İbrahim Doğan

İbrahim Doğan

Konyaspor doğru iletişim ile yanlıştan döndü

Konyaspor doğru iletişim ile yanlıştan döndü

Yol ayrımı denilirken, yeniden beyaz bir sayfa açıldı Konyaspor’da…

Konyaspor’da Aykut Kocaman’ın “Yönetimin alacağı karara saygı duyarım” şeklinde görüş belirtmesi, bazı yöneticiler tarafından Aykut hoca “Heyecanını kaybetmiş” şeklinde yorumlandı. Eğer hoca ayrılmak istiyorsa “Yapacak bir şey yok” denildi.

Ancak Aykut hocanın düşüncesi içerisinde bulunduğu durumdan dolayı duyduğu mahcubiyetti.

Alınan kötü sonuçlara karşı yönetime ve taraftara karşı bir mahcubiyetin belirtisiydi aslında…

Fakat Konyaspor’u içerisinde bulunduğu durumdan çıkarmanın da formülünü her gün düşündüğünü biliyoruz. İkinci yarının planlamalarını yaptığını da…

Gönderilecek ve hangi mevkilere hangi transferlerin yapılacağı dahi belli, Aykut hocanın gözünde…

Aykut hocanın mahcubiyetini gidermek için takımı yeniden o eski günlere getirmek istediğini hepimiz biliyoruz.

Yönetim ile Aykut Kocaman arasındaki bu belirsizlik, doğru iletişim sonucunda çözüldü. Aykut hoca heyecanını yitirmediğini, yönetim ise Aykut hocaya olan güvenini bir kez daha dile getirdi.

Tam yollar ayrılacak denilirken, iki taraf güven tazeledi.

Şimdi yönetim, Aykut Kocaman’ın verdiği liste için transfer çalışmalarını hızlandırdı. Transferlerin ikinci yarıda takıma katkı sağlayabilmeleri için kamp dönemine kadar yetişmesi gerekiyor.

Peki, Konyaspor hangi mevkilere oyuncu alacak?

Öncelikle belirtmekte fayda var. Devre arası transfer bütçesi 3 transfere göre planlandı. Gönderilmesi düşünülen oyunculara göre bu sayının artacağını söyleyebiliriz. 1 forvet, 1 kanat ve pas trafiğini ayarlayabilen, aynı zamanda oyunu iki yönlü oynayabilecek merkez orta saha oyuncusunun alınacağını söyleyebiliriz.

Ayrıca ben de dahil, hocanın Alanyaspor maçında yaptığı değişiklikleri eleştirmiştik. Açılan ve boşluklar veren bir Alanyaspor’a karşı kontratak oynayabilen futbolcuların oyuna sonradan dahil edilmesi gerektiğini herkes söylemişti. Sonradan öğrendiğim bilgilere göre Aykut hoca o an en doğru kararı vermiş. O bilgiyi öğrenince hocaya sonuna kadar hak verdim.

Ancak şu notun altını çizmeden de geçmeyeceğim. Bazen babalar çocuklarına kızsa da onları evden kovamaz. Sadece davranışlarını değiştirmesi gerektiğini söylerler ve o çocukları yine adam edecek, doğruları öğretecek babalarıdır.

Konyaspor’un menfaatleri gereği hata yapan veya disiplinsiz görüntü sergileyen oyuncular bir kalemde silinmemelidir. Kendilerini düzeltmeleri beklenmeli ve onlarla doğru iletişim yolu tercih edilmelidir. İnsan kaybetmek çok basit, ancak kazanmak zordur. Hele ki ihtiyacının olduğu dönemde babacan tavırlar sergilemek her iki tarafın da yararına olacaktır.

Yapılan o değişiklerle hocanın art niyetli olabileceğini söyleyenler oldu. Ancak ben hocanın zerre kadar art niyetli olduğunu düşünmüyorum. Aksine Konyaspor’un menfaatlerini yöneticiler ve taraftarlar kadar ön planda tuttuğunu biliyorum.

 

Sezon başlarken finansal noktada hesap edilip sadece Bajic’in yeterli gelebileceğini düşündü. Bajic’in performansı bütün planları alt üst etti. Eğer kaçan goller değerlendirilmiş olsaydı. Konyaspor şu an 25 puanın üzerinde bir puana sahip olacak ve daha moralli bir takım görüntüsü verecekti. Risk tutmadı. Ancak Aykut hocanın ikinci yarıda tekrar bu riske girmeyeceğinden eminim…

Herkes hata yapabilir. Önemli olan yanlıştan en kısa zamanda dönmek ve telafi etmektir. Aykut hocanın iyi niyeti ve riski tutmadı. Hoca yalnızca Bajic ile sezona başlayarak, takımın menfaatleri gereği kendi kariyerini de riske etti.

Hocanın daha önceleri “Yönetim 1 istesem 2 transfer yapar” dediğini hatırlıyorum. Hocam sen kendine etme 2 iste 4 transfer yapılsın.  Yeter ki Konyaspor ve sen bir daha böyle durumlar yaşama!

Önceki ve Sonraki Yazılar
İbrahim Doğan Arşivi
SON YAZILAR