Seyfullah Koyuncu

Seyfullah Koyuncu

Biz yorulduk Bakan Kurum yorulmadı

Biz yorulduk Bakan Kurum yorulmadı

Konya hafta sonu çok yoğun bir mesai yaşadı. Açılışlar, kongreler, ziyaretler, etkinlikler, oldukça bereketli 2 gün geride kaldı.
 
AK Parti’nin Karatay ve Meram kongreleri Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum’un katılımıyla gerçekleşti.
 
Karatay Belediyesi’nin göz alıcı yatırımı İsmil Termal Tesisleri yine Bakan Kurum’un katılımıyla resmi olarak hizmete açıldı. Meram’da da Harmancık Kapalı Pazarı ve Sosyal Tesisi yine Bakan Kurum’un katılımıyla açıldı.
 
Yine Konya Ticaret Odası'nda düzenlenen Meclis Üyeleriyle İstişare Toplantısı Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum’un katılımıyla gerçekleştirildi. Özel sektörün talep ve sıkıntıları masaya yatırıldı.
 
Pazar günü ise Bakan Kurum, AK Parti Konya Milletvekilleri Ziya Altunyaldız ve Selman Özboyacı, Başkan Altay ve ilçe belediye başkanları, sağlıklı yaşam için birlikte pedal çevirdi.
 
Aynı gün Bakan Kurum, Konyaspor’un Kayacık Tesisleri’ni ziyaret ederek yönetim ve futbolcularla buluştu, “Konyaspor'un yanındayız, destekçisiyiz. Sizleri yalnız bırakmayacağız” diyerek Konyaspor’a olan desteğini ifade etti.
 
Bakan Kurum’a bu ziyaretlerinin ve etkinliklerinin büyük bölümünde AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Leyla Şahin Usta da eşlik etti.
 
Gördüğünüz gibi spordan siyasete, ekonomiden ticarete kadar her konuda dolu dolu bir hafta sonunu geride bıraktık.
 
Bu kadar bol etkinliği takip etmek için bolca enerji ve güç gerek. Bakan Kurum’un etkinliklerini takip ederken de gazetemize haber olarak düzenleme yaparken de biz çok yorulduk aslında. Fakat Bakan Kurum oldukça enerjikti.
 
Her zaman söylüyoruz Bakan Kurum’un çalışkanlığını ve alçakgönüllülüğünü. Böyle devam ettiği sürece her zaman da söylemeye devam edeceğiz galiba.
 
Bakan Kurum, çalışkanlığı ve güler yüzü dolayısıyla olsa gerek ki memleketi Konya’da çok seviliyor. Gençlerden tutun da teşkilatlara ve sokaktaki vatandaşa kadar herkes kendisine yaklaşmaya çalışıyor, fotoğraf çekinmek istiyor. Buna bir kez daha şahit olduk.
 
Basın olarak bu durumdan biz de memnunuz. Bakan Kurum’un bizimle iletişimi de çok güçlü. Verdiği destekler için bir kez daha teşekkür ediyorum.
 
KONYA, TURİZMDE BÜYÜK ADIMLAR ATIYOR!
 
Karatay Belediyesi tarafından hizmete kazandırılan Karatay Termal Tatil Köyü turizm açısından çok önemli bir yatırım.
 
Termal tatil, ekonomik anlamda en fazla gelir bırakan alanlardan birisi. O sebeple bu yatırım şehre ekonomik anlamda büyük katkı sunacak. Şehir Hastanesi ile birlikte düşündüğümüzde sağlık turizmi anlamında Konya tam bir şifa merkezi olacak.
 
Açılıştan önce, Konya turizminin pazarlanması hakkında bir yazı yazmayı planlıyordum. Çünkü pazarlama noktasında Konya’nın bazı eksikleri vardı.
 
Açılış töreninde tam da bu konuyla ilgili olarak Başkan Altay’dan duyduğum cümleler beni mutlu etti.
 
“Konya tarım, sanayi aynı zamanda da turizm şehridir. Son günlerde bununla ilgili önemli çalışmalar yürütüyoruz. Konya’nın turizm pastasından daha fazla pay alabilmesi için hem de şehrimizin tanıtımı açısından turizm planımızı tamamlamak üzereyiz. Bölgemizdeki tüm turizm potansiyellerini ortaya çıkaracak bir çalışmayı Kapadokya üniversitesi ile birlikte yürütüyoruz.“
 
Konya için uzun süredir planlanan (Antalya-Konya-Aksaray-Nevşehir- Kayseri) turizm koridoru ile ilgili olarak bir çalışma yürütülüyor anladığım kadarıyla. En azından bu projenin Nevşehir ayağı konusunda bir gelişme var gibi…
 
Kış turizmi için Kayseri’yi, doğa-tarih turizmi için Nevşehir’i ve Aksaray’ı, yaz turizmi için Antalya’yı, inanç ve sağlık turizmi için de Konya’yı merkez yapacak büyük bir projeye acilen ihtiyaç var.
 
Bu projeyle bu şehirler birbirlerini ihya ederken daha da kaynaşabilirler.
 
Antalya-Konya-Aksaray-Nevşehir-Kayseri hızlı tren hattının hayata geçmesi bu açıdan hayati öneme sahip.
 
Turizm Bakanlığı’nın da bu projeye sahip çıkması gerekir. Hatta Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy’un da Konya’ya gelip sağlık turizmi açısından yapılacak yatırımlarda rol alması Konya adına çok iyi bir gelişme olur.

Önceki ve Sonraki Yazılar
Seyfullah Koyuncu Arşivi
SON YAZILAR