Hatice Dursun

Hatice Dursun

HEM TRAFİK HEM DE YAYA GÜVENLİĞİ TEHLİKEDE!!

HEM TRAFİK HEM DE YAYA GÜVENLİĞİ TEHLİKEDE!!

Konya’da toplumu etkileyen en önemli sorunların başında; kaldırım işgali başta gelmektedir. Kaldırım işgalleri şehrimizin görünümünü bozmakta, hem de yaya trafiğini etkileyerek toplumun can mal ve güvenliğini tehlikeye atan bir durumdur. Kaldırımlar; başta esnaf olmak üzere araçlar, motosikletler, bisikletler hatta arabalar tarafından da işgal edilmekte bu durum kaldırımları iyice sahipsiz bir görüntü kazandırmakta…

Konya’nın hangi semtine giderseniz gidin, arabaların, motosikletli araçların kaldırımda yer aldığını görürsünüz. Bu İşgaller sonucu yayalar araç trafiğine ayrılmış yollarda yürümek zorunda kalmakta, bu da kazalara sebebiyet vermekte, böyle bir durumda engelsiz insanların dahi işgaller yüzünden kullanamadığı kaldırımların engelli vatandaşlarımız tarafından kullanılması neredeyse imkansızın ötesinde bir şey…

Oysa ki kaldırımların temel görevi ve işlevi bu değil, nasıl ki caddeler, sokaklar, bulvarlar araçlara ayrılmış yerler ise kaldırımlar da yayalara ayrılmış bir yerdir. Kaldrımları bu şekilde ihlal etmek ne kadar doğru?

Toplum olarak normal gördüğümüz bu davranışın son bulmasını istiyorum. Sürekli kaza oluyor yayalara bir gram saygı yok bu şehirde, Selçuklu’nun merkezi olarak gördüğümüz bu şehir ne yazık ki saygı ve nezakette sınıfta kalıyor.

Kaldırım işgaliyle ilgili kanunlarda kişiyi ilgilendiren önemli cezalar elbette ki bulunmaktadır. Ancak Medeniyet Şehri Konya’nın bu konuda duyarlılık göstereceğini ve cezai işlem kalmadan bu sorunun ortadan kalkacağını yürekten inanıyorum.

Bu kapsamda kaldırım işgalinin son bulması için bir çalışma başlatabilirsek bu sorunu tamamen ortadan kaldırmasa da en aza indirgeneceği konusunda ümitliyim. Sonuçta bu şehrin içerisinde yaşayan insanlarda, şehrin taşı ,toprağı da bizler için değerli.

Konya ve Konyalı’ya yakışmayan bu kötü tabloya son vermek arzu içerisinde olursak zengin bir kültür ve köklü bir medeniyete sahip olan Konya’mızın, kaldırım, cadde ve sokaklarının tüm Türkiye tarafından örnek teşkil ettiğini görürüz.

İçinde bulunduğumuz toplumun daha duyarlı, şehrimize, insanlığımıza yakışır bir şekilde davranması ümidiyle…

Önceki ve Sonraki Yazılar
Hatice Dursun Arşivi
SON YAZILAR