Seyfullah Koyuncu

Seyfullah Koyuncu

Süperstar mekana girince durum değişiyormuş!

Süperstar mekana girince durum değişiyormuş!

Türkiye tarihinin en kritik seçimlerine artık 6 günden az kaldı.

Dananın kuyruğu pazar günü kopacak. Gelecek hafta bugün belki de Türk milletinin iradesi görevinin başında ilk gününü yaşayacak.

Tabi seçimler ilk turda tamamlanırsa…

Şahsi düşüncem bu işin ilk turda biteceği yönünde. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın yeniden Başkomutanlık koltuğuna oturacağı kanaatindeyim.

Seçim yasağı nedeniyle bir oran veremesem de böyle düşünüyorum.

Meclisteki durum ise biraz daha farklı.

Bu seçimlerde, geçmiş seçimlere göre farklı bir hesaplama yapıldığı için, Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde partilerin koltuk sayısının hesabı da biraz daha zor oluyor.

Ama kabaca yüzde 10 gibi bir oyu Cumhur İttifakı ve Millet İttifakı dışındaki partilerin alacağını düşünürsek, geriye kalan yüzde 90’lık oranın yarısından fazlasını alan ittifak mecliste söz sahibi olacaktır.

Yani oylarının toplamı yüzde 50 üzeri değil, aslında yüzde 45 üzeri olan ittifak mecliste çoğunluğu sağlayacak.

Şimdilik durum bu.

Yani yüzde 1’lik oy farkı aslında çok şeyi değiştirecek.

O sebeple de bu hafta siyasi partiler açısından çok çok önemli.

Bu haftayı iyi değerlendiren, kararsız seçmenin desteğini kazanan partiler çok şey kazanacak.

Bu arada, kararsız seçmenden konu açılmışken; millet artık kararını verdi sayılır. Yüzde 15’lerin üzerinde seyreden kararsız seçmen sayısının artık yüzde 3’lere kadar düştüğü söyleniyor.

Sahadaki milletvekili adaylarının bize aktardığı bilgiler bu yönde.

SÜPERSTAR UĞUR İBRAHİM ALTAY

Geçtiğimiz gün AK Parti Konya İl Başkanlığı’nda bir kahvaltı programına davetliydik. AK Parti İl Başkanı Hasan Angı, Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, milletvekili adayları, merkez ilçe belediye başkanları ve teşkilat üyelerinin olduğu toplantıya, Konya basınından diğer refiklerimiz de katıldı.

Programda hem seçime yönelik açıklamalar oldu hem de basın mensuplarının soruları cevap buldu. Program bitişinde ise milletvekili adaylarıyla ayak üstü sohbet etme fırsatı bulduk.

Ben de AK Parti’nin 15. sıradaki adayı Muhammed Zeren’le sohbet ettim. Sahadaki durumu, özellikle de gençlerin yaklaşımını ve onlara yönelik saha çalışmalarını sordum.

AK Parti Konya İl Başkanlığı ve milletvekili adayları, her gün akşam özellikle kafe ve restoran gibi gençlerin yoğunlukta olduğu yerlerde özel çalışma yürütüyormuş.

Genç bir vekil adayı olarak bu çalışmalara Muhammed Zeren de katılıyormuş.

Anlattığına göre 1 buçuk saatten fazla dil döktüğü, ikna etmek için yoğun çaba harcadığı gençler oluyormuş.

“Gençler her şeyi sorguluyor, dersinizi çalışmadan o masaya oturamazsınız, otursanız da kalkamazsınız” diyor Muhammed Zeren.

Çok yorucu ama bir o kadar da verimli bir saha çalışması olduğunu söylüyor. Muhalif olmasına rağmen AK Parti’ye üyelik yapmak isteyen bir genç bile olmuş.

Yani anlayacağınız, gençler epey zorluyormuş vekil adaylarını.

Sohbet esnasında Muhammed Zeren’in söylediği bir cümle dikkatimi çekti.

“Uğur Başkan Konya’nın adeta süperstarı” diyor.

Çünkü gençlerin yoğunlukta olduğu bir mekana girdiklerinde ortama Uğur İbrahim Altay geldiği zaman durum çok farklı oluyormuş.

Gençler bir anda yelkenleri indiriyor hem Başkan Altay’a hem milletvekili adaylarına hem de AK Parti’ye daha bir dikkat kesiliyormuş.

Önceki ve Sonraki Yazılar
Seyfullah Koyuncu Arşivi
SON YAZILAR