Hamdi Bağcı

Hamdi Bağcı

Yaz Kursları Geleceğimizi Kurtarıyor

Yaz Kursları Geleceğimizi Kurtarıyor

Okullar tatil oldu, ailelerin kabusu başladı. Koskocaman 3 ay çocuklar ne yapacak? Sokaklar tekin değil, sen çocuğu insani, ahlaki, edebi yönden kıymetli bilgilerle donatmak için uğraşırsın, bir sokağa çıkar, eve geldiğinde bakarsın beyaz şahinden bahsediyor, konuşmalarında küfürler ediyor, annesine babasına saygısızlık ediyor, yaratılana ve onu Yaratan’a saygısını kaybetmeye başlıyor… 

Sadece sokakların sıkıntısı bu olsa, artık çocuklar küçücük yaşta ellerinde cep telefonları, akla gelmeyecek işler yapıyorlar. Ağızlarında sigara, hepsi köşe başlarını tutmuş, herkesi rahatsız ediyorlar. Daha kötüsü var tabi, çeteleşmek, Allah korusun diğer kötü alışkanlıklar artık çok rahat mahallerimizde gördüğümüz ve hepimizin tüylerini diken diken eden vakayı adiye ye dönüşmüş durumda.

Onun için de kendinde sorumluluk gören, evladı vatana millete hayırlı bir insan olsun diye gayret eden her annenin babanın yaz kursları imdadına yetişiyor. Gençlerimiz, çocuklarımız bu kurslarda yazını dolu dolu geçirme imkânı buluyor.  

Yaz kursları deyince de Konya’da iki kurum diğer birçok kuruma fark atarak öne geçti. Bunlar Selçuklu Belediyesi ve Müftülüklerimiz…

Selçuklu Belediyesi ilçe sınırları içerisinde 13 farklı branşta 3 binden fazla lisanslı sporcu ile sürdürdükleri faaliyetlerini 8 farklı spor salonunda yaz kursları programları ile taçlandırıyor. Gençlerimizi, çocuklarımızı topluma faydalı insanlar haline getirmek için eğitim veriyorlar, iyi birer birey olmaları için spor okulları açıyorlar.  

Bu kurslarla çocuklarımız spora kazandırılırken Konya tabiri ile hoydur hoydur gezmelerini engellemiş oluyorlar.

Dün Selçuklu Belediyesinden yetkili bir arkadaşımızla konuyu biraz konuşma imkanım oldu, tamamı beden eğitim yüksek okulu mezunu antrenör ve hocalarla ile her salonda en küçük sakatlanmalarda bile müdahale edecek sağlık ekibiyle hem modern hem de en insani bu hizmetleri Selçuklu Belediyesi büyük bölümü de ücretsiz olacak şekilde veriyormuş.

Biliyorsunuz yazılarımda sporun geliştirilmesi için çocuklarımızın, gençlerimizin spor salonlarına çekilmesi gerektiğini yazmıştım. Elbette Selçuklu Belediyesi biz yazdık diye yapmadı ama aklın yolu bir. Bu çağda mahalle aralarına boş arazide spor olmaz. Bunu çok iyi kavrayan Selçuklu Belediyesi, salonlar yapıp “yaptım” demekle yetinmeyerek, gençlerimizi bu salonlara çeken ve oralardan şampiyonlar çıkaran başarılı bir sosyal projeyi böylece hayata geçirmiş oluyor.

Diğer belediyeler Selçuklu Belediyesi kadar bu işi organize ve başarılı bir şekilde yapamıyorlar. Selçuklu Belediyesi bu anlamda Selçuklu da yaşayan insanlara çok önemli bir hizmet sunmaktadır. Bu başarılı çalışmalarda emeği geçenleri kutluyor, hizmetlerinin devamlı olmasını diliyoruz…    

Tabi başarılı bir kurumda Konya Müftülüğümüzdür.

Eleştirirken eleştireceğiz, yanlışa yanlış diyeceğiz ama güzele güzel deme erdemini de göstereceğiz. Konya’daki bu kurslar geleceğimizi kurtaracak büyük bir organizasyondur.

Konya Müftülüğü, Gençlik ve Spor Bakanlığı ile yapılan protokol çerçevesinde yaz Kuran Kurslarına katılanlardan,  07–18 yaş aralığındaki gençlere yönelik basketbol, güreş, masa tenisi, badminton, teakwondo, judo, wushu, karete gibi spor dallarında da kurs imkanı tanınmaktadır.

Müftülüklerin bu eğitim hizmetine İmam ve eğitmen arkadaşlarımızın da sahip çıkarak, eğitici, öğretici, örnek bir şahsiyet, rol model bir insan vasıfları ile bu kurslardaki çocuklarımızı eğitmelerini bekliyoruz.  

Zira bu yaşlarda çocuklara yaklaşım çok önemlidir. Eğer siz bu kurslara gelen çocuklara, gençlere İslam Dininin esaslarını tam olarak anlatırsanız bununla birlikte iyi bir abla, ya da ağabey olursanız bu gençlerimizin hem kalplerini iman ateşiyle tutuşturacak, hem de Cami ve Kuran Kurslarına karşı ömür boyu sempati besleyecek nesiller yetiştirmiş olacaksınız.  

Belki sizin orada öğreteceğiniz namaz kılma şekliyle yıllarca namaz kılacak bu çocuklar, sizin öğrettiğiniz şekliyle oruç tutacak, Kuran okuyacak, elbise giyecek, büyüğüne küçüğüne sizin öğrettiğiniz şekliyle yaklaşacaktır.

Vebaliniz çok ağır, sizlerden bizim ricamız bu çocuklarımıza İslam esaslarını tam ve doğru bir şekilde öğretmeniz ve İslam’ın insanı, canlıyı nasıl değerli bir noktada tuttuğunu göstermenizdir.

Burada İslam’ı, namaz kılmayı, abdest almayı, gusül almayı, zekatı, haccı, edebi, ahlakı, faizin haramlığını ve aklımıza gelen gelmeyen insanın hayatında devamlı yol işareti olacak esasları öğretmeniz ve bunları öğretirken de bu çocukları kazanmanız gerekiyor.

İşiniz zor ama başarınızın manevi ödülü de çok çok büyük. Allah yardımcınız olsun.

Hepinize kolaylıklar diliyoruz. Allah hiç birimizi çukurun dibine atmasın, Rabbim bütün çukurlardan ve çukurdakilerin yönlendirdiklerinden neslimizi ve bizleri muhafaza etsin.

 

Önceki ve Sonraki Yazılar
Hamdi Bağcı Arşivi
SON YAZILAR