İsmail Poçan

İsmail Poçan

Yabancı öğrencilerden insanlık dersi

Yabancı öğrencilerden insanlık dersi

Uzun zamandır Halep’te büyük bir insanlık dramı yaşanıyor.

İslam dünyasının kadim başkentleri teker teker yok ediliyor ve tüm dünya bunu izliyor. Gönül coğrafyalarımız birer birer yok olup gidiyor.

İslam dünyasında bir çatışma ortamı oluşturmak için doğunun ve batının zalimleri çok organize bir şekilde Müslüman ülkelere saldırılarına amansızca devam ediyor.

Bugün Halep tamamen düşmüş olsa bile Halep’te kalan insanların sağlıklı bir şekilde oradan çıkarılması için çalışılıyor ama Esed yine rahat durmuyor.

Dünya ile beraber Müslüman devletlerde buna seyirci kalıyor. Tek ses ise yine Türkiye’den geliyor.

81 iliyle çoluğuyla çocuğuyla genciyle yaşlısıyla Halep için ellerinden geleni yapmaya çalışıyor. Halep’e duyarsız kalmıyor.

Ama Konya her zaman olduğu gibi yine farkını çok açık ortaya koyuyor.

Herkes Halep için bir şeyler yapmanın peşinde. Kimi yardım topluyor, kimi dua ediyor…

Ve toplanan yardımlar kat kat artarak birçok gönüllüyle birlikte Halep için bu karda kışta kardeşlerine yardım için yollardalar.

Konya halkına ve gece gündüz demeden çalışan STK’lara gönülden teşekkür ediyoruz.

Konya’da bir örnek davranışta 58 ülkeden 353 öğrencinin eğitim ve öğretim gördüğü Uluslararası Mevlana Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencilerinden geldi.

Uluslararası Mevlana Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencileri Halepli kardeşlerimiz için düzenledikleri kampanya ile kendi harçlıklarından topladıkları paraları Halep’e gönderilmek üzere Konya İl Müftüsü Prof. Dr. Ali Akpınar’a teslim etti.

Onlarda Halep’e duyarsız kalamadılar. Belki ülkelerini yetkilileri bunu görmezden geldi ama o öğrenciler yaşanan katliama kayıtsız kalamadılar.

Harçlıklarını, burslarını verip Halep’e yardım için topladılar.

Belki o paralara ihtiyaçları olmasına rağmen böyle bir duyarlılığı gösterdiler.

Ümmetin bir parçası olarak Halep’te kardeşlerinin başına gelenlere sessiz kalmadılar.

Bu örnek davranışlarıyla da birçok ülke ve insanlara adeta insanlık dersi verdiler.

Belki çok yüksek bir meblağ değil ama onları niyetleriyle dualarını gönderdiler. En azından saflarını belli edip katliamın karşısında durdular.

Okulda eğitim gören Beninli Abdülyakin’in sözleri oldukça anlamlıydı.

 “Okul olarak Suriyeli özellikle Halepli kardeşlerimizle aynı duyguları paylaşıyoruz. Ben ülkemde bir deprem yaşadım. Müslüman kardeşlerimizi bize yardım etti. Bugün sıra bizde. Yarın sıra size de gelebilir. Müslüman Müslümanın kardeşidir. Yunus Emre, ‘Bölüşürsek tok oluruz, bölünürsek yok oluruz’ demiştir. Halepli kardeşlerimizin yanındayız” ifadeleriyle de çoğu kişiye nasıl davranılması gerektiğini gayet açık şekilde anlattı.

 Ümmet bilinci sergileyen bu öğrencilere ne kadar teşekkür etsek azdır.

Önceki ve Sonraki Yazılar
İsmail Poçan Arşivi
SON YAZILAR