İbrahim Doğan

İbrahim Doğan

Konyaspor, Şampiyonlar Ligi Finali Oynasa Bu Akşam Kupa Konya’ya gelirdi

Konyaspor, Şampiyonlar Ligi Finali Oynasa Bu Akşam Kupa Konya’ya gelirdi

Daha ne olduğunu bile anlamadığımız dakikalarda Başakşehir’in kazandığı penaltı sonucu Konyaspor 1-0 geriye düştü. Geriye düşmesine rağmen ruhuyla, takım bütünlüğüyle 1-1’i yakalayan yeşil beyazlılar Ömer Ali ile 2-1’i buldu. Bu gol ile şok geçiren Başakşehir, oyunun kontrolünü tamamen kaybetti. Devreye bir kez daha Miya girdi ve Konyaspor 3-1’lik skoru buldu. 31 maçtır Bajic’e sabreden Konyaspor Miya ve Ömer Ali forvete geçince daha etkili olacağını geç de olsa gördü.

İkinci yarıda ise bulduğu pozisyonları önceki maçlar gibi değerlendiremeyen Konyaspor, Demba ba ve Elia’nın golüne engel olamadı. Bülent Korkmaz skoru korumak için elinden geleni yapsa da talihsizce yenilen 2 gol maçı beraberliğe getirdi.

Maçı  bırakmayan Konyaspor, Skubic’in kaydettiği gol ile 4-3’ü yakaladı. Son dakikalarda nefes almakta bile zorlanarak izlediğimiz maçı 8 dk uzatan hakem Cüneyt ÇAKIR, son düdüğü çaldığında saha içerisinde bayram havası vardı. Başakşehir’in şampiyonluk umutlarını sonraki haftalara taşıması gerektiğini anlatan Konyaspor, lige tutunma adına önemli bir galibiyet elde etti. Geçtiğimiz hafta Hüseyin Göçek yüzünden kaçırılan galibiyet de haneye eklenmiş olsaydı belki de Konyaspor ligte kalmayı bu maçla garantileyebilirdi.

Konyaspor, bu akşam Şampiyonlar Ligi finaline çıksaydı sanırım kupayı Konya’ya getirmiş olurduk. O derece inanmışlık vardı.

Bir parantez de Jonsson’un eline çarpan pozisyon için açmak lazım geçen hafta ayaktan ele çarpan pozisyonda penaltı kararı verilmişti ancak bu maçta doğru karar verildi.

Önceki ve Sonraki Yazılar
İbrahim Doğan Arşivi
SON YAZILAR