Seyfullah Koyuncu

Seyfullah Koyuncu

MHP’nin dikkat çeken yükselişi!

MHP’nin dikkat çeken yükselişi!

MHP Genel Başkan Yardımcısı ve Konya Milletvekili Mustafa Kalaycı ile MHP Konya İl Başkanı Remzi Karaaslan, teşkilat üyeleriyle birlikte geçtiğimiz gün gazetemizi ziyaret ettiler. Ziyarette saha çalışmalarından Türkiye’nin geleceğine, ekonomiden günlük hayata kadar pek çok konudan sohbet etme fırsatımız oldu.

Sayın Kalaycı ile ekonomiye dair yaptığımız sohbeti gazetemizde yayınlamıştık zaten, Millet İttifakı’nın terör örgütü PKK ile olan cilveleşmesi ve Türkiye’nin bekası ile ilgili kısmı da ilerleyen günlerde yayına alacağız.

Bugünkü asıl konumuz, MHP’nin hem Konya’da hem de ülke genelinde 14 Mayıs tarihi ile ilgili beklentileri ve benim izlenimlerim…

Bir kere şunu söylemem lazım ki hem Mustafa Kalaycı hem de Remzi Başkan hedefi epey yüksek tutuyor. Cumhur İttifakı adına Konya’nın 15’te 15 yapması için çalıştıklarını ve buna inandıklarını ifade ediyorlar.

Aktardıklarına göre; sahada yaptıkları çalışmalarda vatandaşlardan gelen teveccüh bu sene bir farklıymış. O sebeple de çok verimli bir seçim süreci yaşadıklarını söylüyorlar.

Gittikleri her yerde çok iyi karşılanıyorlarmış. Dolayısıyla moralleri yükselmiş, beklentiyi yüksek tutuyorlar.

Kendilerinin bu beklentisinin yanında bizim izlenimlerimizi ve beklentilerimizi sordular.

Ben de kendilerinden çok farklı düşünmediğimi ifade ettim.

MHP’nin hızlı bir yükseliş içinde olduğunu düşünüyorum, görüyorum.

Üstelik sadece Konya’da değil, genel anlamda MHP’nin bir yükselişi var.

Bu yükselişte en büyük sebep tabi ki Millet İttifakı üyelerinin HDP, PKK ve FETÖ konusunda uyguladıkları siyaset.

Türkiye’de AK Partili veyahut MHP’li olmayan birçok insan bile bu iltisak nedeniyle Millet İttifakı’na büyük şüpheyle bakıyor. Millet İttifakı üyelerinin söylemleri ya da Millet İttifakı’na destek veren HDP-FETÖ gibi yapıların söylemlerine karşın sessiz kalınması, kapalı kapılar ardından yapılan pazarlıklar, kısacası teröre dair ortaya çıkan güvensizlik; 6’lı, 7’li 9’lu, adına ne derseniz artık, çok başlı masayı eritiyor.

Meral Akşener’in ‘kumar masası’ diyerek masayı tekmelediği gün başlayan erime süreci bence hala devam ediyor. Şüphesiz ki bu erimeye en fazla maruz kalan parti de İYİ Parti oluyor.

İYİ Parti’deki önlenemez bu düşüş, elbette Meral Akşener’in söylemlerine de yansıyor.

Her zamankinden daha saldırgan ve keskin bir dil kullandığı görülüyor.

Çoklu masadaki diğer partilerde de farklı farklı durumlar var elbette ama İYİ Parti’yi gündeme almamdaki asıl mesele, MHP’yi ilgilendiriyor olmasından kaynaklı.

Çünkü küskün milliyetçilerin yeniden yuvaya döndüğünü görüyorum. Hatta diğer partilerdeki küskünlerin de MHP’ye yanaştığını müşahede ediyorum.

MHP’nin mitinglerinden, sosyal medyadan, etrafınızdaki insanların konuşmalarından bunu anlayabiliyorsunuz zaten.

MHP’nin belki de 1 yıldan uzun süredir uyguladığı Adım Adım 2023 politikasının da bu yükselişte payının olduğunu düşünüyorum.

“Adım Adım 2023 Komşum Nasılsın?“ başlığı altında yapılan ev ziyaretleri ile “Adım Adım 2023 Ahilerle Gününüz Bereketli Olsun” başlıklı esnaf ziyaretleri aslında insanlara birebir dokunan, dertleriyle hem hal olunan, ilişkileri onaran, başarıyı getiren önemli bir çalışmaydı.

MHP şu anda bu çalışmaların meyvelerini de topluyor diyebiliriz. Ama tabi ki en büyük payı yine Sayın Devlet Bahçeli’nin yerli, milli ve vatansever duruşuna olan desteklerle açıklamak gerekir.

İşin özü, Milliyetçi Hareket Partisi’nin bu seçimlerde beklenenin üstünde oy almasını bekliyorum. Hatta daha iddialı konuşayım, İYİ Parti’ye en az 4-5 puan fark atarsa hiç şaşırmam.

Konya için de beklentim aynı.

MHP’nin vekil sayısını üçe çıkaracağını düşünüyorum.

Konya’da çekişmenin; MHP’nin 3. sıra adayı Celil Çalış, AK Parti’nin 11. Sıra adayı Burhanettin Sevencan, İYİ Parti’nin 1. sıra adayı Ünal Karaman arasında geçeceğini düşünüyorum. CHP’nin vekil sayısının 2 olması da kuvvetle muhtemel.

En fazla şans verdiğim kişi ise Celil Çalış.

Ünal Karaman’ın meclise girememe ihtimalini de yüksek görüyorum.

Sahadaki izlenimlerim bu yönde.

Önceki ve Sonraki Yazılar
Seyfullah Koyuncu Arşivi
SON YAZILAR