İbrahim Doğan

İbrahim Doğan

Konyaspor ile futbol profesörünün yolları ayrıldı

Konyaspor ile futbol profesörünün yolları ayrıldı

Konyaspor, Denizlispor maçında bir türlü aradığı golü bulamadı. Tam da evinde üst üste oynayacağı 2 maça garanti gözüyle bakarken Göztepe maçına da futbolcuların ve teknik heyetin özgüvensiz çıkacak olması can sıkıyordu. 

Denizlispor maçıyla alt sıralardan kurtulma adına önemli bir avantajı tepen yeşil beyazlılar, 503 dakikadır kendi evinde gole hasret kaldı. Oyun anlamında kalesini gole kapatan ancak gol de atamayan Konyaspor, ikinci yarıda çıktığı 4 maçtan sadece 5 puan toplayabildi. 21 haftada sadece 20 puan alan Konyaspor'un Denizlispor müsabakasındaki oyunu Göztepe maçı için de umut vermedi.

Aykut Kocaman'ın profesyonelliğin yanı sıra duygusal davranması aslında işleri daha da zora soktu. Mahcubiyet içerisinde olan Kocaman, Konyaspor'u üst sıralara taşımayı ne kadar da çok istese de bu mümkün olmadı.

Futbolda tek gerçek goldür. Kazanmak için iyi mücadele etmek yetmiyor. Golü bulmadığında eleştiriliyor, kazandığında ise göklere çıkarılıyorsun.

Karşılaşma başlamadan Konyaspor'un önemli oyuncuları Ömer Ali ve Mak'ın rahatsızlıkları sonucu kadroda olmamaları bütün aksilikleri de beraberinde getirdi. Ama her ne olursa olsun sahaya çıktığın 11 ile de maçı kazanman gerekiyordu. Oyuncuların sakatlanması veya cezalı olması sezon öncesi kurulan geniş kadro için bahane de olmamalı!

Kapanan takımlara karşı bişey yapamıyor olmak, Konyaspor için büyük handikap... Açık oynayan takımlara ise Konyaspor'un daha galibiyeti yok. Hızlı pas trafiğini yapamamak, oyunun yönünü değiştirememek ve maç kazandıracak oyuncuların olmaması, Konyaspor'a kaybettiriyor. Kapanan takımlara karşı bireysel yetenekler ön plana çıkıyor. O da olmayınca maalesef maç kazanılmıyor.

35 maçta sadece 5 galibiyet alan Konyaspor, galibiyet istatistiklerine göre ligin en kötü takımlarından biri... Ne kadar mücadele ederse etsinler golü bulamayana, galibiyet almayana ekmek vermiyorlar.


Artık, "Varsın kötü oynasın da 1-0 kazansın yeter" gözüyle bakmaya başladık. 90 dakika boyunca sahada terlemenin mücadele etmenin karşılığı her maç 0-0 veya 1 puan olmamalı!

Her maç taraftarların, " Artık bu maç çıkışa geçeceğiz" düşüncesi ile stadyuma gelmeleri onlar için de büyük hüsran, moral bozukluğu!

Aykut Kocaman'ın yerinde başka bir teknik direktör olsaydı bu sonuçlara göre belki de 3 teknik direktör gelip gitmişti. Aykut hocaya hem taraftarın hem de yönetimin güveni, herkesin sabr ağını genişletti. Daha çok sabırlı bir Konyaspor camiası var artık.

Denizlispor maçındaki mücadele ve oyunla Konyaspor'un extra bir farklılık göstermediği takdirde Göztepe'yi yenemeyeceğini düşünüyorum. O zaman da vakit iyice daralacak ve ipler daha da gerilecekti. Çünkü puan alamadıkça, aşağıdaki takımlarla puan farkı kalmamaya başlayan haftaları yaşıyoruz.  Göztepe maçının kazanılmaması durumunda sabır taşı çatlayacaktı. Ki Konyaspor, artık Göztepe maçına başka bir teknik direktör ile çıkacak.

Konyaspor'a tarihinin en önemli başarılarını kazandıran Aykut Kocaman, bu kez başarısız oldu. İstediği düzeni bir türlü oturtamadı.

Her iki taraf da kırılmadan yollar ayrıldı.

Önceki ve Sonraki Yazılar
İbrahim Doğan Arşivi
SON YAZILAR