Seyfullah Koyuncu

Seyfullah Koyuncu

Konya iş dünyası geçmişten ders almalı!

Konya iş dünyası geçmişten ders almalı!

Yeni bir haftadan herkese merhaba.
 
Siyasette ve uluslararası gündemde birbirinden farklı çok sayıda olay yaşanırken, bu konulardan hangisini yazacağını şaşırıyor insan. Yazmak bizim işimiz elbette ama her yaşananı köşemize taşımaya kalksak ne ömrümüz yeter ne de gücümüz.
 
Ama okuyucu kitlemiz ve yaşadığımız yer itibarıyla elimizden geldiği kadarıyla başta Konya’yı ve Konya için önemli gelişmeleri olmak üzere pek çok konuyu gündemimizde tutmaya çalışıyoruz.
 
Bugün de Konya için önemli bir gelişme olduğunu düşündüğüm Bera Holding’le ilgili birkaç satır yazmak istiyorum.
 
Malum olduğu üzere Bera Holding’le ilgili olarak son günlerde çok önemli gelişmeler ardı ardına yaşanıyor. Yönetim anlamında yapılan değişikliklere rağmen, şirketteki bazı belirsizlik hala devam ediyordu.
 
Geçtiğimiz haftalarda yapılan açıklamada eski yönetim kurulu başkanı Haşim Şahin’in tekrar holdingin başına geçtiğini kamuoyuna deklare edilmişti. Fakat görevden alınan eski yönetim kurulu başkanı Ali Rıza Alaboyun da kendi listesini oluşturduğunu belirtip genel kurulda aday olacağını açıklamıştı…
 
Bu belirsizliklerin son bulması adına bugün Bera Holding de genel kurula gidilecek. Fakat büyük ihtimalle çoğunluk sağlanamadığı için 17 Haziran'da yeni bir genel kurul yapılacak.
 
Pek çok ekonomi çevresi gibi bir gazeteci olarak ben de bu gelişmelerin ardından Bera Holding’in nasıl bir yola gireceğini merak ediyorum.
 
Borsa ve ekonomi çevrelerinde çıkan ‘Bera Holding’deki şaibeli hisse satışı’ iddiaları, Bera Holding adına olumsuz bir tablo çizilmesine sebep olmuştu.
 
Bera’ya olan güvenin yeniden tesis edilmesi ve üretimdeki istikrarın sağlanabilmesi adına belirsizliklerin son bulması gerekiyor. Özellikle de borsadaki spekülasyonların çok iyi takip edilmesi gerekiyor.
 
Konya için bu kadar hayati bir marka olan Bera’daki istikrarın bir an önce sağlanması ve büyüme trendinin devam etmesi adına sürecin takipçisi olacağımızı şimdiden söyleyeyim…
 
Çünkü Bera Holding hem ülkemiz adına hem de Konya adına çok farklı sektörlerde çok önemli ürün gamlarını üretiyor.
 
Bera’nın bünyesindeki; Golda Gıda, Kombassan Kağıt, Muratlı Karton, Kompen PVC, Divapan, Kardelen Su, Koveka Tektsil, Adaçal Kireç, Bera Otelleri, MPG Makine, Anadolu Rulman, Rulmenti Barlat Rulman Fabrikası (Romanya), ekonomik ve stratejik anlamda da özel işler başarıyor.
 
Ekonomik büyüklük anlamında yılda 2,5 milyar lira civarında ciro yapan Bera, 5000’e yakın çalışanı ile istihdama da hatırı sayılır bir katkı yapıyor.
 
Dolayısıyla Bera Holding hem ülkemiz için hem de Konya için kıymetli bir marka olduğunu zaten tescil ediyor. Konyalılar Bera Holding’e mutlaka sahip çıkmalıdır. Konya iş dünyası daha önce yaşananlardan ders almalıdır.
 
Bera Holding Konya’nın kalmalıdır…

Önceki ve Sonraki Yazılar
Seyfullah Koyuncu Arşivi
SON YAZILAR