Kasım Göçer

Kasım Göçer

Konyaspor Paşa Paşa ligde kalacak!

Konyaspor Paşa Paşa ligde kalacak!

Konyaspor Kasımpaşa deplasmanında aldığı 2-0 galibiyetle ligde kalma adına çok değerli bir üç puan alarak önemli bir adım attı. Bana kalırsa plakayı yakalayıp 42 puana ulaştığında bu iş biter. (Küme düşme barajının daha aşağıda bile olabileceğeni düşünüyorum.) Konyaspor kalan altı maçta ihtiyacı olan iki galibiyeti alacaktır.

Çünkü Konyaspor düşme hattındaki rakiplerine göre daha sistematik bir oyun oynuyor. Yine aynı şekilde rakiplerine göre daha iyi bir tribün desteği var. Yönetimi de zor ekonomik koşullara rağmen taahhütlerini yerine getirmek için elinden geleni yapıyor. Takım mağlup olsa bile demoralize olmuyor, bir sonraki hafta kaldığı yerden devam edebiliyor.

İşte tam bu sebeple iç sahada Trabzonspor maçında mağlup olmasına rağmen sezonun dikkat çeken takımı Kasımpaşa'yı deplasmanda yenmeyi başardı. Üstelik ilk otuz dakikada oyununu rakibe kabul ettirerek yaptı. Sonraki bölümlerde ise önemli bir ofansif çeşitliliğe ve oyun ezberine sahip rakibini pasifize etmeyi başardı.

1-0 öne geçtikten sonra biraz takım geri yaslandı. Ancak bu maçta Konyaspor önceki haftalardan farklı olarak rakibin geri dönmesine izin vermedi. Ömeroviç'in İlk onbir tercihine bakarsak Adil ve Sambou önceki haftalara göre farklı tercihlerdi. Hocanın bu tercihleri antrenman performansına göre yaptığını düşünüyorum.

Bu hafta Konyaspor kazanmasına rağmen Ömeroviç'in oyuncu tercihleri ve değişiklikleri tartışma yaratacak cinstendi. Sambou çok statik bir santrafor, ileri hatta hareketlilik oluşturamıyor. Ethemi yerine Moreno oyuna alınabilirdi. Moreno rakibe daha fazla problem çıkaran bir oyuncu. Sambou 'yu çıkarıp Yunus Mallı ile santraforsuz oyuna dönmesi de tartışmaya açık. Önde baskı azalınca rakip savunmasını daha rahat öne çıkarabiliyor. Karagümrük maçında benzer hamleler sebebiyle Konyaspor kalesinde gol görmüştü. Bu maçta ise bu hamleler tuttu, takım skoru korurken rakibine de fırsat vermedi.

Öyle görünüyor ki; Ömeroviç'in sistematik oyununu (ki Konyaspor'a katkısı tartışılmaz) övmeye ancak oyuncu tercihleri ve değişikliklerini yermeye devam edeceğiz anlaşılan. Burada bir tezat yok. Daha dar bir çerçevede güvendiği oyuncuları kullanmayı tercih ediyor. Kümede kalmayı garantilerse belki Niangbo ve Boateng gibi oyuncuların sisteme uyumunu test edebilir.

Ömeroviç ligde 1.42 puan ortalaması tutturdu. Konyaspor sezon başından beri aynı ortalamayı yakalasaydı bu hafta itibarıyla 45-46 puanı olacaktı ki bu Avrupa Kupalarına katılma iddiası içinde olması anlamına gelecekti. Ömeroviç'in oyuncu tercihlerini ve değişikliklerini zaman zaman eleştirsem de başarısı inkar edilemez. Sistemli futbol oynatan hocalar takımları için gerçekten büyük bir şans oluyor. Ömeroviç de Kocaman ve Palut sonrası Konyaspor'un teknik adam şanslarından birisi oldu.

Önceki ve Sonraki Yazılar
Kasım Göçer Arşivi
SON YAZILAR