İbrahim Doğan

İbrahim Doğan

Bazen 1 puan gelecek adına umut taşır…

Bazen 1 puan gelecek adına umut taşır…

Antalya’ya kazanmak için giden bir Konyaspor vardı. Maçın ilk 11’ini gördüğümüzde belki de sezonun en doğru 11’i olduğunu düşündük. Ömer Ali’nin sağ beke geçmesi önünde Shengelia’nın oynaması Ghulierme’nin ilk defa forma giyecek olması ve Milosevic’in cezasını tamamladıktan sonra tekrar takıma dönmesi bizi çok heyecanlandırdı. 
    
Ömer Ali Şahiner, ilk yarıda tam bir sağ bek gibi oynasa da ikinci yarıda çok yorulduğu görüldü. Zaman zaman futbolcular sağ tarafa doğru başını kaldırdığında Ömer Ali’yi orada göremedi. Bu durum atak çeşitliliğini ikinci yarıda azalttı. Ömer Ali’nin bu sezon sağ bek performansı sağ açık,performansına göre daha iyiydi.
    
Maça ilk 11’de başlayan Shengelia, kapanan Antalyaspor defansına karşı zorlandı. Genellikle açık oyunları seven, kapanan defanslara karşı değil boşluk bulduğunda daha etkili olan Levan, zaman zaman bireysel oyuna dönünce etkili olamadı. Robert Mak’a verdiği  gollük pas dışında pek de faydalı olamadı. 

Thuram ise adeta Antalyaspor defansını darmadağın etti. Hiçbir ikili mücadeleyi kaybetmeyen, sırtı dönük bütün hava toplarını alan Rogerio Thuram, Konyasporlu oyunculara boş alan oluşturmada etkili oldu.
 
Volkan Fındıklı, Jonsonn ve Thuram oyun anlamında Konyaspor’da öne çıkan isimlerdi. Milosevic ise bugün biraz donuktu. Ghulierme ilk maçı olmasına rağmen ortaları ile göz doldurdu. Ancak ilk maçtan kendi adına olumsuzluk oluşturmamak adına daha çok kontrollü bir oyunu tercih etti. Robert Mak, Levan’ın pasını gole çevirmiş olsaydı, ilk maçtan taraftarın gönlünde taht kuracaktı. Ancak olmadı.

Konyaspor, deplasmanda oynamasına rağmen Antalyaspor maçında galibiyeti kaçıran ve Antalyaspor’a kolay kolay pozisyon vermeyen bir görüntü sergiledi. Yeni transferlerin takıma uyumu ve Hurtado’nun tekrar sağlıklı bir şekilde dönmesiyle ikinci yarıda Konyaspor’un tekrar yükselişe geçeceğine olan inancım tam…

Konyaspor önümüzdeki 2 hafta kendi evinde oynayacak… Yeşil beyazlılar evinde üst üste oynamanın avantajını kullanarak 6 puan çıkarır ise Konyaspor’da artık ikinci yarıda korkulu günlerin geride kalacağını düşünüyorum.

Belki de birçok kişi 1 puana çok kızabilir ama bazen 1 puan gelecek adına önemlidir.
 

Önceki ve Sonraki Yazılar
İbrahim Doğan Arşivi
SON YAZILAR