Seyfullah Koyuncu

Seyfullah Koyuncu

Ömer Ali’ye itibar suikastı!

Ömer Ali’ye itibar suikastı!

Trabzonspor-İttifak Holding Konyaspor maçı hepimizi üzdü. Konyaspor ne yazık ki Karadeniz’de kayboldu. Haftalardır çeşitli pozisyonlarda hakemlerin gadrine uğrayıp puan kaybeden Konyaspor bu defa iyi bir oyun oynamadı.
 
Maçın önüne geçen olay Abdülkadir Ömür’ün yaşadığı talihsizlik oldu. Ömer Ali Şahiner’in topa kayarak müdahale ettiği esnada sakatlanan Abdülkadir Ömür’e hepimiz üzüldük. Abdülkadir Ömür’ün sakatlanmasına inanın en az Trabzonlular kadar Konyalılar da üzüldü. Çünkü Euro 2021’de kendisinden biz Konyalı futbolseverler de çok şey bekliyoruz. İnşallah bir an önce iyileşip formasına kavuşur.
 
Açıkçası pozisyonda bana göre faul bile yoktu. Ömer Ali Şahiner, topa futbol oyun kuralları dahilinde müdahale etti. Futbolda her zaman için gördüğümüz bir hamleydi; müdahale asla Abdülkadir’e değil, tamamen topa yapılmıştı. Nitekim topa dokundu da. Topa dokundu diye her pozisyon temiz değil elbette. Fakat Ömer Ali Şahiner, topu çok temiz aldı. Ne taban gösterdi ne de bileğe bir hamlesi oldu. Dolayısıyla futbol oyun kurallarını ihlal eden bir hareket yoktu!
 
Abdulkadir’in ayağı, Ömer Ali’nin apış arasında sıkıştığı için böyle bir talihsizlik yaşandı. Keşke yaşanmasaydı…
 
Ömer Ali Şahiner de beklemiyordu, ne Abdulkadir’in sakatlık yaşamasını ne de sarı kartı. Hakeme de bu sebeple itiraz etti zaten.
 
Pozisyondan sonra sosyal medyada neredeyse herkes Ömer Ali Şahiner’e sallamaya başladı. Hatta hakaret edenler, beddua edenler, küfredenler vardı.
 
Trabzonspor taraftarı Ömer Ali’yi adeta düşman ilan etti. Koca koca şirketlerin sahibi olan Trabzonlu iş adamları bile kendilerine yakışmayan açıklamalar yaptı…
 
Mesela Yemek Sepeti’nin sahibi Nevzat Aydın, “Ömer Ali Şahiner’in adli suç sayılabilecek ve Abdülkadir Ömür’ün direkt hastaneye götürüldüğü müdahalesinden sonra faulü çalan hakeme sinirlenmesi. Yüzsüzlük” diye tweet attı.
 
Nevzat Aydın’ın bu açıklamasını hiç hoş bulmadım. Konya’da binlerce iş yeri ve vatandaş Yemek Sepeti’nin üyesi. Her halde Yemek Sepeti pandemi nedeniyle tarihinin en büyük iş hacmine bu süreçte ulaşmıştır. Konyalılar bu açıklamanın ardından Yemek Sepeti’ne nasıl yaklaşacak?
 
Peki Konyasporlu taraftarlar bu saatten sonra Yemek Sepeti’ne bir boykot başlatırlarsa ne olur? Ayıp gerçekten…
 
Ömer Ali’yi hedef gösterip yangına körükle gitmek ne kazandırıyor?
 
Yapmayın Allah aşkına, kim ister böyle bir şeyin olmasını? Sizce Ömer Ali ister miydi Abdülkadir’in başına böyle bir olay gelsin?
 
Sonuçta bu insanlar ekmeğini futboldan kazanıyor. Kasıtlı olarak yapılmış bir faul bile yok ortada. Ömer Ali bileğe mi daldı yoksa taban mı gösterdi de o kadar küfür ediliyor?
 
O zaman Trabzonsporlu Durica’nın, Konyaspor’lu Abdou Razack Traoré’nin kaval kemiğine bile isteye tabanla dalıp futbol hayatını bitirmesine ne diyeceğiz? Ya da Pereira’nın Fofana’nın bileğine bastığı pozisyon ne olacak. Fofana o pozisyondan sonra eski günlerine hiç dönemedi. Traoré’nin ise resmen futbol hayatı bitti.
 
Konyaspor yıldızlarından aylarca uzak kaldı. Bunun hesabı ne olacak peki?
 
Üstelik dalga geçer gibi bir de sırıtarak fotoğraf paylaşmıştı maçtan sonra Durica. Biz o pozisyonlarda kimseye küfretmedik, çünkü böyle olaylar futbolun doğasında var. Kimse istemez böyle olayların yaşanmasını.
 
Fakat olan oldu bir kere. Küfretmenin kime ne faydası var?
 
Elbette intikam almıyoruz ya da acı yarıştırmıyoruz. Ama ortada bir gerçek var. Ömer Ali Şahiner’i düşman ilan etmeden önce herkes kendi yaptığına da bir bakmalı…
 
Ömer Ali Şahiner’in avukatının sosyal medyadaki hakaretlerle ilgili işlem başlatmasını da hiç yanlış bulmadığımı söyleyeyim. Olmadık hakaret edip bir de sineye çekmesini mi bekliyorsunuz? Ömer Ali’yi sahipsiz mi sandınız? Konyalılar Ömer Ali’nin arkasında durmaya devam edecek.
 
Kaldı ki hem Ömer Ali Şahiner maçtan sonra Abdülkadir Ömür’e geçmiş olsun ziyaretinde bulundu hem de Konyaspor yönetimi geçmiş olsun mesajı paylaştı. Herkes üzüldü bu olaydan dolayı. Abdülkadir Ömür’e de Ömer Ali Şahiner’e de yeniden geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum.

Önceki ve Sonraki Yazılar
Seyfullah Koyuncu Arşivi
SON YAZILAR