Seyfullah Koyuncu

Seyfullah Koyuncu

Lavantalar şehre renk katmış…

Lavantalar şehre renk katmış…

Hadi hakkını helal et, uğurla beni
Hadi sana küsmedim bile, düşünme beni
Gün olur aklına gelirse eğer
Bir demet lavanta hatırlatır beni…
                          
Ayla Çelik’in söylemiş olduğu bu güzel şarkıyı dün keşfettim. Bir lavanta üzerinden bu kadar duygu yüklü sözler kasılacağını hiç düşünemezdim doğrusu. Ya da lavantayı çok hafife almışım galiba…
 
Lavantaya bu kadar anlam yüklenmesinin şaşkınlığını yaşarken, Karatay Belediyesi’nin lavantadan ortaya çıkardığı harikaları gördüm ve “Ayla Çelik lavanta hakkında az bile söylemiş” diye düşündüm.
 
Lavantadan çamaşır yumuşatıcısı, parfüm veya kolonya yapıldığını daha önce görmüştüm. Ama lavantadan reçel, dondurma ve gazoz üretildiğini dün ilk defa gördüm.
 
Lavanta reçelini yiyenler ne düşündü bilemem ama farklı lezzetleri tatmayı sevdiğim için ben çok beğenmiştim.
 
Daha reçelin şaşkınlığını üzerimden atamamışken, lavantalı dondurmayı afiyetle yedim.  Üstüne de lavantalı gazozumu içtim serin serin.
 
Özellikle dondurma çok hoşuma gitti. Hiç düşünmezdim bir lavantadan bu kadar kaliteli dondurma yapılacağını.
 
Bu ürünlerin şimdilik ticarileşmediğini ama çalışmaların sürdüğünü de hatırlatalım.
 
Özetle, Karatay Belediyesi Başkan Yardımcısı Osman Ciğer ağabey dün bizi lavantalarla ağırladı. Karatay Belediyesi bu işi kesinlikle çözmüş ve çok başarılı olmuş, şimdiden söyleyeyim...
 
Bu kadar lavantalı bir ziyaretin ardından, Karatay Belediyesi lavanta bahçesine de gidip keşfetmeden olmazdı tabi ki.
 
Karaaslanüzümcü Mahallesi Kosova Caddesi üzerinde Karaaslan Hobi Bahçeleri’nin karşısında yer alan 90 bin metrekarelik alanda oluşturulan Lavanta Bahçesi, Konya’ya adeta renk katmış.
 
Özellikle fotoğraf tutkunlarının kesinlikle ziyaret etmesi gereken mekanlardan birisi olduğunu düşünüyorum. Gelin-damat çekimleri için de çok uygun bir ortam.Zaten ziyaretimizde bolca gelin ve damat gördük. Şimdiden doğal fotoğraf stüdyosu haline gelmiş bile.
 
Oraya kadar gitmişken biz de bol bol fotoğraf çekiniyorduk ki,Başkan Hasan Kılca da misafirleriyle çıkageldi.
 
Karatay Belediyesi Lavanta Bahçesi sadece vatandaşların değil, birkaç eksiğinin tamamlanmasıyla protokolün de ağırlanacağı bir mekan olma yolunda hızla ilerliyor.
 
Lavanta Bahçesi tam anlamıyla Konya’ya renk katmış…

Önceki ve Sonraki Yazılar
Seyfullah Koyuncu Arşivi
SON YAZILAR