Seyfullah Koyuncu

Seyfullah Koyuncu

Konyaspor iletişim problemini çözdü mü?

Konyaspor iletişim problemini çözdü mü?

Süper Lig'de 4 hafta geride kalırken, bu sezon İttifak Holding Konyaspor'un bileği bükülmedi. Konyaspor, 4 haftalık süreçte mağlubiyet almayan 4 takımdan birisi olma başarısı gösterdi.
 
Bu tabloya göre Konyaspor bu sene lige iyi bir başlangıç yaptı diyebiliriz.
 
Geçen sezon gördüğümüz korkulu rüyanın ardından hem taraftarda hem de biz basın mensuplarında bir güven bunalımı başlamıştı.
 
Bu sebeple de bu sene bu kadar iyi bir başlangıç beklemiyordum şahsen. Kadro kalitesi açısından Konyaspor’u hala çok da yeterli görmesem de oynanan oyun beni yanılttı. Takımı umduğumdan daha iyi buldum diyebilirim. Devre arasında yapılacak ufak birkaç dokunuşla takım daha umut verecek bir oyuna kavuşacaktır.
 
Umarım nazar olmaz da bu iyi gidiş sezon boyunca devam eder.
 
Konyaspor, Hz. Mevlana’dan sonra bu şehrin en önemli markası ve değeri. Bu değerin yitip gitmesini hiç kimse istemez. O sebeple geçen sene herkes kimi zaman eleştirileriyle kimi zaman da yönlendirmeleriyle bu değere sahip çıkmaya çalıştı.
 
Başka amaçları olan ya da olaya kötü niyetli yaklaşan birkaç kişiyi saymazsak, yapılan eleştirilerin birçoğu da haklı eleştirilerdi. Çünkü bu şehirde yaşayan herkes Konyaspor’un iyiliğini ister.
 
Yani herkesin eleştirileri de olabilir, tebrikleri de olabilir.
 
Konyaspor ligde fırtına gibi estiğinde, Avrupa’da bayrağımızı dalgalandırdığında nasıl büyük destek gördüyse, kötü günler yaşanırken de eleştiriler elbette olacaktır. Eleştiri kültürü bir şey eksiltmez. Aksine hata oranını düşürür. Ortak akıl prensibini çalıştırır. Bu sebeple eleştiri olmazsa başarı da olmaz. Bu her yerde böyledir. Tabi eleştirinin de yıkıcı olanı değil, yapıcı olanı makuldür.
 
İşte Konyaspor’un da uzun süredir yapıcı eleştiri aldığı konulardan birisi de iletişim problemiydi. Kulüp; basınla, taraftarla, sosyal medya kitlesiyle uzun zamandır iletişim sorunu yaşıyordu. Kulübün iletişim kanalları çalışmıyordu. Şehirle ve şehrin dinamikleriyle iletişim kanallarının sağlıklı tutulamaması, birlikte hareket etme yeteneğinin de yok olmasına sebep oluyordu.
 
Daha önce hem meslektaşlarımızdan hem de taraftarlardan bir kesim, Başkan Hilmi Kulluk’un acilen iletişim sorununu çözmesi, kendisine yol gösterecek, basınla iyi ilişkiler kurmasını sağlayacak kişiler bulması gerektiğini söylemişlerdi.
 
Hilmi Kulluk bu eleştirilerin yıkıcı değil de yapıcı eleştiriler olduğunu özümsemiş olacak ki bu konuda bu sezon için önemli bir adım atmış durumda.
 
Konyaspor Sportif Direktörü Adnan Erkan’ın kulüp hakkında basına verdiği son demeçler bu yolda atılmış önemli bir adım. Bunun devam etmesi lazım…
 
Bu yönetim anlayışının çok daha doğru ve rasyonel olduğuna inanıyorum. Taraftarla ve basınla iletişimini iyi tutan bir yönetim, başarıda da başarısızlıkta da kenetlenmeyi daha iyi sağlayabilir.
İletişim problemi olan bir yönetim anlayışında en zararlı çıkan ise Başkan Kulluk oluyor. Bunu geçen seneki eleştirilerden de çok net bir şekilde gördük.
 
Her işe Başkan Kulluk koşacaksa yönetim niye var sorusu geliyor akıllara. Basınla ve taraftarla iletişim kuran, Konyaspor algısına olumlu hizmet edebilen kişiler hem Başkan Kulluk’un yükünü alır hem de oluşabilecek olumsuz havalara kalkan olur.
 
Başkan Kulluk iyi niyetli bir insan. Diğer kulüplerin başkanları gibi Konyaspor üzerinden şekil yapayım, hava atayım, kendi işlerimi büyüteyim hevesinde olan bir insan da değil. Konyaspor’un başarısı için elinden geleni yapıyor.
 
Bence yükün birazını da Başkan Yardımcılarına, yönetime ve kulüp profesyonellerine yüklemek Başkan Kulluk’u da çok rahatlatacaktır.
 
Fakat sosyal medyada taraftarla münakaşaya girmek de yöneticilere çok puan kaybettirebilir. O sebeple sosyal medyaya mahrum olmadan yerel basını bu konuda daha fazla kullanmak gerekir.
 
O sebeple iletişim probleminin çözülmesi adına Konyaspor Sportif Direktörü Adnan Erkan’ın biz basın mensuplarıyla daha sıkı iletişim içinde olması başarıyı artıracaktır. Adnan Erkan’ın bu görevini başarıyla yürüteceğine inanıyorum.
 
YERDE YATIP DURAN UYUŞUKLARI DEĞİL, FUTBOL İZLEMEK İSTİYORUZ BİZ!
 
A Milli Takım’ın Almanya karşısında oynadığı futbol gelecek adına bana çok ümit verdi. Skordan bağımsız olarak, oynanan oyun 2021 yılını iple çekmeme sebep oldu. Kadro istikrarı sağlanırsa uzun yıllar çok can yakarız.
 
Efecan Karaca’nın attığı golde bence faul vardı ama bir şekilde yine o golü atardık biz. Buna inanıyorum.
 
Almanya maçındaki güzel futbolda tabi ki hakemin katkısı da çok büyüktü. Efecan’ın golündeki hatası için söylemiyorum bunu tabi ki.
 
Topun sahada kalmasını sağladı, çok az düdük çaldı. Uzun zamandır bu kadar keyifli maç izlememiştim. Oyunun özellikle ikinci yarısında, İngiltere Ligi’nden bir maç izliyorum sandım.
 
Zırt bırt düdük çalmadığı için bu keyfi verdiğini düşünüyorum. Futbol bir erkek oyunudur ve sertlik olmalıdır. Bizim ligdeki hakemler Benoit Bastien’in çeyreği kadar sertliğe müsaade etse tadından yenmez.
 
Yerde yatıp duran uyuşukları değil, futbol izlemek istiyoruz biz!

Önceki ve Sonraki Yazılar
Seyfullah Koyuncu Arşivi
SON YAZILAR