Hamdi Bağcı

Hamdi Bağcı

Şükür Konya Ticaret Odasında İstişare Kazandı

Şükür Konya Ticaret Odasında İstişare Kazandı

Pazar günü değerli ağabeyimiz Lokman Koyuncuoğlu Bey ile istişare yapmıştık. Bazı şeylerin yazılması için erken olduğuna karar vermiştik ve doğru bir karar olduğunu dün gelen açıklama bize net bir şekilde gösterdi.

Öncelikle Yeni Haber gazetesi bu konuda ve diğer birçok konuda olaylar karşısında denge politikasından daha çok hakkın, adaletin yanında yer alarak net karar vermekte ve tavrını net bir şekilde ortaya koymakta ve haklının doğrunun yanında taraf olmaktadır. Bizim Konya Ticaret Odası seçimleri konusunda da net bir tavrımız vardı ve eğip bükmeden onu ifade edecektik ve ama dediğimiz gibi pazartesiyi bir bekleyelim demiştik. Kısa zamanda Yeni Haber’in bu kadar başarılı olması, halkın teveccühünü kazanması her halde bu tavırdan kaynaklanmaktadır.

Bu saat itibariyle anlıyorum ki iyi ki beklemişiz. Dün 13.50’de mailime gelen bir haberin başlığında “BİRLİKTE KONYA’YIZ” başlığı vardı.

Gönderilen resimde MÜSİAD Konya Şube Başkanımız Arslan Korkmaz, AKTİSAT Başkanımız Soner Cesur, ASKON Konya Şube başkanımız Yakup Yıldırım ve diğer iş dünyamızın derneklerinin temsilcileri ve tabiî ki Sayın Seyit Karaca ile KTO Başkanı Sayın Selçuk Öztürk vardı.  

Evet, Konya’da birilerinin dediği olmamış, meşveret, muhabbet, asalet, birlik beraberlik ve dostluk kazanmıştı. Ahde vefasızlık yapılmamıştı ve tabiî ki Konya kazanmıştı.

Öncelikle tabiî ki Sayın Lokman Koyuncuoğlu’nu kutluyorum, Konya’da yanlışlığın prim yapacağına inanmadı ve beklemeyi, net tavrımız olduğu halde seçti, bizi de frenlemiş oldu. Zaten Müslüman’ın görevi hayra motor, şerre firen olmak değil midir?

Sayın Seyit Karaca’yı kutluyorum, hırsın değil, dostluğun, muhabbetin ve meşveretin kazanmasını sağladı ve yanlışa pirim vermedi.

İş Adamları derneklerini, kutluyorum, Konya Ticaret Odamız gibi saygın bir kuruluşu bir sürü yanlış yunluş insanın insafına, diline düşürmediler. Tavırlarını ortaya koydular ve Konya’nın kazanmasını sağladılar.

Zaten Konya Ticaret Odamızın Başkanı Sayın Selçuk Öztürk’ü telefonla arayarak da kutladım. Başkanım, “Konya kazandı, bizleri mutlu ettiniz, konuyu ayağa düşürmediniz, fesada, fitneye fırsat vermediniz” dedim.

Ben niye sevindim böyle olmasına, ben bir iş adamı değilim, ticaretle uğraşan bir adam değilim, peki neden çocuklar gibi sevindim?

Efendim ben Konyalıyım, Konya’da yaşanan güzellikler beni mutlu eder ve etmektedir. Biliyorum hepimizden zaman çok şeyi aldı ama hala asaletin kazandığını görmek beni mutlu ediyor.

Şimdi Konya Ticaret Odamızda yaşanan bu süreç geliştirilmeli, ağabeyler ağabeyliklerini yapmalı ve Konya her alanda kazanacak şekilde meşveret kurumu geliştirilmelidir.

Biz hırsa, yanlışa, insan yemeye değecek bir dünyada yaşamadığımızı biliyoruz. Ne olur büyükler gerçekten büyük olsun, eğer siz büyükler büyük olmayı başaramazsanız seviye müthiş bir şekilde düşüyor ve insan tüccarları baş gösteriyor, insan alınıyor, insan satılıyor, oy alınıyor, oy satılıyor.

Değmez ve ben şahsen Selçuk Öztürk Beyi çok iyi tanıyorum, hiçbir zamanda bu bayağı oyunlara fırsat vermedi. Şahsen şahit olmuştum, kaç kişinin gelip Selçuk Öztürk Bey ile görüştüğüne ve Konya Ticaret Odasına başkan adayı olması için ikna etmeye çalıştığına.

Ama O başkan adayı olmamıştı. Zira o dönemde başkanlık yapan insana karşı aday olmayı kendisine yediremedi, Konya’nın ikiye bölünmesine müsaade etmedi. Yiğitlik hırsını yenmektir, bize onu gösterdi…

Bir lider kolay yetişmez, Selçuk Öztürk Bey’de kolay yetişmedi. O süreçte kendisine aday olmadı diye kırılan, küsen insanlar vardı…

Selçuk Öztürk dediğim gibi kolay yetişmemiştir ve bugün yetişmişliğinin hakkını vererek her açıdan meşveret kurumunu iş adamları derneklerimiz ile birlikte çalıştırmış ve yine Konya’nın bölünmesine müsaade etmemiştir.

Netice saygıdeğer Konyalılar Konya’mızda sağduyunun kazanmasına şahitlik etmiş oluyoruz. Bu süreçte başta MÜSİAD, AKTİSAD, ASKON olmak üzere bütün iş adamları derneklerimizi tekrar kutluyorum, sağduyu ile olayların körüklenmesini değil akliselimin kazanmasını sağlayan bütün herkese Konyalı bir gazeteci olarak teşekkür ediyorum.

Sayın Selçuk Öztürk artık kaptanı olduğu bu gemiyi eminim en iyi şekilde başarıya götürecektir.

Allah yardımcıları olsun…

Önceki ve Sonraki Yazılar
Hamdi Bağcı Arşivi
SON YAZILAR