Hamdi Bağcı

Hamdi Bağcı

Sayın Ahmet Sorgun Çok Net Konuştu…

Sayın Ahmet Sorgun Çok Net Konuştu…

Geçtiğimiz haftalarda da yazmıştım, “Ak Parti Konya İl Başkanlığı seçim startını” verdi, diye… Ahmet Sorgun Beyde Konya’ya gelmiş ve tekrar toplantı yapılmış. Toplantıya 22 belediye başkanı ve 31 ilçe başkanı katılmış. AK Parti Büyükşehir Belediyesi ile birlikte 32 belediyenin tamamını bu seçimlerde kazanmak istiyor. İşi şimdiden sıkı tutuyor. Bütün hesaplar buna göre yapılıyor ama mesela sadece basit bir başkanlık seçimi ile sınırlı değil ki, aynı zamanda bu seçimlerle ülkenin siyaset karakteri de oluşuyor, bu açıdan da çok önemli bir süreç başlamış oldu…   

Ahmet Sorgun Beyin konuşmasını baştan sona okudum. Şu ifadeler Sayın Sorgun’a ait; Bu süreçte partimizin tüm mensuplarına büyük sorumluluklar düşüyor. Sizden ricam, taraf olmayın, asla birilerine söz vermeyin ya da birilerini karşınıza almayın. İl Teşkilatı olarak daha önce girdiğimiz seçim ve referandumda olduğu gibi önümüzdeki seçimde de AK Parti ruhu, heyecanı ve farkıyla hareket etmeliyiz. Bizim siyaset anlayışımızda hesabilik yoktur. Parti içinde kimsenin ikirciliğe ve tarafgirliğe prim vermesine de izin vermeyiz. Dolayısıyla son güne kadar mevcut belediye başkanımız başımızın tacıdır ve herkesin buna saygı duyması gerekiyor. AK Parti’nin mensubu olan herkesin bu konuya hassasiyetle uyacağına inanıyorum ve bu konuda size olan inancımız tamdır. Çünkü bizler, bu ülkede herkesin kabul ettiği ve herkes tarafından büyük takdir toplayan siyaset anlayışıyla ülkemize hizmet ediyoruz.”

Evet, biz bunları bilen, bu doğrultuda hareket edecek bir il yönetimin AK Parti teşkilatında var olduğunu biliyoruz. Bu önemlidir. Bu anlayışın bütün seçim sürecinde ve sonrasında etkili olmasını diliyor ve bekliyoruz. Zira eğer Konya gelecekteki siyaset karakterini bu merkezde inşa etmeyi başarırsa ülkemizin siyaset karakterinde de önemli mesafeler kat edilecektir.  

Ahmet Sorgun Beyin konuşması çok nettir ve herkesin de bu açıklamaları çok iyi okuması ve buna göre hareket etmesi gerekir. Sayın Sorgun ne diyor? “AK Parti ruhuyla hareket etmeliyiz”, “Bizim siyasi anlayışımızda hesabilik yoktur”, “parti içinde kimsenin ikircikliğe ve tarafgirliğe pirim vermesine izin vermeyiz”…

Bu açıklamaların herkes tarafından çok iyi anlaşılması gerektiğini düşünüyorum. Meselenin basit bir belediye başkanını seçmek olmadığını herkes bilmelidir. Birilerinin hırslarının tatmin olması için bütün enerjinin boşa akıp gitmesini istemiyoruz ve kabul edemeyiz.

Daha öncede yazmıştım, AK Parti Konya İl Teşkilatının şu anda tarihi bir misyon üstlendiğini herkes bilmeli. Bu sadece bizim meselemiz değil,  bu Türkiye’nin geleceğinin meselesi, İslam Dünyasının ve genel olarak da insanlığın meselesi… Tarihinin yüklediği şerefli misyonu üstlenmeyi başaramayacaklar lütfen bu meydandan çekilsinler, hem siyaset temiz kalsın, hem kendileri temiz kalsın, en azından insanlığa böyle hizmet etmiş olurlar, bir işe yararlar…

Edep Yahu

Dün Konya İl Genel Meclisinde gündem dışı söz alan Karatay İl Genel Meclisi Üyesi Erol Küçükbakırcı, şarap tanıtım etkinliğinde sözde semazenlerin şovları ile ilgili konuştu ve bu eylemi yapanlara “Edep ya hu!” denmesi gerektiğini ifade etti.

“Edep yahu” diyecek olan kurum Kültür Bakanlığı, Ertuğrul Günay zamanında bir genelge yayınlamış bakanlık ve usulüne göre sema yapılmasının önemi vurgulanmış ve bunun dışındaki eylemlerin ise engellenmesi gerektiğini belirtmiş.

Peki, kim engelleyecek? Polis mi yapacak bu işi, yoksa zabıta mı? Herhalde jandarmadan ya da askeri birliklerden yapmasını isteyemeyiz değil mi uygunsuz semanın engellenme işini?

Ben öncelikle Sayın Erol Küçükbakırcı’yı kutluyorum, zira Konya’da kurum olarak medya dışında bu konuya tepki gösteren tek isim oldu. Hiçbir kurum kuruluş olayı kınamadı, bir tane bile sivil toplum kuruluşu açıklama yapmadı. Belediyeler, Üniversitelerimiz, bilim dünyamız, ilim dünyamız kimse tepki göstermedi.

Oysa mutlaka tepki gösterilmeliydi. Birileri, bu tür yanlışlar yaptıklarında karşısında Konya’yı göreceğini bilmeliydi. Olmadı, geçti, bir tek Erol Küçükbakırcı yiğitlik yaptı. Biz de kendilerini, bu önemli konu ile ilgili tepkisini dile getirdiği için, kutluyoruz.

Önceki ve Sonraki Yazılar
Hamdi Bağcı Arşivi
SON YAZILAR