Senan Kazımoğlu

Senan Kazımoğlu

Güney Türkistan Davası

Güney Türkistan Davası

Bundan önceki yazılarımda birkaç kez Afganistan Türklerinin yaşadığı, Afganistan’ın kuzey kısmı olan Güney Türkistan’dan bahsetmiştim. Bu yazılarımdan sonra, birçok kesim tarafından olumlu tepkilerin yanında, olumsuz tepkiler de aldım. En çok tepki aldığım meselelerden biri, bölgeye, neden “Güney Türkistan” demem oldu.

Tarih ve coğrafi açıdan bakarsak bölge asırlardır “Güney Türkistan” olarak biliniyor. Ayrıca, Güney Türkistan bölgesi birçok Türk devletine de ev sahipliği yapmıştır. Bu, şimdilerde bazı kesimler tarafından inkar edilse bile, gerçek değişmiyor. Yani birileri kalkıp da güneş yok, ay yok demesi, güneşin ve ayın var olması gerçeğini değiştirmez.

Bu konuda daha bir tepki aldığım mesele ise, orda yaşananları çarpıtmam ile ilgili iddiadır. Yani, sanki yazdıklarım doğru değil ve orada bahsettiğim siyasi oyunlar gerçekte yokmuş. Bu yaşananlar bana, Rusların, Azerbaycan’a karşı oynadığı oyunları ve neticede Azerbaycan’ın tarihi topraklarında Ermenistan devletinin kurulmasını hatırlattı. Güney Türkistan bölgesinde yaşananların tamamı, Azerbaycan’da da yaşandı ve neticesi malum. Kaldı ki, bunlar hepsi yalansa kimse bana Türk Sultanı Gazneli Mahmut’un ana vatanı Gazne’de niye Türklerin azınlık olduğunu veya eskiden Taliban derken akla Türk gelmediği halde birkaç yıl içersinde nasıl Talibanlı algısını Türkler ile özleştirmeye çalışıldığını izah edemez. Her şey bir kenara, ipleri kimin elinde olduğu herkesçe malum olan Taliban terör örgütünün etki sahası daha çok Güney Afganistan iken, birden-bire bu örgütün kuzeye, yani Güney Türkistan bölgesine nasıl yöneltildiğini çok iyi biliyoruz. Dahası, sözde ABD ve Afganistan Hükümetiyle savaşan Talibanın, Güney Türkistan Türklerine yaptığı zulümleri, Talibanın işgal ettiği bölgelerden Türklerin göç ettirilip yerine farklı milletlerin getirildiğini, işgal altında olan bölgelerdeki seçimlerde ne hikmetse Afganistan Hükümetinin birinci çıktığını da görüyoruz.

Ben bunları söyleyince beni, Afganistan toprakları üzerinde bölücülük ile suçluyorlar. Afganistan’da zaten sağlam bir devlet oteritesi yok. Devleti yönetenler, görevlerini yapmak yerine ırkçılık ve ayak oyunlarıyla uğraştığı müddetçe de, Afganistan’a huzur gelmeyecek.

Bana bu fikirlerimden dolayı ırkçı diyorlar. Hayır, ben ırkçı değilim. Ben İslam Alemin ortak düşmana karşı birliğe ihtiyaç duyduğu bir zamanda, hiçbir İslam devletinin parçalanmasını istemem. Ancak, birileri düşmanlar ile bir olup, asırlardır benim milletime karşı yaptığı zulmü devam ettirir ise, hiç kimse kusura bakmasın o zalimlere karşı en büyük ırkçı ben olurum. Buradan ilan ediyorum, soydaşlarımıza karşı uygulanan zulüm ve adaletsizlikler devam ettikçe kalemim ve kelamım ile sonuna kadar Güney Türkistan davasının peşinden gideceğim. Bu böyle biline.

Önceki ve Sonraki Yazılar
Senan Kazımoğlu Arşivi
SON YAZILAR