Lokman Koyuncuoğlu

Lokman Koyuncuoğlu

Konya'nın suçu!

Konya'nın suçu!

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın iki günlük Konya mesaisi tam anlamıyla dolu dolu geçti. 739. Vuslat törenleri temel sebep belki ama Başbakan Erdoğan’nın herhangi bir Anadolu şehrinde üst üste iki gün geçirmesi pek görülmedi şimdiye dek.

 
Bunun ana sebebi, gerçekten Başbakan Erdoğan’ın Konya’ya gönül bağı olması. İstanbul’dan sonra yaşayacağım şehir demesi bu bağlamda samimi ve içten bir temenni. Her ne kadar içerdekiler pek hissetmese de dışardan gelenler için Konya’nın hem gözle görülür hem de ruhen hissedilir bu manevi havası bu kararda önemli tercih sebebidir.

Konya’nın 100 yıllık  rüyası Mavi Tünel’e ilk suyun verilmesi bugünlerde oldu. Başbakan Erdoğan, Göksu’dan Akdeniz’e akan suların Bağbaşı Barajı ile tutulup, Mavi Tünel ile ovaya verilecek olmasını öyle net bir şekilde anlattı ki, şimdiye kadar devletten kimse bu konuyu böyle net anlatmamıştı.

Pazar günkü toplu açılışlarda Başbakan Erdoğan’ı soğuk havaya rağmen 10 binlerce Konyalının takip etmesi, kabul etmek gerek ki ciddi bir teşkilat başarısı. O alanın Konya’ya yeni bir heyecan vereceği çok açık. Konya için Yeni Mevlana Meydanı gerçekten çok başarılı bir hizmet, Başkan Akyürek’i bu gerekli ve hızlı çalışması sebebiyle mutlaka kutlamak gerekir.

Mevlana Meydanında Başbakan Erdoğan’ın özel yapım atkıları tek tek halka dağıtması, diğer tüm liderlerden gerçek farkıdır. Halkın Başbakan Erdoğan’ı sevmesi de bu yüzdenedir işte.

Oradaki konuşmasında Başbakan Erdoğan’ın, Mevlana’dan sonra Tahir Büyükkörükçü ve Necmettin Erbakan’a atıf yapması çok hoş oldu. Su ile ilgili söylediği şu cümleler hatırdan çıkmasın “Kardeşler, Su hayattır su medeniyettir, suyunuz yoksa hayatınız tehlikededir, medeniyetten nasibinizi almamışsınız demektir. Su yoksa temizlik olmaz. Temizlik imandandır”

Başbakan Erdoğan’ın pazartesi günkü Konya 2012 ekonomi ödül töreninde yaptığı konuşma ise gerçekten tarihi bir konuşma olarak geçecek kayıtlara. Programın ev sahibi ve ilk konuşmayı yapan KTO Başkanı Selçuk Öztürk’ün konuşması da hiç unutulmayacak. Öztürk’ün konuşması önümüzdeki günlerde kendisine önemli bir rehber olacağından emin olabilirsiniz.

Konya meseleleri konusuna hakim bir portre çizdi Başbakan Erdoğan. Özellikle ulaşım konusunda söyledikleri şehir sakinlerini tatmin etti, aynı şekilde Konya’nın kültür ve inanç turizmi konusunda bir çekim merkezi olması gerekliliğine ısrarla işaret etti. Bu iki konuyla ilgili son günlerde basın açıklamaları yapan MÜSİAD’da Başbakan Erdoğan’a istediği mesajı ulaştırmış oldu.

Konya’nın turizm potansiyeli konusunda Başbakan Erdoğan’ın söyledikleri kulaklara küpe olmalı. Başkan Tahir Akyürek’ten 10 bin kişilik spor salonunu gelecek Şeb-i Arus’a yetiştirilmesini istemesi bu işi ne kadar önemsediğinin belgesi. Başkan Akyürek bu işi gelecek yıla yetiştirirse siyasi karnesi çok güzel olacak demektir.

Başbakan Erdoğan’ın Konyalı işadamlarının 28 Şubat sürecindeki durumunu anlatması ve bugünle kıyası salondan büyük alkış aldı. Konya'nın suçunun "Bismillah diyerek dükkanını açması" olarak aktaran Başbakan Erdoğan'ın bu söylediklerini uzun bir yazıda ele almamız gerekir.

Benim çok etkilendiğim cümleleri ise atalarımız, Alaaddin Keykubat ve Sultan Kılıçarslan için söyledikleriydi.

Tüm bölgede olup bitenden bize ne diye eleştiren muhalefete Başbakan Erdoğan’ın cevaben söyledikleri bu toprakları seven herkesin ruhunu okşamıştır.

Sultan Kılçarslan Haçlı orduları Kudüs’ü almaya giderken, onları Anadolu’da bozguna uğratırken bize ne mi? Dedi ki biz Şimdi Gazze’deki, Suriye’deki kardeşlerimizin derdinden bize ne? Diyelim.”

Tepkisiz kalırsak Sultan Alaeddin’in ve Mevlana’nın yüzüne nasıl bakarız.
Konya geçmişte olduğu gibi şimdide büyük bir patlamaya hazır. Bunu ekonomik algılayabilirsiniz. Ancak Konya sadece ekonomik değil topyekun bir hareketin bir yükselişin arifesinde.  

Bunu tarihe bakınca görüp bugüne yorabiliriz.

 

Önceki ve Sonraki Yazılar
Lokman Koyuncuoğlu Arşivi
SON YAZILAR