Latif Demirtaş

Latif Demirtaş

Siyaset ve Şiddet

Siyaset ve Şiddet

Tüm Türkiye’nin gündemi seçim ve siyaset.

Bugün itibariyle seçime sadece 5 gün kaldı. Pazar günü yapılacak olan Cumhurbaşkanlığı ve 28. Dönem Milletvekili seçimleri için sayılı günler kaldı. Gencinden yaşlısına birçok insan seçim sonucunu merakla bekliyor.

Tüm partiler mitingler, saha çalışmaları ve toplantılarını düzenliyor. Seçim yasaklarının başlaması sebebiyle tabi ki belirlenen kurallara uyuluyor. Fakat düzenlenen bazı mitinglerde tatsız olaylar da yaşanmıyor değil. Partisi, görüşü fark etmeksizin birçok insan yaralandı ve zarar gördü. Her ne kadar iki tarafın da savunduğu düşünceler olsa da siyasete bu tür olayların karıştırılmamasından yanayım.

Çeşitli şehirlerde yapılacak olan mitinglerin, izin ve güvenlik dahilinde, herkesin birbirine saygı duyarak yaptığı seslenişler olmalı. Çocuklar, insanlar bu tür olaylardan etkilenmemeli ve yara almamalı. Eminiz ki güvenlik güçlerimiz, polislerimiz, emniyetimiz her türlü tedbiri alıyor. Biz insanlar olarak farklı görüşlere, farklı düşüncelere saygı duymalıyız. Bir tarafta taşlar yağdı, diğer tarafta oyuncak aldığı için çocuk şiddet gördü.

Tabi ki bu tür olaylarda medyanın ne çerçeveden, nasıl gösterdiği de çok önemli. Bazen bir olay medya aracılığıyla çok farklı şekilde lanse edilebiliyor. Büyük dezenformasyonlara sebebiyet verilebiliyor. Öncelikle haberlerin tüm gerçekliğiyle birçok kaynaktan araştırılması ve incelenmesi gerekiyor. Bir düşünceye körü körüne inanmamak gerekiyor. Doğruluğu, olayın nasıl, neden yaşandığı farklı kaynaklardan araştırılmalı. Birbirimizi kutuplaştırmadan görüşlerimize yer vermeliyiz.

Farklı partilerden, farklı görüşlerden, kim haklı olursa olsun siyasete şiddetin karıştırılmaması gerekiyor. Ortada yanlış bir olay olsa bile şiddetle karşılık verilmemeli. Eminiz ki, biz emniyet güçlerimize, polislerimize güveniyoruz. Yanlış veya yapılmaması gereken bir olaya emniyet güçlerimiz en doğru cevabı verecektir. Tabi ki yapılacak olan miting ve seslenişlerin de izinler dahilinde yapılması gerekiyor. Gereken izinlerin alınarak, birbirimizin görüşüne saygı duyduğumuz zaman siyasete şiddet karışmayacaktır.

Pazar günü herkes vatandaşlık görevini yerine getirmek için sandıklara gidecek. İnşallah bu seçim sürecini kavgasız, gürültüsüz, partilerin çalışmalarını değerlendirerek, hayırlı bir şekilde tamamlarız. Ülkemiz, milletimiz, bayrağımız, devletimiz için en hayırlısı olsun.

Önceki ve Sonraki Yazılar
Latif Demirtaş Arşivi
SON YAZILAR