu maçlardan puan alması bile mucize gibi duruyor.

     Gaziantep FK maçına bakıldığında rakibine oyun anlamında üstünlük kuran ancak aradığı golü bir türlü bulamayan bir Konyaspor vardı. Özellikle Miya ve Bajic’in %100’lük gol pozisyonlarını hunharca harcamaları Konyaspor’u galibiyetten etti. 4-0 bitecek maç beraberlikle sonuçlandı. Riad Bajic’in ikinci yarıdaki boş kaleye atamadığı gol ise saç baş yoldurdu. Bajic’in yerinde direk olsaydı belki de top direğe çarpıp ağlarla buluşabilirdi. Ancak Bajic zor olanı başardı. Riad o golü atsa, taraftarlarla arasında buzları da eritecek, Konyaspor rahat bir nefes alacaktı. Ancak olmadı. Konyaspor iyi oynamasına rağmen rakibine üstünlük kuramadı. Gaziantep’in tek etkili şutunun olduğu maçta Konyasporlu futbolcuların beceriksizliği maçın berabere bitmesine neden oldu.

      Bajic hariç bütün futbolcular canını dişine takarak oynadı. Ancak Riad’ın pozisyonları hunharca harcaması arkadaşlarını da eleştirilerin içerisine dahil etti. Özellikle Milosevic, Jonsonn ve Selim hatasız oynadı. Konyaspor aslında takım halinde iyi oynadı. Fakat Bajic’in kırılganlığının kurbanı oldu.

     Belki de sezon öncesinde Bajic imzayı attığında yüreğimize su serpilmişti. “Takımı tanıyan, Aykut hocanın oyun sistemine uyan bir forvet geldi.” Demiştik. Şimdi ise “Gelmeseydi keşke, geri gönderelim” diyoruz. Bajic bu tür olumsuzluklarla sadece Konyaspor’a değil kendisine de zarar veriyor. Değeri düşüyor. 2 lira para kazandırmıştı transferinde… Onu da performansıyla kaybettirdi.

      Altının çizilmesi gereken başka bir konu daha var. Maçtan sonra tribünlere hareket yapan ve taraftarla diyaloğa giren Gaziantep FK Teknik Direktörü Sumudica’nın şovu basın toplantısında da devam etti. Kendisine “Taraftara neden el kol hareketi yapıp, diyaloğa girdiğini” sordum. Kendisinin yanıtı aslında karakterini ortaya koydu. Sorudan önce Konyaspor taraftarını öven Sumudica, sorudan sonra Konyaspor taraftarını yermeyi tercih etti. Kameralar kayıttayken yapılan hareketleri ve küfürleri olduğu gibi tekrarladı. O hareketlerden ve küfürlerden sonra kendisinin hareket yaptığını söyledi. Ancak bir spor adamının taraftar ne yaparsa yapsın onlara karşılık vermesi ceza gerektirir. Sumudica’nın ne kadar ceza alacağının takipçisi olacağım.

     Bir de maçtan sonra Sumudica tribünlere el hareketi yaparken onu kolundan tuttuğu gibi soyunma odası koridorlarına itekleyen emniyet müdürünü de tebrik etmek istiyorum. Sumudica’yı provoke eden ve ortamı daha fazla geren hareketlerine devam ederken onu itekleyip içeriye sokması, belki de bütün Konyaspor taraftarının duygularının karşılığıydı.

Önceki ve Sonraki Yazılar
İbrahim Doğan Arşivi
SON YAZILAR