Seyfullah Koyuncu

Seyfullah Koyuncu

Konya’da sürpriz isimler aday olur mu?

Konya’da sürpriz isimler aday olur mu?

Ak Parti’de aday adaylık süreci bugün başlıyor. Açıkçası beklediğimizden hızlı gelişen bir süreç oldu.

12 Kasım’a kadar çok sayıda ismin aday adaylığı için Ankara’nın yollarını ve İl Başkanlığının kapısını aşındıracağını düşünüyorum.

Kulislerde çok sayıda isim dillendirilmeye başlandı bile. Bazı isimlerin son gün sürprizi yapacağını şimdiden biliyorum.

Cuma günü, Ak Parti kurmayları Ak Parti Genel Merkez’de toplanarak seçim süreci ile ilgili çalışma yürüttü. Bu toplantıya Leyla Şahin Usta, Ahmet Sorgun, Tahir Akyürek, İl Başkanı Hasan Angı ve yardımcılarından bazıları da katıldı.

Toplantıda, seçim süreci ile ilgili çeşitli müzakereler ve değerlendirmeler yapıldı.

Aldığım bilgilere göre, Konya için henüz daha net bir gelişme yok. Üzerinde mutabık kalınan herhangi bir isim yok şimdilik Konya için.

Büyükşehir ve ilçeler için saha araştırmaları, anketler, geçmişte yapılan icraatlar incelenmeye devam ediyor.

Bu hafta Konya için çok kritik geçecek.

Özellikle mütevazi isimlerin ön plana çıkacağını düşünüyorum. Aday isimlerin; gönül belediyeciliği ve çalışkanlık boyutlarında kendini kanıtlamış kişilerin arasından seçilmesini bekliyorum.

Tahminimce genel seçim sürecindeki gibi daha önce görev alan isimler, yeniden göreve uygun görülecek. Yani daha önce görev alan kişiler oldukça şanslı.

Ak Parti macera aramayacak anlayacağınız. Bildiği isimlerle yola devam edecek…          

Mevcut belediye başkanları aday adaylığı başvurusunda bulunmayacak. Yola devam edilecek olan mevcut başkanların ismi sürecin sonunda açıklanacak.

Seçim tarihine kadar görev başında kalacak olan başkanların görev alamamaları durumunda, görevlerini suistimal etmemeleri adına böyle bir karar alındı Ak Parti tarafından.

Bazı bölgelerde değişiklikler kesin olacak, Ak Parti bazı illerde sürprizler yapacak elbet. Ama Konya için sürprizlere çok fazla açık olmayalım diyorum şimdiden.

Ak Parti’nin oy kaybı yaşamamak için çok ince eleyip sık dokuyacağı bir süreç olacak. Ak Parti, büyük şehirlerden bir kaçında çok kritik hamleler yapacak.

İstanbul, İzmir ve Ankara’da önemli isimler sahaya sürülecek.  

Mesela Ankara’da Mehmet Özhaseki ismi ön plana çıkıyor. Kayseri’de ve Bakanlık görevinde başarılı çalışmalara imza atan Özhaseki’nin Ankara’da aday gösterilme ihtimali yüksek.

İstanbul için ise her ne kadar İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun ismi konuşulsa da Numan Kurtulmuş ismi ön planda.

Soylu, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanlığı için düşünülüyor.

Soylu’nun İstanbul’da aday olması, HDP’ye yakın seçmenden gelme ihtimali olan oyları düşürürken, Numan Kurtulmuş, muhafazakar kesimden gelecek oylara talip olabilir.

Tarihimizde terörle mücadele konusunda belki de en etkili İçişleri Bakanımız; Süleyman Soylu. Şahsen, İçişleri Bakanlığı görevine devam etmesini daha önemli buluyorum.

Bakalım Ak Parti bu defa İzmir’i alabilecek mi…

Konya’da bazı taşra ilçelerde de önemli değişiklikler bekliyorum.

Özellikle 3 ilçe Ak Parti için çok kritik. Burada belirlenecek adaylar, ya Ak Parti’ye yarayacak ya da MHP’ye…

Görelim Mevlam neyler…

               

Önceki ve Sonraki Yazılar
Seyfullah Koyuncu Arşivi
SON YAZILAR