Ramazan Yaşar

Ramazan Yaşar

Konya'dan Hakkari'ye Giden Kurbanlar

Konya'dan Hakkari'ye Giden Kurbanlar

Her Kurban Bayramı farklı heyecan ve hikayelerle geçiyor. Bir bayramı daha çok güzel hikaye ve sevinçlerle geçirdik. Bu yılki bayramın bendeki hikayesi çok farklıydı. 8 Ekim’de KONAL İnşaat’ın Türkiye’nin en büyük Showroom açılışı vardı. Kulu-Cihanbeyli Dernek Yöneticileri ve üyeleriyle birlikte ben de katıldım. Dr. Abdullah Ağralı, program sırasında bir telefon görüşmesi yaptı. Arayan SADAV Vakfından bir arkadaştı. Bu yıl Hakkari’de kurban organizasyonu yapacaklarmış. Abdullah Ağralı, telefonu kapatır kapatmaz, küçük bir operasyonla 10-15 kurban bağışı aldı. Ben de annemin adına olan kurbanı Hakkari’deki din kardeşlerimize göndermeye karar verdim.

Programdan ayrıldıktan sonra Kulu – Cihanbeyli Dernek üyelerine “Hakkari’deki kardeşlerimize” kurban bağışına katkı yapmaları için mesaj attım. Çok kısa bir süre içinde, kurbanlarını vakıf ve dernekler vasıtasıyla farklı İslam coğrafyalarına bağışlamış olmalarına rağmen, bizim talebimizi de karşılıksız bırakmadılar. Hakkari için bir günde 61 adet kurban bedeli toplandı. Bu “Kardeşlik Kurbanı Kervanına” son dakikada telefonla ulaşan Mustafa Kızılkaya abimiz oldu. Allah tüm hayır sahiplerinden razı olsun. Allah kurbanlarını kabul ve makbul eylesin. Burada Hakkarili kardeşlerini unutmayan hayır sahiplerinin isimlerini vermek istiyorum.

Onların böyle bir beklentileri olmadığını, hatta isimlerinin kamuoyunla paylaşılmasından rahatsız olacaklarını da biliyorum. Ancak hayırda yarışmak, bu kervanda bu yıl geride kalanlara da bir teşvik olması için isimleri vermek istiyorum. Gelecek yılki kurban bayramında ölmez sağ kalırsak ve Yeni Haber’de yazmaya devam edersek, yeni isimlerle, 61 değil, 161 kurban bağışıyla Hakkari’ye çıkarma yapacağız. Oradaki kardeşlerimizle kucaklaşacağız.

Bu organizasyona Kulu Cihanbeyli Yardımlaşma, Kültür ve Çevre Derneği ile İpekyolu Sanayici ve İşadamları Derneği yönetimi ve üyeleri destek verdi. İşte o isimler; Aslan Korkmaz, Metin İlboğa, Tahir Şahin, Ramazan Yaşar, Hasan Torun, Ahmet Mermer, Ali Küçük, Çetin Küpeli, Akif Taş, Hasan Gümüş (2 adet), Mehmet Oflaz, İbrahim Kızılkaya, Mehmet Zeki Yaşar, İzzet Durak, Mustafa Tetik, Ali Tetik, Mehmet Aktaş, Musa Aykut, Mustafa Ülker(2 adet), Muzaffer Habiboğlu, Sinan Şahin, Mehmet Kale(3 adet), Bayram Öksüz, Bayram Uzuner, Ömer Aktaş, Osman Dağ, Osman Turan, Rıfat Özdemir, Mehmet Savaş Avcı, Serdal Baral, Sevim Yönet, Turgay Taş, Gülsüm Doğan, Mustafa Kızılkaya, Salih Yüksel, Hasan Erkaradaş, Hasan Taşpınar, Şevket Özdemir, Mehmet Tüfekçi, Osman Çiftçi, Osman Başaran, Aysel Kart, Ekrem Yiğit, Cahit Ağaoğlu, Asuman Bozdağ, Mehmet Akif Tekdere, Harun Ağralı, Yusuf Ziya Altınekinli.

Yıllardır kınalı kuzularımızı, ciğerparelerimizi gönderip de kimisini şehit verdiğimiz Hakkari’ye şimdi kurbanlarımızı gönderip, kardeşlik iklimini yeniden ihya etmeye, Hakkarililerle aramıza girenlere karşı yeni köprüler, yeni yollar inşa etmeye çalışıyoruz. Aramızdaki yol ve köprüler mayınlanıp kardeşliğimize tuzaklar kurulsa da gönlümüzden Hakkarili kardeşlerimizin gönlüne uzanan o tertemiz gönül köprüsü, sevgi yolu hiç kapanmadı, hiç tahribat görmedi. Ne onların bize karşı, ne de bizim onlara karşı.

30 Mart 2013 tarihinde Kulu - Cihanbeyli Yardımlaşma, Kültür ve Çevre Derneği’nin Konya’da düzenlediği “Milli Birlik ve Kardeşlik Projesinde Kardeşlik Hukuku” konulu programın konuşmacılarından biri, Prof. Dr. Mümtaz’er Türköne idi. Sayın Türköne, programın katılımcılarını, katılımcılardaki heyecan ve kenetlenmeyi görünce bana şunu söylemişti, “Kulu, Cihanbeyli’deki bu birlik ve beraberlik heyecanını gördükten sonra, kimse bizden doğuyu koparma hayalleri kurmasın. Sizde Doğu’yu Anadolu’ya bağlayan sevdayı görüyorum. Siz Anadolu’nun ortasında Türkiye’yi doğusuyla, batısıyla bir arada tutan bir görev ifa ediyorsunuz.”

Bu yıl ilk uygulamasını yaptığımız “Hakkari’ye Kurban bağışı” için gelecek yıl daha heyecanlı ve daha büyük bir organizasyona imza atacağız inşallah. Bağışlarıyla katkı veren, Hakkari’ye bizzat gidip ihtiyaç sahiplerine kurbanları ulaştıran Dr. Abdullah Ağralı ve Macit Uluçamlıbel’e teşekkür ediyorum. Bir teşekkür de eski Konya, yeni Van Valisi Aydın Nezih Doğan Beyefendiye. Konya’da görev yaparken şahsımıza, derneğimize ve yöremize gösterdiği yakın ilgi ve alakayı, Van’da da bize yaşattı. Abdullah Ağralı’yı misafir edip, gösterdiği yakınlık bizi Van’a da ayrı bir yolla bağlamış oldu. Bundan sonra Hakkari’ye gitmek için Sayın Vali’ye uğramadan, Konya’nın selamlarını, Kulu ve Cihanbeylilerin sevgilerini sunmadan geçmeyeceğiz inşallah.  

Konya’dan Hakkari’ye bir yol açıldı, kutlu mu kutlu. Artık bu yola kimse tuzak kuramaz, mayın döşeyemez. Yeter ki biz bu yolda samimiyet ve ısrarla yürümeye devam edelim. Bizi eskiden Hakkari’ye şehitlerin kanı bağlıyordu. Bundan sonra Allah yoluna adanmış kurbanların kanı bağlayacak.

Kendini bu yola adayan kurbanlıkların sesini duyuyor musunuz? 

Önceki ve Sonraki Yazılar
Ramazan Yaşar Arşivi
SON YAZILAR