İsmail Poçan

İsmail Poçan

Bir elinde cımbız bir elinde ayna

Bir elinde cımbız bir elinde ayna

Mobil iletişim araçlarının yaygınlaşmasıyla birlikte “vatandaş gazeteciliği” de gelişiyor.

Çeşitli alanlarda yapılan yanlışları cep telefonlarıyla fotoğraflayan vatandaşlar sorunlarını dile getirmede sosyal medyayı etkili bir biçimde kullanıyor.

O yüzden de halkın gözünden hiçbir şey kaçmıyor…

Milyonlarca yolcu ulaşımın gönüllü müfettişleri gibi hareket ederek yetkililere yardımcı oluyorlar. Hemen her gün toplu taşımadan akla ziyan görüntüler gelmeye devam ediyor.

Sorumlu bir vatandaş tarafından çekilen fotoğraflar sayesinde, sorumsuz davranışlar sergileyen otobüsü şoförleri bir kazaya meydan vermeden tespit edilmesi açısından önem tescil ediyor.

Ama bunu yetkililer ne kadar dikkate alıyor orası bilinmez…

Yine Konya’da Büyükşehir Belediyesi otobüsü şoförünün seyir halindeyken cep telefonuyla oynadığı yolcu tarafından fotoğraflandı.

Fotoğrafta Meram TOKİ- Meram Yeniyol seferini yapan Büyükşehir Belediyesi’ne ait otobüsün sürücüsü seyir halindeyken cep telefonu ile oynadığı görülüyor.

Yolda, üstelikte otobüste o kadar yolcu varken şoför amca telefonuyla ilgileniyor. Bir taraftan koca otobüsü kullanıyor ve muhtemelen de şoför amcamız oruç tutuyor…

 Trafik yoğunmuş, yolcular varmış umurunda bile değil..

Zaman zaman duraktan yolcu alıp indiren sürücünün, tehlikeli olmasına rağmen oynamaya da kaldığı yerden devam ediyor…

Yolcuların hayatını hiçe sayıp seyir halindeyken cep telefonuyla oynayan şoförü uyaran ve onu şikâyet edeceğini söyleyen bir vatandaşa ise şoför, “Sizin işiniz gücünüz yok mu da fotoğraf çekiyorsunuz” diye de tepki gösteriyor…

Ve yolcunun tüm uyarılarına rağmen elinde hiç bırakmadan telefonuyla oynamaya devam ediyor.

Bu olaya ne desek boş… Bu otobüs şoförleri uyaran onlarla ilgilenen yok mu? Eğitilmiyor mu? Uyarılmıyor mu? Kendi canını geçtim vatandaşın canını hiçe sayan bu şahısları yetkililerden hiç mi gören yok. Trafik bilincinden bihaber şoförler hâlâ o sürücü koltuklarında oturuyorsa bence birilerinin biraz düşünmesi gerekiyor...

ismail-pocan-2-001.jpg

Önceki ve Sonraki Yazılar
İsmail Poçan Arşivi
SON YAZILAR