Büşra Aksakbağı Ay

Büşra Aksakbağı Ay

Baş Kaldıranın Başını Kesin..

Baş Kaldıranın Başını Kesin..

Piyade Astsubay Kıdemli Çavuş Ömer Bilal Akpınar.. Yaşı 22.. Yeni evlenmiş.. Zeytindalı Harekâtı’nın 19. gününde şehit düştü.

Yeni bir yuva kurmuş bir sürü hayali varken bu topraklar uğruna tereddüt etmeden canını ortaya koydu. Şehitlik makamına giderken eşi Nur’a sana doyamadım diyordu. Planladığımız gezileri yap, hayatını yas ile geçirme.. Kalbime saplandı bu sözler. Bu bayrak, bu ezan, bu topraklar için ne fedakarlıklar yapılıyor.. Sadece şehitlerimiz değil, onların annesi, babası, eşi, dostu.. Rabbim hepsinden razı olsun.

*

Bu ülke için bu genç yaşta toprağa düşen şehitlerimizi görürken hala teröristlerin ve batının ağzı ile konuşanlar için yazacağım bu yazımı.

Afrin neden önemli?

Öncelikle konumumuz itibari ile Suriye’de yaşanan her olay doğrudan bizi de etkiliyor. Batının bu coğrafyada çıkarları uğruna akıttığı kanı da hesaba katınca artık bu zulüm bizi de bulmadan Türkiye biz buradayız ve Suriye’ye benzemeyiz demek zorunda. Dün Cerablus, Fırat Kalkanı ve bugün ise Zeytindalı Harekâtı ile de tam olarak bunu yapmaya çalışmakta. Afrin Türkiye için hem jeopolitik hem de siyasi anlamda çok önemli.. Afrin, Suriye’nin kuzeybatısında Türkiye’ye çok yakın bir noktada bulunuyor. Ve burada Türkiye’nin güvenliği ve bekasını tehdit eden bir terör koridoru oluşturulmaya çalışılıyor.  Afrin, sadece Türkiye için önem arz etmiyor. Türkiye’yi köşeye sıkıştırıp bölgede ki emellerini gerçekleştirmek isteyen ABD, PKK/PYD için de oldukça önemli konumda. Suriye’yi tamamen kontrol altına almanın yolu, Afrin’i de kontrol altına almaktan geçiyor. Bu nedenle Afrin, Esad ve destekçisi Rusya için de hayati konumda. Kısacası Afrin’in selameti demek Türkiye’nin selameti demek. Ne işimiz var Afrin’de diyenler için umarım yeterince açıklayıcı olmuştur.

*

Skandal HDP kongerisi..

11 şehit verdiğimiz gün HDP, düzenlediği kongrede Ankara’nın göbeğinde diren Afrin diyerek teröristlere destek, askerlerimize hakaret etmiştir. Gelen şehit haberlerini şarkılar söyleyip sevinç nidaları atarak karşılamıştır. Ve bu kongrede Atatürk’ün partisi olduklarını iddia eden CHP’nin, Grup Başkanvekili Engin Altay’da yerini aldı.

HDP, bedeni şehirde, ruhu mağaralarda kalan, terörizmi legalleştirmeye çalışan, siyaset yapıp her hakka sahip olduğu ülkenin değerlerine zerre saygısı olmayıp düşmanlık eden bir oluşumdur. Ve her zaman söylerim, köpek köpekliğini yapacak. Fakat asıl tehlikeli kesim, sol maskesi takıp bu teröristlerin hala Türkiye partisi olduğunu, söylemlerinin ve ideolojilerinin kardeşlik, analar ağlamasın çocuklar ölmesin olduğuna inanan ve savunanlardır.

Peki, soruyorum..

Biz ülkemizin tam ortasında şehit haberlerine sevinen, teröristlere selam çakanların kellesini alamıyorken, çıkarları için her türlü katliama ve alçaklığa hazır olan batıya ne hakla teröriste yardım ediyorsunuz diye kızabiliriz? Biz canımıza kasteden teröriste bu kadar hoşgörülü iken batı teröriste destek vermiş diye nasıl kızabiliriz? PKK’nın son zamanlarda ki savunucusu, aynı zamanda özgürlüğün ve medeniyetin temsilcisi İsveç’te 12 asker hayatını kaybetse, Stockholm’da bundan sorumlu örgütlerin temsilcileri sloganlar atsa, sevinçle karşılasa ne olurdu dersiniz? Fazla özgürüz, fazla medeniyiz, fazla demokratiğiz.. Artık yeter!

Hak arayan varsa hakkını verin, baş kaldıran varsa başını kesin!

Önceki ve Sonraki Yazılar
Büşra Aksakbağı Ay Arşivi
SON YAZILAR