İsmail Poçan

İsmail Poçan

EVLERİNE GİREMİYORLAR

EVLERİNE GİREMİYORLAR

Günlerdir devam eden sağanak yağmur her ne kadar Ramazan ayında oruç tutanları serinletse de tehlikelere davetiye çıkarıyor..

Bir sabah evimin de olduğu Karatay ilçesi Akif Paşa Mahallesi Vahdet Sokakta Gazeteye doğru ilerlerken iki-üç yan apartmanın önünün dubalarla kapandığını gördüm. Haliyle bir merek sardı beni. Bu duba da neyin nesi diye. Daha da dikkati bakınca binanın bodrum penceresinin yıkılmış olduğunu gördüm.. Bodruma indiğinizde de durum çok daha vahim..

Yağmurdan dolayı sızan su zemini yumuşatarak apartmanın bodrum katında çökmeye neden olmuş..

Olayda ölü veya yaralı olmamış Allah’tan.. Ama apartman sakinleri kadar mahalleliyi de bir hayli tedirgin etmiş.. yukarı çıktığımda apartman ve mahalle sakinleri kapının önünde yağan yağmurun altında bekliyorlardı.. Vatandaşlar yetkililerin ilgisizliğinden yakındılar.. Yetkililer incelemek için apartmana gelmişler ve sadece rahat olmaları gerektiğini söyleyip gitmişler..

Onlara görevlerini yaptıklarını mı zannediyorlar acaba? Orda bir çökme olmuş sen onca insanı tedirginliğini görmezden gelip birde duba koyup işin halletmeye çalışmak modern hizmet anlayışıyla ne kadar bağdaşır bilemiyorum?

İnsan bir araştırma yapmaz mı? Bu sızıntı nerden geliyor diye? Vatandaşlar haliyle tedirgin.. Evlerine giremiyorlar.. kadın çoluk çocuk bu mübarek günlerde dışarda adeta işkencedeler.. Yoldan araba bile geçerken sallanan apartman bu durumda nasıl dursun, insanlar gönül rahatlığıyla nasıl evine girsin, babalar çoluk çocuğunun eve girmesine nasıl izin versin?

Haliyle vatandaş bir an önce yetkililerin seslerini duymasını istiyor..

Eğer burası yıkılırsa ikinci bir zümrüt faciası yaşanırsa bunun hesabını kimse veremez… Görünürde böyle bir tehlike yok belki ama bu durum aslında da gelişmişlik düzeyiyle alakalıdır. Vatandaşların sorunlarına ne derece duyarlı olursanız onlarda size karşı zamanı geldiğinde o kadar duyarlı olur...

Hiçbir şey olmasa da en etkili ağızdan hiçbir şey olmadığı duymak bilmek istiyor vatandaş…

Birde sorunlarına anlayışla yaklaşan yetkililer… 

Önceki ve Sonraki Yazılar
İsmail Poçan Arşivi
SON YAZILAR