Ali Kaya

Ali Kaya

Suriyeliler Bizim Kardeşimiz

Suriyeliler Bizim Kardeşimiz

Bizim medeniyetimiz İslam medeniyetidir oda yaratılmışlara yaradanın hürmetine şefkatle, iyilikle yaklaşmayı öğreten bir medeniyettir. Bizim tarihimizde savaş meydanlarında yiğitçe savaşırken fethedilen topraklarda yaşayan masum insanların can ve namusuna zarar getirmeyen bir medeniyet olarak tarihe geçmiş bir milletiz.

Bizim inancımız gereği ve medeniyetimizin temeli hangi dinden hangi milletten olduğuna bakmadan yoksul, mazlum  yani yardıma muhtaç olanlara yardım eden bir millet olmuşuz nitekim en son  güneyimizde ki vahşetten kaçan Suriyeli kardeşlerimize kapılarımızı açarak  bu geleneğimizi tüm dünyaya bir kez daha göstermiş olduk.

       Bize ne oldu ki Suriyelilere düşman olduk ve onları hor görmeye başladık.  Peki bu gün kapımıza gelen Suriyelilerden neden nefret eder hale geldik.  Sakarya da meydana gelen elim hadise bizleri derinden sarsan bir olay olarak geçmişte kaldı ve unutulmaya yüz tuttu.

Tamam iki aşağılık katilin yaptıklarını mensubu olmaktan gurur duyduğum tüm millete mal etmeye kalkmıyorum ama içimizdeki çoğu kişinin  Suriyelilere olan  kin ve düşmanlığının sebebi nedir? Veya Suriyelilere niye tahammül edemiyoruz? Neden gidip ülkelerinde savaşsınlar istiyoruz,   bizlere ensar olma fırsatı veren Suriyeli kardeşlerimiz kapımıza kadar gelmişken  neden  onların sefalet ve yokluk içinde bizim vereceklerimize el açıp muhtaç olmalarını  istiyoruz .  Birkaç ay öncesinde Ankara da bir hastanede sıra beklerken BM görevlisi olduğunu söyleyen biri ile konuşmamı aktarmak isterim.

“Sen Suriyeli misin? dediğim de evet ama BM görevlisiyim buradaki Suriyelilere tercümanlık yapıyorum demişti bende burada Suriyeli çok var diye belirttiğimde Suriyelileri sevmiyorsunuz değil mi ?ama biz kardeşiz”  dediği günü unutmuyorum evet biz kardeşiz, bazılarımız unutsa da biz kardeşiz. Bu aziz vatanın savunmasında her daim görev yapan ve  Çanakkale de şehit olan İdlibli ,  Halepli , Filistinli şehitlerimizi ne çabuk unuttuk.

Ne çabuk unuttuk muhacirlerin Medine’ye hicretini. Neden Medine’liler gibi Ensar olamadık şu Suriyelilere ve neden hep hor gördük ve hakaretler ettik. Bu günlere nasıl geldik derseniz birileri sosyal medyadan hep Suriyelileri karalama kampanyalarına hız vererek genlerimizde var olan Ensar olma duygusunu zedelemeye başladıklarını üzülerek görmekteyiz. Bizler sokaklarda gördüğümüz Suriyelileri genç , yaşlı , kadın , çocuk ayırt etmeksizin ülkelerine gitmelerini, savaşmalarını ve ülkelerini kurtarmalarını bekliyoruz.

 Onların muhacirler gibi bu ülkeye isteyerek mi geldiğini sanıyoruz.  Hiç sorduk mu buraya neden geldiler,  sadece can korkusu mu onları buraya getirdi . Kendi vatanları varken neden gurbet elde muhacir olmayı seçtiler ya da bazılarının dediği gibi kaçtılar ne bileyim ne derseniz deyin ama onlar bir şekilde Türkiye’ye geldiler ve bu aziz milleti kardeş gördükleri için bu ülkeye sığındılar. Tamam geldiler de  onlar kavgacı oldukları için mahallede kavga çıkarıyor hırsızlık , gasp ne ararsan tüm kötülüklerin kaynağı Suriyeliler öylemi. Acaba Suriyeli  kardeşlerimizin Arap asıllı olması mı bizi rahatsız ediyor ne dersiniz? 

Araplar birinci Dünya savaşında bizi sırtımızdan hançerleyerek bize düşman oldular, yoksa bizim kimseyle sorunumuz olmaz dimi ?  Bunun sebebi son yüzyıl içinde  Arapların   sırtımızdan  vurduğu ve ihanet ettiği iddiaları hep bizlere öğretilmeye çalışıldı,  evet Hicaz da Şerif Hüseyin gibi bedeviler bize ihanet etti,  fakat tüm Araplar değil.Çünkü Mısır’da , Bağdat’ta veya en önemlisi  Filistin’de  (çünkü büyük savaş  Filistin’de verildi)  dedelerimizle birlikte   omuz omuza savaşanlar  da  Arap değil miydi.  O Araplar da bizimle beraber bu aziz vatanın savunmasını yaptılar şehit oldular.         

            Bizim medeniyetimizin gereği  dünyanın  neresin de olursa olsun açlık, sefalet ve mazlum olanlara yardım istenmeden koşan bu aziz millet kapısına gelen bu kardeşlerine de sahip çıkmaya devam edecektir. İçimize fitne sokmak isteyen kişiler mutlaka vardır onlara aldırmadan bizler bu insanlara Suriyeli kardeşlerimize yardım etmeye  devam edeceğiz.

         Madalyonun öbür yüzünü de kısaca anlatayım. Suriyelilerin hepsi çok iyi insanlar değil veya hepsi çok kötü insanlar da değil senin gibi, benim gibi, bizim gibi insanlar yani iyisi de var kötüsü de. Suriyelileri  emniyetten bir arkadaşıma sordum Suriyeliler hakkında ne düşünüyorsun dedim  aynen aktarıyorum “ Abi ailesini savaştan korumak için gelmiş namusuyla çalışan çok Suriyeli var ama onlar çalıştıkları için sokaklarda fazla görmüyoruz  sorunda çıkarmıyorlar, sokaklarda gördüklerimizin bir çoğu her türlü pisliği yapabilen kötü  insanlar “ diye anlattı.

Yabancılar şubesinde çalışan polis memuruna hakaretler ederek  darp etmeye çalışanları yada hırsızlık, fuhuş,  soygun ve gasp yapan Suriyelilerin pişkinliklerini de anlattı. Onları burada paylaşmayacağım.  Son söz olarak  Hükümetimize  acizane tavsiyemiz suça bulaşmış sorun çıkaran Suriyelilerin sınır dışı edilmesidir. Çünkü kendilerine kucak açmış bu milletin huzurunu bozan  Suriyeli de olsa kardeş de olsa bu ülkede yeri yoktur.

Saygılarımla.

Önceki ve Sonraki Yazılar
Ali Kaya Arşivi
SON YAZILAR