Seyfullah Koyuncu

Seyfullah Koyuncu

Hepimizin ona bir vefa borcu var!

Hepimizin ona bir vefa borcu var!

Sonunda beklenen gün geldi.

Hepimizin heyecanla beklediği Selçuklu Ardıçlı TOKİ konutlarında anahtar teslimi başladı.

Geçtiğimiz günlerde ben de yeni evimin anahtarını aldım. Bu hafta sonu da hep birlikte yeni evimizi incelemeye, eksiklerini tespit etmeye gittik.

Herkes çok heyecanlıydı. İnsanlar aileleriyle birlikte evlerini büyük bir heyecanla ve merakla inceliyor, geziyordu. Aynı heyecanı tabi ki biz de hissettik.

Nasıl hissetmeyelim ki?

Böyle bir zamanda ev sahibi olmanın kolay olmadığını belirtmeme gerek yok herhalde.

Hele bir de basın camiası gibi yoğun emek, düşük gelir meslek grubundaysanız; bir gazetecinin sadece maaşıyla ev almasının ne kadar imkansız olduğunu yaşamadan bilemezsiniz.

O yüzden tabi ki heyecanlı ve mutluyuz. O yüzden bütün meslektaşlarımın da benim kadar heyecanlı ve mutlu olduğunu biliyorum.

Bu nedenle de karnımdan konuşmayacağım bugün.

Meslek büyüklerimizin on yıllardır hayalini kurduğu, zaman zaman dillendirdiği ‘basın çalışanlarına toplu konut’ projesini, geçmişte Başbakanlar, Bakanlar çıkaran Konya’da, kararlılıkla gerçekleştiren kişi Bakan Murat Kurum oldu.

Hepimizin Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı, AK Parti İstanbul 1. Bölge Milletvekili Adayı Murat Kurum’a büyük bir vefa borcu var.

Konya basının tümünün vefa borcu var.

Hiç kimsenin siyasi görüşüne bakılmadan, yaşına, cinsiyetine, duruşuna bakılmadan, AK Parti’ye yakın CHP’ye yakın, bize muhalif vesaire denilmeden bütün Konya basını Ardıçlı’da bir eve sahip oldu.

Daha mesleğe yeni giren, henüz 23-24 yaşındaki muhabir arkadaşlarımızın bile bu yaşta, böyle bir ortamda ev sahibi olmaları az buz bir şey mi?

Bence çok büyük bir olay.

Muhabirinden çaycısına kadar Bakan Kurum sayesinde çifte bayram yaşayan Konya basınının bir üyesi olarak Bakan Kurum’a teşekkür ediyorum.

Projede emeği geçen, desteklerini esirgemeyen Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay’ı da unutamayız tabi ki. Başkan Altay da bu projeye çok destek verdi. Ona da çok teşekkür ederiz.

Başkan Altay eminim ulaşım noktasında da gereken desteği hızla verecektir. 2, 3, 4, 5 ve 6. etap TOKİ konutlarındaki hak sahiplerinin evlerine yerleşmesiyle birlikte yaklaşık 14 bin kişilik nüfusa ulaşması beklenen bölgeyle ilgili yeni ulaşım planları mutlaka yapılacaktır.

Çünkü bayram sonu Ardıçlı bölgesinin nüfusu hızla artmaya başlayacak. Mevcut otobüs hattının yetmesi mümkün görünmüyor.

Akademi Mahallesi Muhtarlığı’nın ulaşımla ilgili girişimleri var ama basında bunu da ilk söyleyen ben olayım; bölgeye otobüs hareket merkezi ve dolmuş hareket merkezinin kurulması lazım.

Değerli KONESOB Başkanımız, Konya Minibüscüler ve Umum Servis Araçları Esnaf Odası Başkanımız Muharrem Karabacak da bu konuyla ilgili bir çalışma yapacaktır diye düşünüyorum.

Yakın zamanda ulaşımla ilgili sevindirici haberleri de alırsak eğer, buradan paylaşmaya devem ederiz.

Selçuklu Ardıçlı TOKİ 2. ve 3. Etap konutlarında anahtarını teslim alan herkese yeni evlerinin hayırlı olmasını dilerken, projede emeği geçenlere bir kez daha teşekkür ediyorum.

Önceki ve Sonraki Yazılar
Seyfullah Koyuncu Arşivi
SON YAZILAR