İbrahim Doğan

İbrahim Doğan

Konyaspor, yorulduğuyla kaldı...

Konyaspor, yorulduğuyla kaldı...

Uzun bir aradan sonra futbol özlemimiz sona erdi. Pandemi sürecinde futbolcuların psikolojik savaş verdiği bir dönem vardı. Saha dışında, yolculuklarda ve ulaşımda tedirginlik devam etti. Bütün dünyanın salgınla mücadele ettiği zamanda ligin kaldığı yerden devam etmesi çok da gerekli olmayan bir durumdu! Ancak büyük paraların döndüğü Süper Lig’te lige nokta koymak, lobileri memnun etmek anlamına gelmezdi. Sağlığı hiçe sayarak, riskleri göze alarak Futbol Federasyonu maçların oynanmasına karar verdi.

3 aylık süreçte takımlar, bir dönem izin yaptılar. Antrenmanların büyük bir bölümünde de futbolcular sosyal mesafeye dayalı idman yapmak zorunda kaldılar. Bu süreçte 10’a yakın testten geçtiler. Hazırlık sürecini tamamlamaları bütün takımların zordu.

Sonuç olarak lig öyle ya da böyle başladı. Futbolseverlerin sadece ekranlardan hasreti sona erdi. Gelecek yıla kadar tribünlerin boş kalacağını biliyoruz. Tribünde izlenmeyen maçlar bana göre taraftarlar için hiç bir anlam ifade etmiyor. Futbolcuların ise belki işine geliyor olabilir. Baskı altındaki takımlar, seyircisiz daha rahat oynayabilir.

Konyaspor da ligdeki konumu gereği seyirci baskısını hissedebilecek bir takım...

3 ay aradan sonra Gençlerbirliği deplasmanına konuk olan yeşil beyazlılar, maça iyi başladı. Galibiyeti arayan taraftı. 3. bölgede belki de en fazla doğru pas yaptığı bir ilk yarıydı. Ancak Gençlerbirliği’nin kapanmasıyla Konyaspor aradığı golü bir türlü bulamadı. “Hurtado, tam sahalara döndü, bundan sonraki maçlarda fayda sağlayacak” derken ilk yarıda nasıl sakatlandığı bile belli olmayan bir pozisyonda sakatlanıp oyundan çıkması beklentileri olan herkesin hevesini kursağında bıraktı. İkinci yarıya ise iyi başlayan taraf ev sahibi Gençlerbirliği’ydi.  60. dakikada golü bulan Ankara ekibine cevabı, oyuna Hurtado’nun yerine giren Jevtovic verdi. Sadece 2 dakika sonra Konyaspor, beraberliği sağladı.  Bu beraberlik golü Konyaspor’un daha baskılı oynamasını sağladı. 2. Gol için yüklenen Konyaspor önce Amir ile sonra ise Levan ile fırsatlardan yararlanamadı. Levan boş kaleye topu bırakamadı. Zoru başardı. Kaçan bu pozisyon gol olsaydı Konyaspor rahat bir nefes alabilirdi. Ancak bu pozisyon saç baş yoldurdu. Gençlerbirliği, 82. Dakikada sallana sallana geldiği pozisyonda öne geçti. Ali Turan’ın çabası yetmedi. Serkan ile diğer defans oyuncuları bu golü sadece izledi.

Maçın geride kalan dakikalarında Konyaspor yüklense de skoru beraberliğe getirmeyi başaramadı. Gençlerbirliği sadece 2 pozisyon bularak maçı kazanmasını bildi. Konyaspor ise ne kadar mücadele ederse etsin sadece yorulduğu ile kaldı. Güzel  mücadelenin hakkı kesinlikle mağlubiyet değildi. İyi oynayan taraf Konyaspor olsa da kazanan doğru oyun ile Gençlerbirliği oldu.

Önceki ve Sonraki Yazılar
İbrahim Doğan Arşivi
SON YAZILAR